[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.03.07
Prihlásený: 09.05.07
Príspevky: 18
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 06.03.2007 16:50 | Hodiny

Prosim vas ako spravim hodiny v php... teda take aby ukazovali realny cas a nie len ten ktory bol ked sa stranka nacitala... Mal som hodiny v javascripte ale tie nefunguju v Php ...bo neviem vlkadat javascript... Za odpovede vobred dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 06.03.2007 17:07 | Hodiny

tak to v php nespravíš


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hodiny

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 06.12.10
Príspevky: 15746
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.03.2007 18:28 | Hodiny

javascript


_________________
CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.03.07
Prihlásený: 09.05.07
Príspevky: 18
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 06.03.2007 18:28 | Hodiny

a ako potom vlozim do php javascirpt ... normalne cez <script> ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hodiny

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 06.12.10
Príspevky: 15746
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 06.03.2007 18:37 | Hodiny

len ho das vypisat cez echo alebo ja nevem jak mas tu stranku robenu


_________________
CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.03.07
Prihlásený: 09.05.07
Príspevky: 18
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Nitra
Napísal autor témyOffline : 06.03.2007 18:42 | Hodiny

ved normalne mam <p> <script type...> blabla </script></p> a v php mi to nechce ist a v html hej


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 22.01.07
Prihlásený: 11.06.07
Príspevky: 13
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 06.03.2007 19:00 | Hodiny

ved tak to daj mimo znaciek <?php ?>


_________________
There are only 10 types of people in the world : Those who understand BINARY and those who don´t.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 10.03.2007 17:37 | Hodiny

nemate script kt natiahne aktualny cas zo servera (cez php) a potom cez JS by vypisovalo stale aktualny cas ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 12.03.2007 6:26 | Hodiny

a prečo chceš taký nezmysel? prečítaj si znovu predošlé príspevky a možno konečne pochopíš, že v php to nejde,
php ti zobrazí čas len ten konkrétny, ktorý bol keď sa stránka načítala, novšiu informáciu o čase ti dá až po ďalšom načítaní stránky teda nie po každej sekunde, čiže pomocou php nemôžeš zobrazovať aktuálny čas, iba ak by si refreshoval svoju stránku každú sekundu, ale to by si na stránke nič nemohol robiť, možno by si zavaril aj server, alebo by si veľmi rýchle skončil na hostingu pre nadmerné preťažovanie servera, takže tento spôsob je číri nezmysel


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.03.2007 19:24 | Hodiny

mokus píše:
a prečo chceš taký nezmysel? prečítaj si znovu predošlé príspevky a možno konečne pochopíš, že v php to nejde,
php ti zobrazí čas len ten konkrétny, ktorý bol keď sa stránka načítala, novšiu informáciu o čase ti dá až po ďalšom načítaní stránky teda nie po každej sekunde, čiže pomocou php nemôžeš zobrazovať aktuálny čas, iba ak by si refreshoval svoju stránku každú sekundu, ale to by si na stránke nič nemohol robiť, možno by si zavaril aj server, alebo by si veľmi rýchle skončil na hostingu pre nadmerné preťažovanie servera, takže tento spôsob je číri nezmysel
fajn skusim lepsie polozit svoju jednoduchu otazku
Nemate nahodou script, kt by nacital pomocou PHP aktualny serverovy cas, odovzdal tieto ziskane hodnoty JS a ten by tie hodnoty menil. Konkretne k sekundam by pricital +1 kazdu sekundu, k minutam + 1 ked budu sekundy = 60 a k hodinam +1 ked budu minuty = 60. Pravdaze este treba nadstavit ze max sekund a minut je 60 a hodin je 24 (resp. max minut a sekund je 59 a hodin 23). No a vysledok by vypisal.

skor ako zas nejaky mudrc odpovie, uvedomte si ze sa to da. Je to jednoduchy script v JS, preto potrebujem radu od scriptera znajuceho syntax JS.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 12.03.2007 22:21 | Hodiny

Dart píše:
skor ako zas nejaky mudrc odpovie, uvedomte si ze sa to da. Je to jednoduchy script v JS, preto potrebujem radu od scriptera znajuceho syntax JS.

tu mas mudrost od dakoho: ked to chces v JS tak preco je topic v adresari PHP, ASP mudrc


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.03.2007 0:03 | Hodiny

kmsa píše:
tu mas mudrost od dakoho: ked to chces v JS tak preco je topic v adresari PHP, ASP mudrc
no lebo je tu o tom zalozena tema mudrc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 13.03.2007 10:25 | Hodiny

skôr než by si niekoho tituloval "nejaký mudrc", mal by si položiť inteligentnú otázku, moja odpoveď bola primeraná tvojej otázke,
a keď naisto vieš, že sa to dá, tak prečo si to nespravíš? lebo to nevieš? tak prečo si si istý, že sa to dá?
presvedčil ťa o tom nejaký iný mudrc? tak prečo ti to nespraví on?

podľa mňa je to stále nezmysel, aj keď to čo popisuješ v upresnení, sa možno dá spraviť - teoreticky,
nad samotným praktickým využitím/významom sa ani nebudem zamýšľať


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 13.03.2007 21:42 | Hodiny

nehaj "mudrcovanie" tak, toto nie je tema o kt sa xcem bavit

- nespravim si to preto lebo neovladam syntax JS
- viem ze sa to da lebo som to uz videl na stranke
- otravovat admina stranky aby mi napisal script jeho hodin, musis uznat,
je to divne a keby mne (ako adminovi) niekto napise podobnu ziadost, urcite by som ho nasmeroval na forum
- no a vyznam toho nie je tazke zistit ...
Preco by potrebovali navstevnici stranky vidiet presny cas ?
- no lebo funkcia dotycnej webovky je asi zavisla od casu, od rovnakeho casu pre vsetkych (tj nie systemovy) a navstevnici stranky cakaju na konkretny cas aby po jeho dosiahnuti mohli vykonat urcitu akciu (a nemuseli stale obnovovat stranku).

napr. online hry (cakanie na utok)

takze, prosim vas, ak niekto vie napisat pozadovany script, napiste mi ho sem, inak nie som zvedavy na ziadne poucovania, irelevantne vypytovanie sa a vlastne subjektivne nazory.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 13.03.2007 22:24 | Hodiny

ja si este dovolim jednu teoriu , ak si to videl na stranke, tak mozno som zle informovany ale javascript beziaci na stranke je volne dostupny v zdrojaku nie?
a staci to sem hodit a prepojit to s php (o tom ja newim lebo JS neovladam a v php som o prepojeni tych dvoch veci este nepocul)


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 14.03.2007 0:35 | Hodiny

Jakub Vrána asi číta pcforum :D
http://php.vrana.cz/zobrazeni-serveroveho-casu.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 14.03.2007 6:48 | Hodiny

a čo flashové hodiny na http://www.clocklink.com ? myslím, že sú pre tento prípad ideálne.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 14.03.2007 19:34 | Hodiny

mylan píše:
to som presne potreboval, dikes :snuff:
p360t píše:
a čo flashové hodiny na http://www.clocklink.com ? myslím, že sú pre tento prípad ideálne.
su zajimave ale riadia sa systemovym casom


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 14.03.2007 19:44 | Hodiny

no podľa mňa sa clocklink riadi podľa času svojho servra. takže všade na svete ukazujú rovnaký čas (pre danú časovú zónu). pretože ty len vkladáš ten html kód, ktorý odkazuje na daný swf súbor.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 14.03.2007 20:03 | Hodiny

p360t píše:
no podľa mňa sa clocklink riadi podľa času svojho servra. takže všade na svete ukazujú rovnaký čas (pre danú časovú zónu). pretože ty len vkladáš ten html kód, ktorý odkazuje na daný swf súbor.
nie, otvor si stranku na kt budes mat nejake hodiny, pozri aky cas ukazuju, potom si zmen systemovy cas (staci hodiny) a pozri co bude potom ukazovat. Funguje to asi tak ze nacita systemovy cas a pozmeni ho podla toho na aku casovu zonu so hodiny robene


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Hodiny

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 14.03.2007 21:31 | Hodiny

a čo toto: http://www.fotopriestor.sk/subory/screen.jpg

btw, aj teraz mi ukazujú moje hodiny o 3 minúty dopredu oproti clocklinku.

inak som si všimol, že tesne po načítaní stránky je systémový a po malej chvílke sa zmení na ten ich serverový.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.03.07
Prihlásený: 11.11.10
Príspevky: 14
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 16.03.2007 18:22 | Hodiny

hej mas pravdu, cas natahuje zo servra, ale sleduje aj systemovy cas. ked si ho zmenim, zmeni sa aj cas na clocklink.com ale po obnoveni stranky zas natiahne serverovy cas.
zvlastne hodiny


 [ Príspevkov: 22 ] 


Hodiny



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hodiny

v Redakčné systémy

2

824

20.07.2006 8:24

pershing

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hodiny klavira

v Kultúra, umenie, filmy, hudba, história, média

13

287

17.07.2015 23:55

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vista hodiny

v Operačné systémy Microsoft

25

544

11.04.2008 16:27

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodiny v XP

v Operačné systémy Microsoft

3

185

01.12.2011 18:53

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodiny vo Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

5

633

12.05.2011 17:25

ViktorinoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bežiaci text vs hodiny

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

833

19.02.2009 0:20

dafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zdroj súúúrne už len3 hodiny

v PC skrinky, zdroje a všetky druhy chladenia

11

321

05.09.2011 17:32

Veveričiačik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Meniace sa hodiny na ww xp

v Operačné systémy Microsoft

1

263

28.03.2009 19:55

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hodiny v JavaScripte - ako na to?

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

1453

22.12.2008 22:22

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

8GB USB z AXECA do hodiny

v Úložné zariadenia

1

274

09.04.2010 10:24

mbc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čas vo Windows-e spomaľuje ,nemenia sa hodiny

v Operačné systémy Microsoft

4

216

02.06.2012 21:56

playandwin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

V Číne zákon proti hraniu viac ako 3 hodiny

v Novinky

8

260

16.04.2007 17:50

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spime o dve hodiny menej a zabija nas to..

v Novinky

15

701

14.02.2012 15:43

maugggly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Laserová bezdrôtová myš na dlhé hodiny práce do 10-20 eur

v Externé zariadenia

3

206

09.01.2013 15:46

Commodor



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF