[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.10
Prihlásený: 05.12.11
Príspevky: 14
Témy: 8 | 8
NapísalOffline : 05.12.2011 21:58 | Hľadanie v súbore

Nemám rád MySQL preto používam súbory no neviem nájsť jednu funkciu. Potrebujem aby mi to po otvorení súboru (fopen) vyhľadalo v súbore $XYZ ktorá je definovaná. teda ako keby WHERE u MySQL

Napr.:

subor.txt ===

aaaaaaa
aaaaaaa
bbbbbbb
aaaaaaa
---------------------------

a potrebujem aby mi to bbbbbbb vytiahlo a mohol som stým ďalej pracovať.

pomôžete ? :) ďakujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hľadanie v súbore

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 05.12.2011 22:37 | Hľadanie v súbore

A túto zvrhlosť robíš iba preto, že nemáš rád MySQL? Tak keď komplikuješ veci, ja ti poradím - použi na to Lucene Search, ten ti to určite dokáže nájsť.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 06.12.2011 14:11 | Hľadanie v súbore

Ak budeš do toho súboru aj zapisovať, tak budeš musieť vyriešiť uzamykanie toho súboru, aby sa počas vyhľadávania nemenil a pri vyššej záťaži veľmi rýchlo prídeš na to, že databáza je pravdepodobne lepšie riešenie.

Ak nemáš rád MySQL, pozri sa, či máš na serveri PostgreSQL a/alebo Sqlite,


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.10
Prihlásený: 05.12.11
Príspevky: 14
Témy: 8 | 8
Napísal autor témyOffline : 13.12.2011 9:34 | Hľadanie v súbore

ja som sa nepýtal prečo by som mal začať používať MySQL alebo PgSQL ale ako vyriešiť tento problém. Takže ako som zase zistil na pcforum sa nepomáha ale buzeruje :D a to som Vás už videl viackrát mali by ste mať BAN


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Hľadanie v súbore

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 13.12.2011 16:38 | Hľadanie v súbore

ale imho si dost blby priklad dal... mas v subore riadky s jednou hodnotou a chces vytiahnut jednu hodnotu z nich, ale kedze iny stlpec tam nemas, tak vyhladavas na zaklade nejakej hodnoty. takze ty hladas hodnotu, ktoru poznas... zaujimave...

na zaklade coho chces vybrat ten riadok "bbbbbbb"?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hľadanie v súbore

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.12.2011 18:26 | Hľadanie v súbore

kovacdavid - keď ti vadia dobre mienené rady, tak:
1. cez file_get_contents načítaš súbor do premennej
2. cez strpos vyhľadáš reťazec "bbbbbbb" v tej premennej a ak ti to nevráti false, tak s tým môžeš robiť.

Ale keďže dopredu vieš, že ten reťazce bude "bbbbbbb", tak ho ani nemusíš hľadať a rovno s tým môžeš robiť. Spokojný s odpoveďou? Aké zadanie, taká odpoveď.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 6 ] 


Hľadanie v súbore



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - čísla v súbore

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

516

18.12.2007 9:17

majo-majo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet riadkov v súbore

v PHP, ASP

1

567

29.06.2009 19:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strtoint v subore pascal

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

19

227

03.06.2013 23:06

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riadky v subore.txt

v PHP, ASP

3

245

28.05.2009 9:12

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress zmeny v súbore

v Redakčné systémy

1

575

16.06.2008 19:24

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkazy v externom súbore

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

343

30.11.2007 18:10

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php v xml súbore

v PHP, ASP

2

99

28.04.2013 22:26

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

škriatok v súbore .htaccess

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

578

07.11.2006 6:52

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepis konkretneho riadku v subore

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

327

21.10.2011 12:57

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje js v externom súbore

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

180

15.09.2012 19:46

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skupinove odstranenie textu v subore

v Ostatné programy

2

848

15.05.2006 20:45

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie

v Správy pre vedenie fóra

2

1158

04.03.2007 0:16

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladanie

v Internetový marketing, SEO, reklama

8

525

29.03.2011 20:50

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie

v Správy pre vedenie fóra

8

922

21.12.2007 20:39

Mastros

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie

v PHP, ASP

2

404

31.03.2009 18:27

tatysp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PASCAL] Výmena dvoch hodnôt v súbore

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

409

28.03.2011 20:25

majo30095



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF