[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 01.09.2010 11:32 | Hľadanie hodnoty v poli

Nazdarek. Mam takyto jednoduchy formular:
Kód:

<?
if (isset($_POST["enter"]))
{

$countryF=$_POST["country"];

$states = array("AF"=>"Afganistan", "AL"=>"Albánsko", "DZ"=>"Alžírsko", "AZ"=>"Arizona");

// Priklad na funkcie, ktore som skusal

$key = array_search('$countryF', $states);

if ($key== $countryF ) {
echo" Krajina je v poli ";
}

else {
echo" Krajina sa v poli nenachadza ";
}


if (array_key_exists('$countryF', $states)) {
    echo "Krajina je v poli";
}


}

echo "
<form action=\"pokus.php\" method=\"POST\">
 <b> Krajina: </b> &nbsp;
   <select name=\"country\" class=\"field\" size=\"1\">
<option value=\"1B\">...Zvoľte krajinu...</option>
<option value=\"AF\">Afganistan</option>
<option value=\"AL\">Albánsko</option>
<option value=\"DZ\">Alžírsko</option>
<option value=\"AZ\">Arizona</option>
</SELECT>

<input type=\"submit\" name=\"enter\" value=\" Enter \"> <br><br>
</form>";

?>


No a potreboval by som s tymto polom dalej pracovat. Tzn. zistit ci sa hodnota zo selectu v poli nachadza a potom ju aj nahradit (skratku krajiny za nazov Krajiny).
Skusal som s tym pracovat podla php manualu, no nejako mi to nefunguje. Skusal som funkcie: array_search, array_key_exists,array_keys, in_array, no vsetko bezvysledne. Prosim vas, cez aku funkciu sa da zistit ta hodnota zo selectu v poli a akou funkciou potom nahradzovat skratku za cely nazov?? Dakujem.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Hľadanie hodnoty v poli

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 01.09.2010 11:42 | Hľadanie hodnoty v poli

'$countryF' s tymi apostrofmi znamena text $countryF, nie hodnotu tej premennej. Daj prec apostrofy.
Kód:
array_key_exists($countryF, $states)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.09.2010 11:51 | Hľadanie hodnoty v poli

Kód:
<?PHP
$states = array("AF"=>"Afganistan", "AL"=>"Albánsko", "DZ"=>"Alžírsko", "AZ"=>"Arizona");
echo "
<form action=\"pokus.php\" method=\"POST\">
 <b> Krajina: </b> &nbsp;
   <select name=\"country\" class=\"field\" size=\"1\">
<option value=\"1B\">...Zvoľte krajinu...</option>
<option value=\"AF\">".$states["AF"]."</option>
<option value=\"AL\">".$states["AL"]."</option>
<option value=\"DZ\">".$states["DZ"]."</option>
<option value=\"AZ\">".$states["AZ"]."</option>
</SELECT>

<input type=\"submit\" name=\"enter\" value=\" Enter \"> <br><br>
</form>";
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 01.09.2010 12:06 | Hľadanie hodnoty v poli

coldak.. Co znamena ten script?????
Ďuri..Dik..Funguje to..A na to nahradzanie (namiesto str_replace) funguje strtr.. to len keby niekto riesil nieco podobne.. :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 01.09.2010 12:46 | Hľadanie hodnoty v poli

zaciatocnik píše:
coldak.. Co znamena ten script?????


si uz nepamatas co si chcel ?

zaciatocnik píše:
No a potreboval by som s tymto polom dalej pracovat. Tzn. zistit ci sa hodnota zo selectu v poli nachadza a potom ju aj nahradit (skratku krajiny za nazov Krajiny).


cize
Kód:
$states["AF"]
ti vrati text "Afganistan". alebo si nechcel prave toto ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 01.09.2010 14:30 | Hľadanie hodnoty v poli

Oops.. :oops: Ospravedlnujem sa.. Az teraz som si vsimol ten rozdiel medzi mojim a tvojim scriptom:
Kód:
<option value=\"AF\">".$states["AF"]."</option>

Sorry..Dakujem...


 [ Príspevkov: 6 ] 


Hľadanie hodnoty v poli



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strata hodnoty v poli

v PHP, ASP

6

252

17.06.2010 8:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladanie v array poli a usporiadanie výsledkov

v PHP, ASP

10

508

09.07.2009 16:22

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zlucenie poli

v PHP, ASP

4

295

31.01.2008 23:01

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

scitanie poli

v PHP, ASP

7

350

21.06.2010 22:01

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v poli

v PHP, ASP

4

352

18.01.2011 22:41

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukladanie volitelnych poli

v Databázy

0

195

26.04.2012 23:04

Jojko001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spojenie dvoch polí

v PHP, ASP

4

565

28.07.2007 12:26

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie prvkov v poli

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

186

13.04.2017 12:21

neutroN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posuvanie prvkov v poli

v PHP, ASP

2

340

07.07.2009 12:23

tomast7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neznáma chyba v poli

v PHP, ASP

7

268

14.05.2010 15:09

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presun poli na obrazovke uzivatela

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

97

01.12.2016 21:45

mona777

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 na RAID poli

v Pevné disky a radiče

3

275

07.06.2010 15:06

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Novacik na poli webdesignu (layout preview)

v Webdesign

8

360

16.04.2008 20:29

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Z poli do suboru,alebo databaze

v PHP, ASP

10

316

11.09.2007 16:34

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie

v Správy pre vedenie fóra

2

1158

04.03.2007 0:16

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie

v PHP, ASP

2

404

31.03.2009 18:27

tatysp



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF