Chcem sa opýtať na pár rôznych vecí, takže to pre prehľadnosť rozdelím do bodov a ak by tu bol niekto, kto sa v tom vyzná (pevne verím, že vás tu je viacero
), tak by som bol rád, aby ste mi na niektoré otázky odpovedali. Do niekoľkých mesiacov budem kupovať nový počítač, takže som si povedal, že by bolo fajn, ak by som sa o to už začal zaujímať.
1. Sú ceny všetkých počítačových komponentov viacmenej stabilné a tým pádom nezáleží na tom, kedy pc kúpim, alebo sa vyplatí počkať si na nejakú konkrétnu dobu (napr. na Vianoce / tesne po Vianociach / pár mesiacov po Vianociach)?
2. Mám sa nejako naučiť skladať pc alebo môžem dôverovať obchodu CZC? Má niekto s CZC skúsenosti? V ponuke majú, že ak si kúpim komponenty u nich, tak mi pc poskladajú zadarmo. Na youtube (už dávno) som videl unboxing od českého Let's Playera (Kogyho) ako rozbaľuje pc od CZC a jeho prvá reakcia po tom, ako pc otvoril bola "Tak, jak to práve můžete vidět, tak takhle přesně to nemá vypadat."
(
http://youtu.be/Z73kRU6TxIQ?t=5m51s)
3. Poradí mi niekto nejakú dobrú
tichú pc zostavu do 28 000 českých korún, prosím? Dávam prednosť Nvidii (ako grafická karta) a Intelu (ako procesor). Bol by som rád, ak by niekto napísal ku každému komponentu prečo práve ten typ je vhodný do tej zostavy, ktorú budem kupovať (v podstate u kúpy rozhodujete vy, ja sa tomu vôbec nevyznám, práve preto chcem, aby ste niekto napísal ku každému komponentu opodstatnenie) Som trošku náročnejší na vysvetľovanie, no dosť si ten pc vážim, takže by som bol rád, ak by sa tu niekto našiel..