Pozri ja mam momentalne i5 6600K penazi mam dost a chcel som robit upgrade najprv som myslel ze len vymenim GPU a dokupim ramky ale potom som si povedal ze prejdem na nejaku i7 9°°°° no zacal som si citat a JA OSOBNE teraz nepisem co mas robit ty ... ale ja pockam este 2 mesiace minimalne ryzen ceny pojdu dole pripadne nieco zaujimave pridaju na sklady (nehovoriac ako podla mna padnu ceny intelu minimalne bazarove) . Rozpočet na pc mozem mat aj 2000 eur ale ja osobne zvolim tu lacnejsiu cestu kde budem smiesnych par percent zaostavat za intelom ale usetrim par stoviek na drogy ( joke) kup si rovno Ryzen 9 3900X

neviem co stoji na slovensku ale u nas je momentalne za cca 490 a to mas tusim o 100 viac ako tvoja i7

ale nie teraz vazne mne ako niekomu co sa do toho moc nevyzna velmi pomohol youtube kde si vies pekne fps porovnavat a osoben tvoju i7 9700K v niektorych hrach 3600 vka prekonala o 2 fps inde o 4 fps meskala
https://www.youtube.com/watch?v=wtKEQZXxLhYuz len ako pre mna obycajneho uzivatela co si chce obcas zahrat pride len to video viac pomocne ako hádať sa cenovy rozdiel 200 eur no kazdpopadne uz gpu mas ale keby si kupil 3600 a dal ku nej 1080ti nakolko by ti krasne vyslo tak by si vyhral ale ked uz 1070 mas tak sa so 400 rozpoctom zameraj asi na novsiu technologiu a kartu neskor vymenis

ale to ti vrvaim ako obycajny smrtelnik