vopred poskladane PC sa ti kupovať moc neoplati , to ti tu asi povie každy ...
pre ilustraciu zhruba niečo taketo by si dostal od alzy
keby si chcel aby ti zostali nejake peniaze z tej tisicky ešte na monitor:
https://www.alza.sk/alza-gamebox-gtx1050-d5095938.htmakože nie je to uplne slabe (right now) ale 1050Ti je stale iba taky entry-level na gaming a 4 jadrove i5 budu ochvilu zastarale ,
pridu 6 jadrove i5 a 6+6 i7 , dokonca aj nova i3 už dostane 4 fyzicke jadra
a už teraz su na trhu nejaku dobu 4+4 a 6+6 ryzeny za relativne rozumne ceny ...
tieto terajšie (a staršie) non K i5 už budu brzdiť v naročnejšich hrach všetko vykonnejšie ako je gtx 1060 ,
už teraz nezvladnu v každej situacii nakrmiť karty ako 1070/1080 ...
skratka ked ti možem poradiť ja by som už do takej kombinacie nešiel , pretože už teraz ti to neda na max. detaily naročnejšie hry ani vo full-hd a
o rok alebo dva sa nebudeš mať kam pohnuť ked budeš chcieť upgradovať ,
budeš tam musieť pchať staru i7 , dalšich 8gb ram a novu grafiku aby si zvyšil herny vykon a poriadne sa ti to predraži z hladiska pomeru cena/vykon ...
počkal by som na nove intely a nakupil to pekne po sučiastkach a bud to dal niekomu skusenemu poskladať "doma" ,
alebo sa dovtedy možeš učiť pozerať videa , čitať fora a skladať a rozoberať sam ak maš doma nejaky stary nepotrebny komp a novy si potom poskladaš sam ...
ked si priliš nedočkavy a chceš pc hned tak by som išiel určite radšej do 4+4 alebo idealne rovno 6+6 ryzenu ako do terajšich i5 (tych bude ochvilu plny bazar) .