HDD z bazaru. Ano alebo nie ?Oplati sa podla vas brat bazarovy HDD, ak nema ziadne vadne sektory ale ma uz niekolko rokov ? Je tam podla vas velke riziko, ze zivotnost uz nebude dlha ? Ako sa to da otestovat ? Alebo radsej nekupovat HDD, ktore uz boli pouzivane ? Dakujem Ak ma nabehanych vela hodin, tak nekupovat. Zistis napr v CrystalDiskInfo Kludne kupit.Moj wd black mal cez 30.000 hodin a tiez som ho nemohol predat lebo woooow 30k, zajtra sa pokazi aj ked bol este par rokov v zaruke. Uz preslo par rokov odvtedy a ide stale. A kolko hodin je vela ? Hocico nad 29000h nekupovat. Ono to zalezi aj od modelu disku.. Rovnako ako pri aute.. Niektore sa idu rozpadnut pri 150 000 km, niektore zvladnu pol miliona.. Moje datove disky WD Black maju cez 67000 hodin a ani na loziskach nie je pocut, ze by si tolko odzili..Na druhej strane, ked som zakaznikovi vyhadzoval HDD zo servera, po 58000 hodinach uz mali vyrazne prepady rychlosti a pod..Urcite by som to nekonkretizoval len na pocet hodin, ale aj na typ a na to, ci je ta cena natolko zaujimava, aby sa Ti to oplatilo.. Samozrejme, ak je az podozrivo nizka, ten disk moze kludne mat nejake nahodne problemy..Kedze nepises k tomu disku nic blizsie, tazko Ti poradit.. Par bazarovych diskov som kedysi kupil, zopar aj predal.. A ked si vezmem tych par stovak repasovanych PC/NB tiez s pouzivanymi diskami, vobec som nemal vyznamnejsie problemy, mozno jednu alebo dve reklamacie (ak to vobec reklamacie boli).. Nemam este nic konkretne v hladaciku, skor tak vseobecne som sa zatial pytal Tak zober novy a neries nieco nekonkretne, na novy mas 2r zaruku, vies ze nema najazdene tisicky hodin. Setrit tam kde sa vobec neoplati setrit, budes na ten disk ukladat nejake svoje data, casom ich tam budes mat viac a zrazu koniec ak si nepotrpis na zalohovanie, tak financie co das potom za obnovu si mozes dnes kupit jeden novy na pouzivanie a dalsie dva na zalohovanie aby si mal a este ti zostane na nejaku tvoju nerest ak nejaku mas. Disk z bazaru by som ja osobne kupil len ako nahradu za usbkluc ze potrebujem niekomu niekam nieco preniest ale kvoli par euro riskovat cosi a potom problemy s tym spojene sa neoplati. Samozrejme ak tam budes mat len par hier a pc bude len na youtube ci internetovanie a nebudes tam riesit nic ine, tak to je samozrejme jedno. HDD z bazaru by som nebral hlavne kvoli ich nachylnosti na mechanicke poskodenie. Nikdy nevies co s tym povodny vlastnik robil, ci s nim niekde neudrel a casom sa objavia problemy.... ...
HDD z bazaru. Ano alebo nie ? |