Get IP address by URLPokúsil som sa o niečo takéto, výstupom je IP adresa: # ping -c 1 www.pcforum.sk | grep -m 1 pcforum | cut -d ( -f2 | cut -d ) -f182.119.226.53 Pozná niekto iné riešenie? co sa ti nepaci na tomto rieseni? skus pouzit prikaz nslookup co sa ti nepaci na tomto rieseni? Nie žeby sa mi to nepáčilo, veď to funguje (dokonca som na to prišiel sám ) Len som chcel vedieť, či neexistuje nejaký iný spôsob. skus pouzit prikaz nslookup Je to zaujímavý príkaz, ale beží v interaktívnom režime, je možnosť, ako z neho dostať výstup do súboru priamo volaním tohoto príkazu? # nslookup> server pcforum.skDefault server: pcforum.skAddress: 82.119.226.53#53> exit http://linux.about.com/od/commands/l/bl ... slooku.htm robertg Sorry, ze reagujem neskoro, nevsimal som si predtym tuto temu. Pozri si man nslookup, tam mas uvedene pripady, kedy nabieha interaktivny mod. Ked pouzijes prikaz nslookup pcforum.sk, vybehne ti rovno vystup, z ktoreho si mozes vygrepovat vysledne riadky. A do suboru to dostavas zapisom prikaz > subor, urcite poznas. ...
Get IP address by URL |