[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 05.12.2008 11:10 | generator skratiek

Ahoj. Potrebujeme vyriešiť generovanie štvormiestne skratky ulic.

príklad:
G. P. Jána Ambruša - > GPJA
gr. I. Széchenyiho - > GRIS
Gy. Berecza -> GYBE

diakritiku (str_replace) a velkosti (mb_strtoupper) má vyriešenú
Prosím aspoň o nakopnutie.

vďaka


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
generator skratiek

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.12.2008 11:15 | generator skratiek

odstráň všetko čo nie je názov a vezmi z toho prvé štyri písmená ;) čiže v tvojej ukážke by si musel odstráňiť bodky a použiť substr() :) myslím, že pre väčšiu univerzálnosť by si ma zrušiť v reťazci aj medzery, ale šak to už zistíš sám...

edit:// prípadne, keby bola adresa v plnom tvare, tak treba vždy vziať napr 2 znaky z prvého reťazca a 2 z druhého a to len zlepíš...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 05.12.2008 11:25 | generator skratiek

to mi funguje problém mi robia viacmené ulice ako napríklad
G. P. Jána Ambruša
viem vyhodit medzery aj "." aby som dostal GPJANAAMBRUSA
a stoho prvé 4 znaky pre skratku
ale ak by bola ulica
Jána Ambruša dostal by som skatku JANA a ja potrebujem JAAM


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
generator skratiek

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.12.2008 11:31 | generator skratiek

skús si kuknúť ten môj edit... :) treba si ulicu vždy rozložiť na prvky a s tými potom pracovať ďalej..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 11:33 | generator skratiek

osobne by som to riesil tak, ze by som to nahodil do pola rozdeleneho podla medzier... potom by som cez to pole postupne prechadzal a ak by nazov obsahoval bodku, zobral by som prve 2 pismena z nazvu (pripadne jedno), inak len prve pismeno...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
generator skratiek

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 05.12.2008 11:36 | generator skratiek

hej, ale v tom prípade by si častokrát získaval len dvoj- troj- miestne skratky, pričom on chce štvor-


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 11:39 | generator skratiek

aha, to som si nevsimol, ze chce 4-miestne nazvy :) v tom pripade treba urcit priority, kolko max znakov brat z nazvov obsahujuchich bodku a kolko z plneho nazvu... lebo nemoze to mat napevno urcene, kedze z jednoslovneho nazvu by sa zobrali v tvojom pripade len 2 znaky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 05.12.2008 13:19 | generator skratiek

tak som to nejak pozlepil
ocakam vase navrhy na optimalizaciu
niesom expert tak ma nezlyncujte

Kód:
$pole = explode(" ",$ulica);
$b=count($pole);


//vytvorenie skratiek
if ($b>=2){
$skr1 = mb_substr($pole["0"],0,2);
$x=strlen($skr1);
$skr2 = mb_substr($pole["1"],0,2+$x);
$x=strlen($skr2);
$skr3 = mb_substr($pole["2"],0,2+$x);
$x=strlen($skr3);
$skr4 = mb_substr($pole["3"],0,2+$x);


$skr=mb_substr($skr1.$skr2.$skr3.$skr4,0,4);
}
else{
$skr = mb_substr($ulica,0,4);
}

echo $skr;



Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 13:29 | generator skratiek

bodky si tam tusim ani nezohladnoval, lebo ti to nefunguje napr. pri nazve typu A. B. CDE (zostavaju tam bodky)...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 05.12.2008 13:31 | generator skratiek

samozrejme ze pred tim mám
Kód:
$z = array('.','á', 'ä', 'č', 'ď', 'é', 'ě', 'í', 'ľ', 'ĺ', 'ň', 'ó', 'ô', 'ŕ', 'ř', 'š', 'ť', 'ú', 'ů', 'ý', 'ž', 'Á', 'Č', 'Ď', 'É', 'Í', 'Ľ', 'Ĺ', 'Ň', 'Ó', 'Ř', 'Š', 'Ť', 'Ú', 'Ý', 'Ž');
$na = array(' ','a', 'a', 'c', 'd', 'e', 'e', 'i', 'l', 'l', 'n', 'o', 'o', 'r', 'r', 's', 't', 'u', 'u', 'y', 'z', 'A', 'C', 'D', 'E', 'I', 'L', 'L', 'N', 'O', 'R', 'S', 'T', 'U', 'Y', 'Z');
$ulica=mb_strtoupper(str_replace($z, $na, $_POST["ulica"]));

to som tu uz nedaval


Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 13:46 | generator skratiek

aha, tak v tom pripade by som bodku nenahradzal za medzeru, ale za "nic"... ale aj tak to este "nezozere" napr. A. B. CDE FGH, kde by malo vypisat ABCF


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 05.12.2008 13:50 | generator skratiek

no ja potrebujem ABCD a to mi presne robí


Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 14:00 | generator skratiek

sepo píše:
G. P. Jána Ambruša - > GPJA

ok, ale v uvode si napisal predsa nieco uplne ine, ako teraz tvrdis :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.08
Prihlásený: 05.04.15
Príspevky: 24
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 05.12.2008 14:11 | generator skratiek

stenley píše:
ok, ale v uvode si napisal predsa nieco uplne ine, ako teraz tvrdis :)

tak to sme sa nepochopili
G. P. Jána Ambruša - > GPJA (A je druhé písmeno Jána)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
generator skratiek

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2008 14:13 | generator skratiek

aha, tak potom v pohode... pripadalo mi viac logicke zahrnut vsetky slova do skratky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 15 ] 


generator skratiek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generator map stranok - sitemap generator

v Internetový marketing, SEO, reklama

1

2227

16.05.2010 21:50

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie klávesových skratiek

v Ostatné programy

6

126

12.04.2015 10:41

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadanie skratiek vo Worde

v Ostatné programy

1

105

12.04.2015 10:06

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ovladač na zmenu skratiek v ASUS A6KM

v Ovládače

1

592

12.01.2010 0:24

bledo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator

v Elektronika

1

540

20.05.2009 13:40

vojtech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

name generator

v Krčma

5

517

13.06.2014 9:42

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WiFi generator

v Ostatné programy

1

376

30.12.2009 12:44

armin.owen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator kombinacii

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

536

06.04.2009 7:57

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generátor statusu

v PHP, ASP

0

286

05.02.2009 16:14

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator hesla

v PHP, ASP

4

945

13.10.2007 10:27

Bananslovak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generator hesla

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

31

2001

15.07.2007 15:27

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generátor pseudonáhodných čísel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

847

14.10.2007 19:35

Integer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Melodický generátor

v Elektronika

0

889

23.01.2007 5:28

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEO name generator

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

1203

09.05.2007 18:54

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor bubnov

v Elektronika

0

624

23.01.2007 6:09

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor signálu

v Elektronika

0

1135

23.01.2007 6:07

Elektronic



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF