[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

Potreboval by som pomocou dakeho scriptu vytvarat obrazky s verifikacnymi kodmi do formularu pre pridavanie odkazov.
Chcem sa opytat ze ci je ucinejsie sa potrapit s dacim tak zlozitim ako ma php bb forum alebo ci by len stacilo vytvorit si par obrazkov cez adobe photoshop a nahodne ich zobrazovat + dat opisovanie kodu z nich odzadu. Co myslite co je lepsia ochrana proti botom?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1

Matho píše:
Potreboval by som pomocou dakeho scriptu vytvarat obrazky s verifikacnymi kodmi do formularu pre pridavanie odkazov.
Chcem sa opytat ze ci je ucinejsie sa potrapit s dacim tak zlozitim ako ma php bb forum alebo ci by len stacilo vytvorit si par obrazkov cez adobe photoshop a nahodne ich zobrazovat + dat opisovanie kodu z nich odzadu. Co myslite co je lepsia ochrana proti botom?


to co myslis sa vola captcha. a urcite ti nepomoze nabuchat len tak nejake obrazky. hlavne si pozri ten system captchy. cez google najdes velmi vela takto uz vyriesenych projectov


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

odporucam recaptcha.com


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 03.01.2008 16:00 | Generátor obrázkov s overovacími kódmi

ale keby som dal napriklad ze zapiste kod z obrazku odzadu smerom dopredu tak ten bot by to aj tak nevedel ci niektore uz maju zapracovanu aj takuto funkciu ze skusaju aj odzadu dopredu? ja som to tu na fore nasiel taku radu aj s upravou phpbb scriptu pri registracii a odvtedy mam s botmi na fore pokoj...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

tak si daj ten skript co si dal na forum si daj aj na stranku


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 03.01.2008 16:20 | Generátor obrázkov s overovacími kódmi

no skusim ako to bude fungovat, ked tam budem mat botov tak tam hodim to recaptcha.com . A mas s tym recaptcha.com skusenosti?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

ja osobne nie, nepouzivam to lebo sa mi to nikdy nehodilo do designu ale cital som ze je to dobre


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1

ved nemusis mat chaptchu. kludne si daj ze "Zapiste vysledok" a budes tam mat 48-25 na druhu :D
moznosti je vela.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...

ja pouzivam jeden, kt. si mozes v pohode upravit ked vies zaklady PHP ukazka tu: http://qacer.ic.cz/image.php
ak ces hodim sem zdrojac


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 11.07.08
Príspevky: 513
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Prešov

tak ja napriklad som to spravil jednoducho..generovanie cisla ulozenie do session a nasledne overovanie ;)


_________________
MB: Asus P5KC | CPU: Intel Core2Duo E6750 | VGA: ATi HD3870 | RAM: 2x1GB A-DATA 800MHz | HDD: Siemens 250GB | LCD: Samsung 22'' 223BW
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...

qacer a twistik rad by som videl ako to riesite bo mozno to zakomponujem do webu

ono sa to generuje pismena a cisla a vkladaju do obrazku alebo ako? prosto rad by som videl vas kod ak mozte


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...

Kód:
<?
session_start();
$velkost_x = 150;
$velkost_y = 45;

$rndno = rand()*rand()*rand()*rand();   
$text = strtolower(substr(base_convert($rndno,10,36), 0, 5));

$miesto_na_znak = $velkost_x / ( strlen( $text ) + 1 );
//Tvorba plátna
$obrazok = imagecreatetruecolor( $velkost_x, $velkost_y );
//Nastavenie farieb
$pozadie = imagecolorallocate( $obrazok, 255,255,255);
$okraj = imagecolorallocate( $obrazok, 128, 128, 128);
$farby[] =  imagecolorallocate( $obrazok, 0, 0, 1);
$farby[] =  imagecolorallocate( $obrazok, 64, 64, 64);
$farby[] =  imagecolorallocate( $obrazok, 0, 60, 10);
$ciarky =  imagecolorallocate( $obrazok, 128, 128, 128);
//vyplenie pozadia
imagefilledrectangle( $obrazok, 1, 1, $velkost_x - 2, $velkost_y - 2, $pozadie);
for($i=0; $i < 400; $i++) {
    $x1 = rand( 5, $velkost_x - 5);
    $y1 = rand( 5, $velkost_y - 5);
    $x2 = $x1 - 4 + rand(0, 8);
    $y2 = $y1 - 4 + rand(0, 8);
    imageline( $obrazok, $x1, $y1, $x2,$y2, $ciarky );
}



//kreslenie textu
for($i = 0; $i < strlen( $text); $i++) {
    $farba = $farby[$i % count( $farby)];
    imagettftext( $obrazok, 28 + rand(0,5), -20 + rand(0,40), ($i + 0.3) * $miesto_na_znak, 35, $farba,
    './arial.ttf', $text[$i]);
}

// uložení náhodného textu do session
$_SESSION["cislo"] = $text;

// hlavicka
header('Cache-Control: no-cache');
header('Content-type: image/png');
imagepng($obrazok);   //PNG výstup
?>

tento subor zobrazis cez <img src="nazovsuboru.php" /> a k tomu das <input type="text" />
a porovnas $_SESSION["cislo"] ci sa rovna s hodnotou v inpute


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 03.01.2008 21:45 | Generátor obrázkov s overovacími kódmi

diki vyzera to super zajtra to skusim


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

IMHO jednoduchšie je spraviť si nejaké husté pole rôznych skupín výrazov, PHPčkom vygenerovať povedzme 5 prvkov z jednej a 1 z inej skupiny a dať otázku: označ, čo sem nepatrí...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 11.07.08
Príspevky: 513
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Prešov

qacer píše:
...

aj takto sa to da ale ja to mam takto:
Kód:
<?php $_SESSION['kod'] = mt_rand(1,99999); print $_SESSION['kod']; ?>

potom jednoducho cez podmienku overis spravnost zadaneho kodu ;) myslim ze je to jednoduchsie riesenie ako qacerove :)


_________________
MB: Asus P5KC | CPU: Intel Core2Duo E6750 | VGA: ATi HD3870 | RAM: 2x1GB A-DATA 800MHz | HDD: Siemens 250GB | LCD: Samsung 22'' 223BW
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1

twistik píše:
aj takto sa to da ale ja to mam takto:
Kód:
<?php $_SESSION['kod'] = mt_rand(1,99999); print $_SESSION['kod']; ?>

potom jednoducho cez podmienku overis spravnost zadaneho kodu ;) myslim ze je to jednoduchsie riesenie ako qacerove :)


ale praveze pri tych captchach ide o to aby to bol obrazok a najlepsie aby bol kazdy pixel iny. lebo aj slaba captcha sa da obist :) ked mas captchu skladanu vilucne z textu tak do dokaze precitat kazdy lepsi bot. ja by som ti takeho spravil a ani by mi to nezabralo vela casu :D


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...

twistik: sak to vypise len text, ktory dokaze kazdy bot precitat


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 04.01.2008 1:13 | Generátor obrázkov s overovacími kódmi

qacer diki fici mi to v poriadku
ak by to chcel dakto skusit dodam ze musi si upnut do toho priecinku kde ma ten script aj font pisma - arial.ttf.
ja som zmenil $_SESSION["cislo"] = strrev ($text); a dufam ze teraz u mna boti nebudu mat sancu.. A mozem ho teda pouzit v mojej navstevnej knihe?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 11.07.08
Príspevky: 513
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Prešov

qacer píše:
twistik: sak to vypise len text, ktory dokaze kazdy bot precitat


okej...som zaciatocnik :) rad sa priucim :oops:


_________________
MB: Asus P5KC | CPU: Intel Core2Duo E6750 | VGA: ATi HD3870 | RAM: 2x1GB A-DATA 800MHz | HDD: Siemens 250GB | LCD: Samsung 22'' 223BW
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Generátor obrázkov s overovacími kódmi

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...

Matho píše:
qacer diki fici mi to v poriadku
ak by to chcel dakto skusit dodam ze musi si upnut do toho priecinku kde ma ten script aj font pisma - arial.ttf.
ja som zmenil $_SESSION["cislo"] = strrev ($text); a dufam ze teraz u mna boti nebudu mat sancu.. A mozem ho teda pouzit v mojej navstevnej knihe?

aha vlastne ano...zabudol som na subor s fontom :lol: ...popripade sa da pouzit aj vlastny font, ale treba skript aj patricne upravit
a pouzit ho mozes...ja som ho nepisal, to je GPL licencia(free to use, free to edit :) )

twistik: inac aj ja som zatial len zaciatocnik :D


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

qacer dik za kód
PS: for ALL aby sa im nestalo to čo mne, musíte nahrať na server arial.ttf z Windows/Fonts


 [ Príspevkov: 21 ] 


Generátor obrázkov s overovacími kódmi



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generator map stranok - sitemap generator

v Internetový marketing, SEO, reklama

1

2227

16.05.2010 21:50

Antuanet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator

v Elektronika

1

540

20.05.2009 13:40

vojtech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator kombinacii

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

539

06.04.2009 7:57

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generator hesla

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PHP, ASP

31

2001

15.07.2007 15:27

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator skratiek

v PHP, ASP

14

571

05.12.2008 14:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

generator hesla

v PHP, ASP

4

945

13.10.2007 10:27

Bananslovak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Generátor statusu

v PHP, ASP

0

289

05.02.2009 16:14

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

name generator

v Krčma

5

521

13.06.2014 9:42

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WiFi generator

v Ostatné programy

1

376

30.12.2009 12:44

armin.owen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEO name generator

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

1203

09.05.2007 18:54

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor sterea

v Elektronika

0

509

23.01.2007 6:05

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor XG

v Elektronika

0

424

23.01.2007 6:04

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Melodický generátor

v Elektronika

0

893

23.01.2007 5:28

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor bubnov

v Elektronika

0

624

23.01.2007 6:09

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ASCII Art Generator

v Grafické programy

1

954

26.07.2008 11:04

elsofi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Generátor signálu

v Elektronika

0

1135

23.01.2007 6:07

Elektronic



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF