[ Príspevkov: 29 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 08.05.2008 11:24 | Galeria, riešenie

Nazdarek. Chcel by som vas poziadat o radu. Chcel by som si vytvorit galeriu, kde by uzivatelia vkladali do albumov svoje fotky. Tabulka v databaze by mala vyzeraz asi takto :
id uzivatel naz_albumu fotka1 fotka2..fotkaX

Taktiez by som tam mal hromadne nahravanie obrazkov tzn. viac inputov.
No a tu je moj problem/dilema. :loony:
Totiz, hladal som na nete nejake taketo riesenie, no jedine k comu som sa dopracoval, bolo upload obrazkov na zaklade ID.Tzn do jedneho riadku len jeden obrazok s jedinecnym ID a nasledne zobrazenie obrazka na stranke na zaklade ID. Nenasiel som ziadne riesenie pre nahratie/zobrazenie obrazkov tak ako by som chcel ja. Jedine co ma napada je spravit skript pre nahravanie/nacitavanie obrazkov s pomenovanim kazdeho obrazka zvlast :
... @mysql_query("INSERT INTO obrazky VALUES ($uzivatel', '$naz_albumu', '$fotka1', , '$fotka2',... , '$fotkaX',)");

a nasledneho postupneho zobrazenia obrazkov po poradi fotka1, fotka2..fotkaX
Fungovat to asi bude :-) , ale problem vidim v tom, ze je to strasne zdlhavy skript, najme ak by som chcel mat napr16 alebo 20 obrazkov v jednom albume. ..pisat kody pre kazdy obrazok zvlast.
Preto vas chcem poprosit, ci existuje aj iny spôsob ako vyriesit nahravanie/zobrazenie obrazkov v mojom pripade, a ak ano, tak ake? Alebo mi neostava nic ine len pistat ten kod do zblbnutia? :shock:
Popripade ak viete nejaky link kde je nieco take riesene, budem velmi rad, ak ho sem hodite..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2270
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 08.05.2008 11:31 | Galeria, riešenie

A co takto cyklus while alebo for???


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.05.2008 11:55 | Galeria, riešenie

nie je trosku blbe vytvarat zvlast novy stlpec v tabulke pre kazdy obrazok? Ked bude chciet mat clovek v albume trebars 200 fotiek, bude tabulka obsahovat 200+ stlpcov? Navrhni si radsej lepsiu a efektivnejsiu strukturu tabuliek, ten sposob, co si nasiel na nete, nie je postaveny len tak z nicoho nic a ma svoje opodstatnenie...

Cize najlepsie by bolo, keby si mal 3 zakladne tabulky:
1. tabulka - udaje o uzivateloch
2. tabulka - albumy uzivatelov
3. tabulka - fotky uzivatelov priradene do albumov


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 08.05.2008 12:01 | Galeria, riešenie

Stenley, ide o to ze v uzivatel by mal obmedzeny pocet vkladanych obrazkov v jednom albume.. Napr. Min.. by bolo 4 a max. 20 obrazkov.. Pre jeden album.. Ak chce dalsie tak si vytvori novy album... :-)

K tvojmu riesenie :
Prva tabulka jasna..
V druhej tabulke by boli len stlpce s menom uzivatela a nazvom albumu??
A v tretej cisto len nazov albumu a URL obrazku (tzn. len jeden stlpec nazvany napr. obrazok) prave na zaklade toho ID??


Naposledy upravil newboy1 dňa 08.05.2008 12:06, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.05.2008 12:03 | Galeria, riešenie

a to je na co dobre? :) len by to otravovalo uzivatelov... a nastavit minimalny pocet fotiek v albume je este vacsia blbost...

newboy1 píše:
K tvojmu riesenie :
Prva tabulka jasna..
V druhej tabulke by boli len stlpce s menom uzivatela a nazvom albumu??
A v tretej cisto len nazov albumu a URL obrazku (tzn. len jeden stlpec nazvany napr. obrazok) prave na zaklade toho ID??

meno uzivatela tam neplet, vsetko o nom ma byt v prvej tabulke. V tabulke s albumami by bolo napr. id albumu, id uzivatela, nazov albumu, datum vytvorenia, ci je verejny alebo sukromny, pripadne dajake heslo, ked je zamknuty pre verejnost. V tretej by mohlo byt id obrazku, id albumu, nazov obrazku, popis obrazku, datum pridania, trebars aj url, ked si to nejak jednoduchsie nespravis...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.05.2008 12:31 | Galeria, riešenie

presne jak vravi stenley..

a tie tvoje obmedzenia si vies spravit aj inak, ako obmedzit pocet stlpcov v tabulke...

jednoducho pri pridavani zistit kolko fotiek ten album ma a je to..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.05.2008 16:24 | Galeria, riešenie

ja by som to riešim trochu na pohľad kompikovane ale budiš:
1, návrh databázy
2, keďže neviem kóľko fotiek user nahrá nedávam presný počet inputov, ale vždy generovyný buď PHP alebo JS a následne to cez GET posielam (ID posledného inputu), potom to celé zinicializujem a vkladam názvy odelené napr. čiarkami


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 13.05.2008 13:43 | Galeria, riešenie

Ok..tak tu galeriu vyriesim ako navrhuje Stenley..zda sa mi to ako najlepsie riesenie..Ale chcem vas poprosit, keby mi niekto vysvetlil, to " id obrazku, id albumu, id autora " . Lebo mi nie je celkom jasne vo co go.. a ko to presne zakomponovat do skriptu. Ako by mal vyzerat kod na urcenie, resp. na ulozenie toho napr. id albumu do tabulky....teraz mam na mysli konkretne v tabulkach kt. nahvruje Stenley.. Stacil by mi aj link, kde je nieco k tomu vysvetlene..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.05.2008 15:08 | Galeria, riešenie

ide o vzájomné prepájanie medzi tabuľkami ... teda id_user, znamená že vyberieš ID z tabuľky userov (podľa nicku) a pichneš tam ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.05.2008 15:48 | Galeria, riešenie

Najlepsie to bude asi ukazat na priklade:

Mas takuto zjednodusenu strukturu tabuliek v db (obrazok bol narychlo robeny, cize tam mozu byt chyby):
V kazdej tabulke je stlpec id nastaveny na auto increment (primarny kluc)

Uzivatel guest si chce vytvorit novy album a dat tam nejake fotky. Jeho udaje mas ulozene v tabulke uzivatelia napr. pod id=7 - tuto hodnotu poznas, respektive si ju vies zistit patricnym selectom.

1. krok: Vytvorenie noveho albumu
Pre uspesne vytvorenie albumu, musi guest zadat nejake povinne udaje, ktorym je napr. nazov albumu (pre zjednodusenie, v realnej aplikacii tam mozu pribudnut aj dalsie informacie).
Cize v sql to bude vyzerat nejak takto:
Kód:
INSERT INTO albumy (id_uzivatela,nazov) VALUES ($id_uzivatela,'$nazov')

kde $id_uzivatela je v tomto pripade 7 a $nazov je hadam jasny. Tymto sa vytvoril novy album pre guesta a teraz moze don pridavat fotky.

2. krok: Pridavanie fotiek do albumu
V prvom rade si musis zistit, do ktoreho albumu sa idu fotky ukladat - tj. potrebujes poznat id daneho albumu => select. Nasledne uz len cez cyklus (ak teda chces "naraz" pridavat viacero fotiek) pridavas nove zaznamy do tabulky fotky:
Kód:
INSERT INTO fotky (id_album,nazov) VALUES ($id_album,'$nazov')

kde $nazov predstavuje meno uploadnuteho obrazka (napr. 12345678.jpg), ktory si upravis podla seba...


Ked uz su uploadnute vsetky fotky a vytvorene patricne zaznamy v db, staci len ziskat potrebne udaje o fotkach cez select a zobrazit na stranke...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 14.05.2008 11:59 | Galeria, riešenie

Stenley..Diky moc za vyklad.. Moc pomohol..Ale mam este dve otazocky. Co presne znamena ta skratka FK, co je uvedena pri Id_uzivatel, Id_album.. A druha otazocka. V tabulkach albumy, fotky nastavim ako primarny kluc (auto increment) to id_uzivatela, alebo ho nastavim pri ID???


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.05.2008 12:39 | Galeria, riešenie

FK (foreign key) je cudzi kluc, pomocou ktoreho je mozne navzajom prepojit 2 tabulky. V tomto pripade je to primarny kluc z "nadradenej" tabulky. Napr. v tabulke albumy je FK id_uzivatel, ktory sa odkazuje na priamrny kluc (PK) id v tabulke uzivatelia.

Ak si este raz precitas, co som napisal tesne nad obrazkom, tak zistis, ze stlpec id v kazdej tabulke je nastaveny ako primarny kluc, polia id_uzivatel a id_album su cudzie kluce, ktore sa v tabulke mozu opakovat, cize je logicke, ze nemozu byt nastavene ako primarne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.05.08
Prihlásený: 30.12.13
Príspevky: 12
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 16.05.2008 16:43 | Galeria, riešenie

stenley: pomocou tohto prepajania sa da z viacerych tabuliek spravit select na jeden dopyt?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 16.05.2008 17:08 | Galeria, riešenie

Fortes, neviem ci som ta spravne pochopil, ale ak mas na mysli, ze v 1 selecte si zadas viac udajov, ktore maju byt vytiahnute z viacerych tabuliek, tak ano. Ja sa prave s tymto selectom "pohravam" pri vyhladavani. Cize s jednej tabulky vyber pre napr. meno, z druhej tabulky krajina, z tretej tabulky pohlavie.. Podla toho aky vyber si vlozi uzivatel do vyhladavania..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.05.2008 23:08 | Galeria, riešenie

fortes píše:
stenley: pomocou tohto prepajania sa da z viacerych tabuliek spravit select na jeden dopyt?

ano, standardne sa to tak robi...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 17.05.2008 11:51 | Galeria, riešenie

Mam taky to kod, pre vyhladavanie uzivatelov a ich albumov v DB. :

<?php
if ($_POST["odosli"])
{

$s=@mysql_connect("xxxxx","xxxxxx","xxxx");
if (!$s) {
die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
}
$r=@mysql_select_db("xxxxx");

if (!$r) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");

$vysledek=mysql_query("SELECT meno, sex, country, nazov_albumu FROM register inner join galery on register.id = galery.id_uzivatela where (sex='".$_POST["pohlavie"]."') and (country='".$_POST["krajina"]."')");

$radku=mysql_num_rows($vysledek);
if ($radku==0) echo "Pohlavie ".$_POST["pohlavie"]." nemá, bohužial, žiadny uživateľ";
else
{
echo "Pohlavie ".$_POST["pohlavie"]." majú následujúci $radku uživatelia:<BR>";
while ($zaznam=mysql_fetch_assoc($vysledek)):
echo "
<table>
<tr><td>{$zaznam['meno']}</td>
<td>{$zaznam['country']}</td>
<td>{$zaznam['nazov_albumu']}</td>
</tr>
</table>
";
endwhile;
};
}

?>

Vsetko funguje skvele, az kym uzivatel nema viac album. Totiz, ak ich je viac, tak tak kazdy album mi vypise do noveho riadka aj s menom uzivatela v podstate ako novy zaznam. Ja by som vsak potreboval, aby mi vypisalo albumy len do jedneho riadka. Tzn. ak ma napriklad uzivatel 3 albumy, tak nech je zobrazene pri jednom mene, vsetky 3 albumy.. Mohol by mi prosim, niekto poradit ako na to??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.05.2008 12:10 | Galeria, riešenie

staci ti odpamatat si meno (nick) predchadzajuceho pouzivatela a tuto hodnotu potom porovnavat s aktualnym spracovavanym menom (nickom)... ak su totozne, napises album do toho isteho riadku, ak nie, vytvoris novy riadok... ale nemozes mat vo vysledku ($vysledek) rozhadzane albumy jedneho uzivatela kade-tade, musia byt za sebou...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 17.05.2008 20:16 | Galeria, riešenie

Nechcem zacinat novy topic, tak to dam sem..Snazim sa vytvorit si formular, kde na prvom mieste je moznost Vsetci/Vsetky. Problem je ze mi to pri zvoleni tychto moznosti nefunguje. Vypise mi rovno Žiadny uživateľ zo ".$_POST["krajina"]." sa v databaze nenachadza. Vyber z DB uskutocni iba ak zadam obe podmienky. Pohlavie aj Krajinu. Lenze ked odoberiem podmienku pre Krajinu a necham len Pohlavie tak to funguje aj s moznostou Vsetci. V co by mohol byt problem???

Tu je skript. :
<?php
if ($_POST["odesli"]) {
if($_POST["pohlavie"]!="vsetci"):
$orderby = "ORDER BY ('".$_POST["pohlavie"]."')";
else: $orderby = "";
endif;


if($_POST["krajina"]!="vsetky"):
$kraj ="AND (country = ('".$_POST["krajina"]."'))";

else: $kraj = "";
endif;

mysql_connect("xxxx","xxxxx","xxxx");
mysql_select_db("xxxxxx");
$vysledek=mysql_query("select meno, sex, country from register where (sex='".$_POST["pohlavie"]."') $kraj $orderby");
$radku=mysql_num_rows($vysledek);
if ($radku==0) echo "Žiadny uživateľ zo ".$_POST["krajina"]." sa v databaze nenachadza.";
else
{
echo "Uživatelia z ".$_POST["krajina"]." sú títo $radku:<BR>";
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
echo "
<table>
<tr><td>{$zaznam['meno']}</td>
<td>{$zaznam['country']}</td>
</tr>
</table>
";
endwhile;
};

}

?>

<form method="post" action="index.php?clanek=vyhladavanie">
<table>
<tr>
<td>Pohlavie:</td>
<td><select name="pohlavie" size="1" value="<?echo $_POST["pohlavie"]?>" >
<option value="vsetci" selected>Všetci
<option value="muz">Muž
<option value="zena">Žena
<option value="par">Pár
</option>
</select>
</td>
</tr>

<tr>
<td>Krajina:</td>
<td><select name="krajina" size="1" value="<?echo $_POST["krajina"]?>" >
<OPTION value="vsetky" selected>Všetky
<OPTION value=United States>United States
<OPTION value=United Kingdom>United Kingdom
<OPTION value=Yemen>Yemen
<OPTION value=Zambia>Zambia
<OPTION value=Zimbabwe>Zimbabwe
</OPTION>
</SELECT>
</td></tr>


</table>
<input type=hidden name="odesli" value="true">
<input type="submit" value="Vyhľadaj">
</form>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.05.2008 22:12 | Galeria, riešenie

problem je v tom, ze nemas v db zaznamy so sex="vsetci" ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 10:52 | Galeria, riešenie

Stenley..Nie som si celkom isty ci to je tym..Neviete niekto nahodou nejaky link na nejaky clanok, kde by bolo nieco k mojmu problemu? Tzn. ako je to s tym vyberom, ak uzivatel zada moznost vsetci/ vsetky aby mi to z DB vybralo vsetky udaje? Alebo neviete mi k tomu nieco poradit??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Galeria, riešenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2008 10:57 | Galeria, riešenie

pozri, ked vyberies pohlavie "Všetci", posle sa hodnota "vsetci" a ta sa dosadi do sql prikazu, ktoreho vysledok po doplneni premennych bude
Kód:
$vysledek=mysql_query("select meno, sex, country from register where (sex='vsetci')");

lenze v db asi nemas pohlavie vsetci, cize sa ziadny zaznam vyhovujuci tomuto sql prikazu nevrati a preto ti vypise tu hlasku...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 11:26 | Galeria, riešenie

No dobre..Tak ako potom funguje tie vyhladavace na strankach,ked mas napr. Vyhladat uzivatelov podla Krajiny, mesta atd. Vzdy je pva moznost v selecte formulara "Všetky" a potom nasleduje ponuka napr. mesta(Bratislava, Banska..atd. ). To mi chces povedat, ze ak chcem aby mi to z db vytiahlo uzivatelov zo vsetkych miest, tak ich musim zvlast uklada do inej tabulky, alebo musia byt pri registracii ulozene este aj data do zvlast stlpca s nazvom "Vsetky"??? Alebo ako???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 11:34 | Galeria, riešenie

nie.. vtedy do toho selectu ako prvu polozku das VSETKY a az potom ostatne co budes tahat z DB....

a vo vyhodnocovani das podmienku:
IF ($zvolenaMoznost == "vsetci" ) { select * from ... blabla bla vyberes vsetkych }
IF ($zvolenaMoznost != "vsetci" ) { select * from .. WHERE krajina = '$zvolenaMoznost' }

chapenzi?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 18.05.2008 11:48 | Galeria, riešenie

Black...Dik..Tak teraz to uz funguje..Tiez ma mohlo napadnut taketo jednoduche riesenie.. Ale co uz..ucime sa cely zivot .. :-))


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 18.05.2008 11:53 | Galeria, riešenie

;) v poho.. hlavne ze si pochopil..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 19.05.2008 18:24 | Galeria, riešenie

Mam este dalsiu otazocku, aj ked ta mozno patri do kategorie databazy. No nechcem zbytocne vytvarat X- topicov. :-)
Takze k veci:
Mam taky to select :
$query="SELECT meno, sex, country, nazov_albumu, subor, info
FROM register left join galery on register.id = galery.id_uzivatela left join fotky on galery.id_albumu = fotky.id_albumu
where (sex='".$_POST["pohlavie"]."') AND (country='".$_POST["krajina"]."') group by nazov_albumu $orderby";

No a potreboval by som vediet ako do tohto selectu zapisat podmienku, aby mi vybralo z DB len uzivatelov, ktory maju v tabulke galery v stlpci nazov_albumu zapisanu resp. prazdnu hodnotu. Presnejsie aby mi to vytiahlo uzivatelov, ktori maju alebo nemaju galeriu. Lebo som uz skusal rozne variacie, ale nic mi zatial nefungovalo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 19.05.2008 20:20 | Galeria, riešenie

Kód:
$hodnotaKtoruHladas = "nazov albumu,alebo nevypln,to co hladas proste";


a na konec query dopis:

Kód:
WHERE nazov_albumu='$hodnotaKtoruHladas'


dufam, ze to si potreboval


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 19.05.2008 21:37 | Galeria, riešenie

No nejako takto som to skusal, ale neslo mi to. Proste nejako logicky ak chcem zistit z DB ci ma uzivatel album alebo Nie, mi pride, ze by som si mal v tom selecte overit, ci v stlpci nazov_albumu je zapisana nejaka hodnota(nazov albumu) alebo je prazdna(uzivatel nema album). A prave to neviem ako urobit-aky prikaz na to pouzit. Ako prve som skusal nieco ako mi ty radis, ze $hodnotaKtoruHladas=""; ale takto mi to nefungovalo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Galeria, riešenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 19.05.2008 21:51 | Galeria, riešenie

no, tak potom ma napada len to, ze filtrovat to pri vystupe..
Kód:
if ( $row['nazov_albumu'] == $hodnotaKtoruHladas ) {
echo $row['meno'];
echo $row['nazov_albumu'];
}


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 29 ] 


Galeria, riešenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaujimave riesenie

v Modifikácie, návody a projekty

11

1478

07.08.2006 4:08

jayrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook riesenie

v Ostatné

2

300

31.08.2010 18:16

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riešenie WIFI

v Siete

22

786

16.08.2010 22:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Najlepšie riešenie

v Notebooky a netbooky

17

357

10.08.2013 14:56

buben103

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riešenie križovatky

v Automobily, motorky

26

449

26.06.2017 19:53

Cirky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sync riesenie

v Ostatné programy

1

126

04.06.2015 19:37

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riesenie zdroja

v Ostatné

6

344

06.08.2007 16:53

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Wifi riesenie

v Rozširujúce karty

6

197

19.07.2013 15:54

mentox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Ostatné

0

578

21.01.2008 20:50

Maico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

3

699

04.09.2008 15:50

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v PHP, ASP

2

570

23.10.2009 22:06

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v PHP, ASP

19

680

10.05.2010 16:57

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galéria

v Redakčné systémy

1

596

10.04.2009 10:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

2

659

30.03.2007 20:29

Kyborg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

galeria

v PHP, ASP

0

381

08.02.2009 11:26

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Galeria

v Redakčné systémy

1

1064

04.06.2006 0:23

JanoF



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF