[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
NapísalOffline : 16.08.2010 15:27 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

Takze mam kod:

Kód:
      $f = fopen( "test.txt", 'a');
      $msg = "test".date("s")."\n";
      fputs($f, $msg);
      fclose($f);


Lenze co ak by som chcel aby sa ten text zapisoval naopak? teda nie ze novy text je uplne naspodu ale bol by ako prvy? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 16.08.2010 15:37 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

najprv subor precitas a potom:

Kód:
$msg = "test".date("s")."\n" . $precitany_obsah;


A nakoniec subor kompletne prepises textom $msg.
Ja by som to riesil takto.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
fwrite zapise iba na koniec suboru?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 16.08.2010 15:38 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

Jednoducho otvoris subor v mode r+.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 19.11.17
Príspevky: 363
Témy: 178 | 178
Bydlisko: BB
Napísal autor témyOffline : 16.08.2010 15:53 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

lenze r+ mi prepise cely predosly obsah novym ...

napr bolo test57 lenze sice novy text test59 bol navrchu ako prvy ale nikde nebolo to test57 predolse o.o iba cisto test59


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 16.08.2010 16:02 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

tak skus moje riesenie ale r+ by malo fungovat.

php.net píše:
'r+' Open for reading and writing; place the file pointer at the beginning of the file.


Nepisu tam nic o prepisani ako napriklad pri "w".

Mimochodom ty si v priklade pouzil "a", co zahrna aj to, ze pokial subor neexistuje pokusi sa ho vytvorit ale r+ to nezahrna. Ak to potrebujes tak zasa budes musiet asi pouzit moj priklad. :-) .


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 17.08.2010 8:15 | fwrite zapise iba na koniec suboru?

ak tomu dobre rozumiem tak chces do suboru zapisovat na zaciatok obdobe ako do zasobnika, cize povodny obsah suboru sa posunie nadol ? tak taku funkcionalitu si musis asi nakodit sam, pochybujem zeby PHP taku funkcionalitu implementovalo. cize povodny subor si musis zvacsit o velkost ktora ma pribudnut a najprv posunut povodny obsah a nasledne zapisat ten novy. hm, to bude hlavne v pripade vacsieho suboru dost narocne na diskove operacie!


 [ Príspevkov: 6 ] 


fwrite zapise iba na koniec suboru?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počítadlo, chyby s fopen,fwrite..., iba pri include

v PHP, ASP

3

393

26.03.2011 21:02

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fwrite

v PHP, ASP

3

439

09.08.2009 14:31

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fwrite,fclose -chyba

v PHP, ASP

4

281

23.05.2009 8:54

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena pozadia cez fwrite

v PHP, ASP

5

670

13.10.2007 11:57

Bananslovak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zväčšiť pamäť iPhonu zo 16 na 128GB iba za 55€ ? Žiaden problém .. ale iba v Číne

v Novinky

11

649

15.02.2016 15:06

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program pada pri zapise do pola (C)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

333

17.11.2011 14:45

Siriuse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Docasne mrznutie vsetkeho pri zapise na SSD

v SSD disky

8

250

09.12.2016 22:32

tatko Tom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Burka ktora sa zapise (?) na zoznam UNESCO

v Spoločnosť, politika, psychológia, filozofia, náboženstvo

6

390

22.04.2012 12:47

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stuhnutie Windows 7 pri čítaní/zápise na HDD

v Operačné systémy Microsoft

4

466

18.10.2009 8:02

LHMG

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FreeHost s podporou PHP a funkcie FOpen(); FWrite; ...

v Webhosting a servery

2

792

02.07.2008 17:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri zapise do bunky, kt. je zdroj. pre graf v Ex2007

v Delphi, Visual Basic

0

600

22.07.2008 14:44

vlk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Koniec WinAmpu

v Novinky

27

614

27.11.2013 10:32

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Koniec nabíjačiek (?)

v Novinky

27

779

24.10.2011 21:27

KatjushaMan

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

koniec sveta 2012

v Paranormálne javy a teórie

15

867

02.10.2011 8:48

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

koniec mayskeho kalendara

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Paranormálne javy a teórie

82

6767

27.02.2009 17:22

Craig

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Koniec OEM Visty?

v Operačné systémy Microsoft

3

253

20.12.2008 21:20

KingTommy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF