[ Príspevkov: 43 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 27.11.2014 17:30 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Používam the_post_thumbnail(), lenže dáva mi to tam škaredý obrázok. Tak som si vygúglil, že ako argument mám použiť "thumbnail" a dá mi tam obrázok 150x150px, čo som aj vykonal. Lenže... čo ak chcem, aby mi táto funkcia nehádzala <img>, ale aby to hádzalo ako pozadie do divu?

<img src="brutalna-skareda-adresa.png"> a miesto toho
<div style="background:url(brutalna-skareda-adresa.png) no-repeat"></div>

Kde to mám hľadať a prepísať?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 18:37 | Funkcie na výpis bludov vo WP

the_post_thumbnail(); je funkcia na zobrazenie img tagu s thumbnailom.

Na ziskanie URL pouzi: $adresa = wp_get_attachment_url( get_post_thumbnail_id(get_the_ID(), 'full' ) );
a potom: <div style="background:url(<?php echo $adresa; ?>) no-repeat"></div>


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 19:06 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Jaj tak... odkiaľ to tieto veci viete ľudia? Ja o tom neviem veľa veci nájsť, nech hľadám ako hľadám


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 19:07 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Je toho plny internet. +to robim 5 rokov


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:00 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Dobre, mám ja takú otázku...

Do widgetu dávam zoznam najnovších článkov. Chcem ich tam mať 3, to sa dá nastaviť. Môžem k nim zobraziť dátum a to je všetko, akoich môžem upravovať. Lenže... ja tam chcem ich názov, ich feature image a doplniť k tomu tlačidlo read more->
Kde nájdem kód, kde sa generujú tieto srandy a stačí to tam upraviť aby mi to vyhodilo aj featured image?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:07 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Bez upravovania kodu pouzi: https://wordpress.org/plugins/recent-po ... -extended/

Ak sa chces babrat vo funkciach: http://wordpress.stackexchange.com/ques ... sts-widget podla tohto navodu si to nahod do functions.php


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:09 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Mňa by skôr zaujímal celý ten mechanizmus, že ako to funguje...
Je tam kopec funkcii a jedna funkcia používa druhú a tá Ďalšiu a hentá ďalšiu atď, ale niekde predsa musí byť výber obsahu z databázy nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:19 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Takže čo vlastne potrebuješ?
Naučiť sa čítať wordpress dokumentáciu(http://codex.wordpress.org/) alebo komplet php(http://php.net/)?


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:22 | Funkcie na výpis bludov vo WP

No teraz napr. potrebujem zistiť, odkiaľ sa mi v kóde berie padding-left:0!important;
keĎ som to vymazal aj z custom css z toho pluginu... ale vždy tam je... anachadza sa na mojastranka.sk/page=10:330 to je akože kde? Kde to mám hľadať? Mne by skôr trebalo nejakú minimapu kadejakých funkcií ako čítať kódex


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:24 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Posli odkaz na tu stranku kde sa to nachadza....


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:26 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Alebo...
Používam plugin Events manager... a vo výpise vo widgete mi zobrazuje iba mesto Svit, ale ja miesto toho potrebujem Kultúrny dom zobraziť a nie Svit... ale keď to aj mením v súboroch pluginu, tak sa nič nedeje... nerozumiem tomu wordpressu... :(

http://www.pieskovisko.6f.sk/?page_id=10

Už som to našiel, medzi tými stovkami checkboxov bol jeden s názvom "use default styles" a to mi z nejakej dupy generovalo inline CSS-ko...

// Spojený príspevok 27 Nov 2014, 21:27

Napr. v tom event manageri mi teraz funguje ako odkaz iba nadpis danej udalosti... ale ja by som to <a> dal ešte pred začiatok toho zoznamu, aby celé to políčko slúžilo ako odkaz, nie iba nadpis... aj tak by lepšie to bolo prerobiť na divka, sectiony, alebo neviem čo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:42 | Funkcie na výpis bludov vo WP

:) no nevie ako by som ti poradil.
Pozri si kody ku Custom post types.
Plugin ti vytvara custom post type "event" ten najdes v databaze v tabulke posts.
Všetky info ktore ku eventu ulozis budu v tabulke post_meta.

Takže načítanie eventov z databazy nemusis robit cez widget ktory mas k pluginu ale napises si ho sam.
Najprv pouzijes wp_query na nacitanie eventov a potom si zobrazujes data cez get_title() get_date() get_post_meta() atd...

Na generovanie wp_query mozes pouzit http://generatewp.com/wp_query/


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:43 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Ty kokso... asi by to chcelo niečo ako WP šlabikar, kde by boli popisane veci rad-radom, lebo sa v tom riadne stracam...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:50 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Zakladne rozdelenie druhov prispevkov je "page(stranka)","media(uploadnuty obsah)","post(clanok)"
No pluginy ako je event manazer vytvara dalsi druh "event".
Taketo druhy si mozes vytvarat aj ty na zjednodusenie administracie napr.: Potrebujes zobrazit recepty vytvoris custom post type RECEPT a donho si nahadzes meta data(na to je dobry plugin advanced custom fields) PRISADY.
Takto funguje aj event...mas tam nahadzane meta data o udalosti.

Takže si mozes vytvorit vlastny dopyt na "event" cez wp_query (o WP_query sa toho na nete docitas milion) a potom v php loope si nacitavas data o eventoch.

Takze si nastuduj wp_query, get_post_meta, custom post types, custom meta.


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 27.11.2014 21:53 | Funkcie na výpis bludov vo WP

No napr. home page, ktorá má iný layout ako ostatné pages robím tak, že si vytvorím šablonu page-home.php a tej stránke v admine potom dám slug home, skopčim obsah page.php->page-home.php a upravim ako potrebujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 27.11.2014 21:56 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Lepsie je to robit takto:
Vytvoris si subor page_ukazka.php
Do prveho riadku suboru napises <?php /* Template name: Ukazka */ ?>
Potom das cely svoj kod.

Potom si napravo pri vytvarani stranky vo WP mozes vybrat tento vytvoreny template.
Takto mozes pouzit jeden template na X stranok bez zmeny a obmedzeni slug. ;)


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 28.11.2014 6:25 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Dobre vedieť a isto má byť ten template name zakomentovaný?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.11
Prihlásený: 29.06.17
Príspevky: 30
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 28.11.2014 6:30 | Funkcie na výpis bludov vo WP

isto


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcie na výpis bludov vo WP

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 28.11.2014 7:12 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Mego píše:
Ty kokso... asi by to chcelo niečo ako WP šlabikar, kde by boli popisane veci rad-radom, lebo sa v tom riadne stracam...


https://codex.wordpress.org/Main_Page

"Dobre vedieť a isto má byť ten template name zakomentovaný?"

https://www.google.sk/webhp?sourceid=ch ... 20template
hned prvy link
http://codex.wordpress.org/Page_Templates


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 28.11.2014 7:48 | Funkcie na výpis bludov vo WP

No parada, jak budem mať kus času, hneď sa do toho pustim...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcie na výpis bludov vo WP

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 28.11.2014 9:45 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Dam ti dobru radu snaz sa pouzivat co najmenej pluginov a ak sa nejaky rozhodnes pouzit tak taky, ktory vies, ze bude do buducnosti ok. Vsetko co budes chciet v najblizsej dobe riesit uz niekto na 99% riesil staci pohladat.


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 30.11.2014 19:32 | Funkcie na výpis bludov vo WP

No tak teraz som pred Ďalším problémom. Mám stránkovanie typu <older newer> a chcel by som to prerobiť tak, aby vždy zobrazilo celkový počet strán. Teda asi by mi to malo vyhodiť nejaký ul-li zoznam s počtom strán
namiesto
<older newer>
by bolo
<1 2 3 4 ... 99> To sa ako dá dosiahnúť?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.11.2014 19:39 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Buď pomocou funkcie paginate_links, prípadne pomocou nejakého pluginu (napr. WP-Paginate).


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 30.11.2014 19:48 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Ano, to som skušal, tato funkcia je dobry bordel...

<?php $args = array(
'base' => '%_%',
'format' => '?page=%#%',
'total' => 1,
'current' => 0,
'show_all' => False,
'end_size' => 1,
'mid_size' => 2,
'prev_next' => True,
'prev_text' => __('« Previous'),
'next_text' => __('Next »'),
'type' => 'plain',
'add_args' => False,
'add_fragment' => '',
'before_page_number' => '',
'after_page_number' => ''
); ?>

Ako defaultny vypis člankov mam page s idčkom 10... odkaz na ďalšiu stranu pomocou older a newer vyzerá takto
www.daco.sk/page=10&paged=2
base som nechal tak ako je, ale format som prepisal z ?page=%#% na &paged=%#% a robí to hovadiny... nevypíše mi tam to end, ani keď to skúšam cez entitu... asi to spôsobí zlyhanie funkcie, alebo čo... neviem to proste tak ošalieť... a druha vec, potrebujem zistiť aktualny počet všetkych člankov do total a aktualnu stranu do current


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.11.2014 20:41 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Na získavanie prametrov z url sa používa funkcia get_query_var (a ty chceš obsah parametra paged). Samozrejme ten paramater tam byť nemusí, takže to musíš nejako ošetriť (v podstate sú dve možnosti).

Na počtu získanie príspevkov sa používa $wp_query->found_posts


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 30.11.2014 21:45 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Diky, pozrel som zas ďalší tutorial a idem to slimmenu zo začiatku prerobiť do enqueue...
Ďalší problém sa vyskytol s tým, že mám tam funkciu "the_author_posts_link"
Ja ale nechcem auto post links, ale iba aby vypísalo meno autora... teda dám tam miesto the_autor_posts_link() dám the_autor() a celé mi to spadne... codex hlási, že sa to musí použiť v slučke, ale keď to dám pred <?php endwhile; endif; ?> aj tak mi to celé spadne


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.11.2014 22:57 | Funkcie na výpis bludov vo WP

A máš to na mieste, kde sa používa "the loop"? (to nie je len nejaký náhodný cyklus)


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 01.12.2014 8:49 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Tak ako ja som to napísal namiesto toho the_autor_posts_link(). Ale potom som to skúšal aj do toho endwhile, ednif... pozriem na to ešte poobede, že či to bolo naozaj v slučke... mohol to byť jediný problém?

// Spojený príspevok 01 Dec 2014, 08:58

a ta enqueue musí ísť do functions.php? Alebo keďže slimmenu chcem mať na každej podstránke, môžem to dať normálne do hlavičky do header.php?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcie na výpis bludov vo WP

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 01.12.2014 9:43 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Podla toho ako mas stavanu sablonu, ak ju mas uz logicky delenu tak to mozes mat v nejakom includovanom subore, kazdopadne otvor si tu dokumentaciu
http://codex.wordpress.org/Function_Ref ... eue_script
This is the recommended method of linking JavaScript to a WordPress generated page.

Dodrzuj kodex a nemusis sa potom bat update wp alebo pluginov. Ak to budes buchat kdekolvek tak po par mesiacoch to bude pain udrziavat ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 01.12.2014 17:16 | Funkcie na výpis bludov vo WP

Tak ako teraz som už z toho fakt chuj... do header.php som umiestnil toto
<? wp_enqueue_script("slimmenu","http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-content/themes/blankslate/slimmenu/slimmenu.js","jquery") ?>
<? wp_enqueue_script("jquery"); ?>

V prvom riadku si prideptavam ten skript na slimmenu a v druhom riadku prideptavam jQuery

V zdrojaku sa mi zobrazilo iks riadkov odkazov na skripty:

<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-content/themes/blankslate/slimmenu/slimmenu.js?ver=3.8.5'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.10.2'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/jquery-migrate.min.js?ver=1.2.1'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.core.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.widget.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.position.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.mouse.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.sortable.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.datepicker.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.menu.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.autocomplete.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.resizable.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.draggable.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.button.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://www.pieskovisko.6f.sk/wp-includes/js/jquery/ui/jquery.ui.dialog.min.js?ver=1.10.3'></script>

Ale konzola furt hlási, že jQuery is not defined


 [ Príspevkov: 43 ] 1, 2


Funkcie na výpis bludov vo WP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

634

15.11.2007 9:57

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

API funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

21

1573

12.09.2008 23:05

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POLYNOMICKE FUNKCIE

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

440

17.01.2009 20:48

dianka10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel - funkcie

v Ostatné programy

5

173

20.03.2013 15:56

Winnetou

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - funkcie

v Ostatné programy

0

159

24.02.2016 10:06

mio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajaxove funkcie

v JavaScript, VBScript, Ajax

13

556

11.05.2009 23:01

feko.yxo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java vstup funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

324

28.11.2011 23:49

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

referencie na funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

286

24.05.2010 20:57

paulxxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vystup z funkcie

v PHP, ASP

15

513

13.09.2010 19:56

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EXCEL - funkcie, vzorce

v Ostatné programy

0

1009

01.07.2007 21:50

anulikk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uzitocne api funkcie

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

303

28.02.2010 14:22

euthanan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kryptografické hašovacie funkcie

v PHP, ASP

11

408

27.04.2009 9:34

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie a premenné

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

355

10.04.2009 9:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako includovať funkcie

v PHP, ASP

1

166

24.03.2012 18:47

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridelovanie pozicie/funkcie

v PHP, ASP

3

207

26.10.2012 8:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel a jeho funkcie

v Databázy

3

186

30.03.2016 8:51

BX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF