Funkcia ReadyBoost na notebooku s Win10Dobrý deň, objavil som funkciu ReadyBoost, ktorá využíva pamäte USB ako dočasnú pamäť RAM. Viem že to nie je efektívne a účinné v mnohých prípadoch, ale potrebujem aspoň dočasne boostnuť moje PC pre určité práce. Poškodzuje sa tým nejako USB alebo počítač?Ďajujem za odpovede. Neposkodzuje, ale nemyslim si, ze by si mal sancu vsimnut si zmenu. Oproti ramkam je usb velmi pomale. Rozdiel vo vykone bude minimalne....ak vobec nejaky. USB kluce niesu stavane na vela zapisov, po dlhsej dobe ho mozes uzapisovat na smrt. Aby sa to vyplatilo, potreboval by si rychle USB, aspon USB 3.0 s co najvyssim vykonom pri praci so 4k subormi - a to su drahe USBcka, stojace kludne 40-50e, ktore na toto asi pouzivat nebudes...Skor si kup normalny ntb - vid tvoj druhy topik. Usb sa tym urcite poskodzuje, pretoze nie je stavane na take mnozstvo zapisov ako prebieha pri zapisovani do ram.Si si isty ze to je funkcia ktora zmeni usb na ram? Pretoze dam ruku do ohna ze to bude vyrazne pomalsie s tisic krat vyssiou latenciou ako ked bude system automaticky swapovat pamat na disk, preto postradam pointu takeho programu Je to vôbec u W10 podporované ? Viem že u 8 som to používal na rýchlej SD karte a pomohlo to keďže karta bola rýchlejšia ako pomaly 5400 disk (ktorý by inak slúžil na swap). Ak chces v dnešnej dobe reálny boost, náhod tam SSD. Aj keď RAM dôjde bude swapovat naň a to je podstatné rýchlejšie ako USB. Vista s tym tusim prisla ako prvy OS a nie je to nahrada RAM, ale cache pre start systemu a pouzivanych programov, ak si dobre pamatam..Chces zrychlit, daj SSD.. ReadyBoost enables NAND memory mass storage devices, including CompactFlash, SD cards, and USB flash drives, to be used as a cache between a hard drive and random access memory in an effort to increase computing performance.V dobe pomalych 5400ot diskov to mozno davalo zmysel, dnes uz s SSD fakt nie. Dnes to zmysel velmi nedava ani pri HDD, tie s vyssou kapacitou maju vyssiu hustotu zaznamu, cize aj vyssie prenosove rychlosti..Neda sa porovnavat 250GB HDD z r. 2008 a 500GB/1TB HDD z r. 2019.. Aj ked len 5400rpm.. Ak je ten nb nieco starsie s klasickym diskom, tak objednat novy a vymenit, narast vykonu bude neporovnatelny a nemusis riesit funkcie z cias minulych. Dnes su ceny prijatelnejsie a aj kapacita je vacsia ako pred 10 rokmi. Extra stare ani nie, ale vykonovo nic moc..https://www.pcforum.sk/nova-grafika-pre-notebook-vt205973.html Aj najlacnejsi SSD bude ovela lepsi ako najdrahsi HHD. Platnove disky su minulost. Ved vidis, ake problemy ma teraz WD.... ...
Funkcia ReadyBoost na notebooku s Win10
|