Zdar, takže rozhodujem sa momentálne medzi predajom notebooku a nákupom nového a upgradom súčasného, čo by zahŕňalo aj nový LCD monitor, ktorý by som si k nemu chcel pripojiť.
LCDčko by malo byť 24" a väčšie, tých 26" sa mi zdá také optimálne. Rozlíšenie by som chcel 1920x1200, čiže pomer strán 16:10, 16:9 mi totiž pripadá už moc široké. Ale v prípade dobrej ponuky sa tomu nebránim.
Čo sa týka vstupov/výstupov, tak pripojené bude prostredníctvom D-Sub konektoru (viem, je to asi to najhoršie čo môže dnes byť, ale na NB iné nemám) a chcel by som naň pripojiť aj MagioBox cez HDMI (ale nebude primárne používaný ako TV, len sem-tam). Čiže tieto dva konektory musí bezpodmienečne mať. Potom ako fajn bonus by bol USB hub, ale nie je to podmienkou. Bolo by fajn keby mal aj repro, resp. pripojenie na slúchadlá alebo repráky z monitora (kvôli tomu Magiu, aby mi šiel aj zvuk).
Nad značkou som nejak nerozmýšlal, ale myslím že by to mali byť výrobcovia ako HP, Samsung, prípadne som rozmýšlal ešte nad Asusom. Prípadne ešte aj Dell samozrejme, ale tam by som si musel zistiť cenu a to by bolo nadlhšie asi.
Takže zhruba toto mám vybraté, ktorý z týchto modelov je asi naj??
Samsung T260HD
alebo
HP Pavilion w2448h
alebo
Asus VW266H
No a posledná volba môže byť ten Dell, akurát problém je v tom, že neviem ako s cenou a navyše tie lepšie S-PVA panely budú asi dosť drahé. Mám tam vybraté tieto dva modely:
Dell Ultrasharp 2408WFP
alebo
Dell S2409W - ten by mohol byť celkom aj lacnejší, ale bohvie...je to totiž TN-ko a navyše je to 16:9, čo by som bral teda iba v najnevyhnutnejšom prípade.
Takže, ktorý monitor je z týchto najlepší?? Hlavne ma zaujíma porovnanie tých troch prvých medzi sebou a potom "víťaza" s tými Dellkami.
Cenový limit je tých 400,- € s DPH, ale samozrejme čím menej, tým lepšie. Ten Asus za 320,- € by bol vzhladom na cenu ideálny.
No a ešte jedna otázka trochu bokom, aké sú vo všeobecnosti skúsenosti s Pixmaniou?? Našiel som tam asi fakt najlepšie ceny na tie LCDčka, takže by som ho tam pravdepodobne aj objednal, teda až na to HP, to som našiel celkom za dobrú cenu v tej Alze.