[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 27.11.2008 14:18 | Fotogaléria, upload fotky

No nejak takto uploadujem fotku

Kód:
 if (is_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"])) {
 $name2 = $_FILES["subor"]["name"];
 $name = $random_string. "_" .$name2;
 $copy = move_uploaded_file($_FILES["subor"]["tmp_name"], "$zlozka/$name");
 if ($copy) {
 echo "<p>Súbor bol <b>úspešne</b> nahratý.</p>";
 echo "<p><strong>Názov:</strong> $name</p>";
 } else {
 echo "Súbor <b>$name</b> nebol nahratý na server.";
 }
 }


a potom pomocou premennych $name a $zlozka spravím link a ten uložím do db


ale ja by som chcel spraviť že mi okrem tohto obrázka spraví ešte zmenšeninu ktorú povedzme uloži do $zlozka/tb/$name

proste poptrebujem tu fotku zmenšiť


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 27.11.2008 16:39 | Fotogaléria, upload fotky

Pozri pár tém nižšie tam som dal skript, ktorý síce nefunguje na PNG ani na GIF ale na fotky je výborný :)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 17:05 | Fotogaléria, upload fotky

no jo len ja to potrebujem zmenšiť a ešte uploadnut


a ten tvoj skript mi nejak nejde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 27.11.2008 18:13 | Fotogaléria, upload fotky

http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto- ... tml#484225 postupuj podľa toho a určite ti to pôjde. A nemusíš to hneď ukladať na server(zbytočne zaberať miesto :D). Stačí, keď do výpisu náhľadov použiješ tento skript spôsobom: cyklus{vypis '<img src="obrazok.php?img=uploadnuty_obrazok.jpg&sirka=200">'} a vygeneruje ti to obrázok počas vypisovania.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 27.11.2008 18:48 | Fotogaléria, upload fotky

ok ale nemôže to nejak spomaliť stránku bo teraz sa mi nejak dlhšie načítava
mam taktiež problém že gif už nieje animovaný

a ďalšia vec


z DB načítavam obrazky pomocou toho skriptu tu z fóra
a nejak takto
Citácia:
//spracovavanie vysledkov
while($fotoalbum_picture = $res->fetch_assoc()) {

echo $res->fotoalbum_picture.'
<center>
<table style="border: 1px solid #262626;">
<tr>
<td style="border: 1px solid #262626;">
&nbsp;Názov: <b>' .$fotoalbum_picture['foto_name']. '</b>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<a href="' .$fotoalbum_picture['foto_url']. '" target="_blank"><img src="includes/obrazek.php?img='.$domain.$fotoalbum_picture['foto_url']. '&sirka=550" border="0"></a>
</td>
</tr>
</table>
</center>
<br>
';
}


a nešlo by spraviť aby mi dalo dva albumy vedla seba a nie tak že idú automaticky pod seba?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Fotogaléria, upload fotky

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 28.11.2008 15:15 | Fotogaléria, upload fotky

neviete mi s tým pomôcť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.09.07
Prihlásený: 22.12.15
Príspevky: 263
Témy: 62 | 62
NapísalOffline : 02.02.2009 15:30 | Fotogaléria, upload fotky

tie <tr></tr> ktore su medzi albumami daj prec a budu vedla seba.


 [ Príspevkov: 7 ] 


Fotogaléria, upload fotky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaléria

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

516

07.06.2008 9:40

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

511

06.08.2008 16:19

Globusko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fotogaleria

v Databázy

0

407

17.05.2010 11:15

EidzEm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fotogaléria moocicle

v PHP, ASP

11

355

30.07.2010 9:36

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fullscreen fotogaleria

v Webdesign

4

574

13.03.2011 21:05

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

windows fotogaleria

v Operačné systémy Microsoft

3

305

31.12.2008 0:57

PaLOL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria...velkost okna

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

344

25.03.2009 16:17

7diwad7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

xhtml1.1 fotogaleria

v Redakčné systémy

2

352

28.04.2007 13:07

itsgoingd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows fotogaleria je zlta

v Monitory, televízory a projektory

0

543

28.02.2009 22:00

Romi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria na stránku /HELP/

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

331

07.08.2009 17:53

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Live Fotogaleria problém

v Operačné systémy Microsoft

0

198

16.11.2008 20:25

dodoC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Takýto je pohľad do diabolských očí, Fotogaléria (5)

v Krčma

5

535

26.05.2012 21:46

Spartan.Ex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotky

v Grafické programy

2

130

16.07.2013 9:22

IntelSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fotky

v Grafické programy

1

295

06.07.2010 22:34

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotky

v Smartfóny a tablety

5

162

26.01.2016 15:37

sailer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upravenie fotky

v Grafické programy

2

156

17.05.2015 21:04

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF