[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 26.07.2010 13:10 | fotogaléria moocicle

caute, mam takúto fotogaleriu: http://sandbox.thedeveloperinside.com/moocicle/
moj problem spociva v tom ze mam nejakych 400 fotiek. a neviem ako to mam na stranke zobrazit pretoze by som ich musel vsetky rucne vypisat
Kód:
<ul id="moocircle">
<li><img src="images/1.jpg" alt="" /></li>
<li><img src="images/2.jpg" alt="" /></li>
<li><img src="images/3.jpg" alt="" /></li>   
...
</ul>

da sa to nejako aby sa tie fotky nacitavali zo zlozky, ci?

Nikto nic?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 27.07.2010 20:57 | fotogaléria moocicle

pokial ich mas vsetky ulozene ako cisla, 1.jpg, 2.jpg, 3.jpg, n.jpg tak to urob cez cyklus :)

alebo si uprav toto:

Kód:
$path = 'priečinok/';
$dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path");
while ($file = readdir($dir_handle))
{
        if($file != '.' && $file != '..')
        {
                if(is_file($file)echo $file);
        }
}
closedir($dir_handle);


http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto-pouzivane-skripty-vt45403-15.html#556078[/code]


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 28.07.2010 13:25 | fotogaléria moocicle

toto nepomaha. Skusal som to takto:
Kód:
<img src="images/foto<?php echo rand(1, 400); ?>.jpg" alt="" />


ono to funguje ale v moocicle nie, pretoze musim zakazdym refreshnut stranku aby sa mi nacital nový obrazok


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 28.07.2010 13:27 | fotogaléria moocicle

kaidžas píše:
toto nepomaha. Skusal som to takto: pretoze musim zakazdym refreshnut stranku aby sa mi nacital nový obrazok
... pretoze to robis v php ak chces aby sa ti nejako menili obrazky treba js ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 28.07.2010 14:07 | fotogaléria moocicle

Kód:
<html>
<head>

<script type="text/javascript">
function ZmenaObrInt()
{
setInterval(ZmenaObr,3000);
}

function ZmenaObr()
{
var cislo, id;
id = document.getElementById('obrazok');
cislo = Math.round(Math.random()*5)+1;
id.src = 'nahodna/obr'+cislo+'.jpg';
}
</script>

</head>

<body onload="ZmenaObrInt()">

<img src="nahodna/obr1.jpg" id="obrazok" alt="nahoda">

</body>
</html>

neviem preco ale takto mi to tiez nefunguje


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.07.2010 18:43 | fotogaléria moocicle

kaidžas - prečo sa v prvej otázke pýtaš na niečo iné, ako to, čo riešiš v posledných dvoch?
Teraz neviem, či to presunúť do php (lebo chceš vypísať všetky fotky zo zložky), alebo či ti ide o náhodné zobrazenie fotky. Tak sa rozhodni.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 29.07.2010 10:02 | fotogaléria moocicle

no praveze neviem cez co by sa to dalo riesit, pretoze ked si pozres tu galeriu tak to take jednoduche asi nebude. ja si myslim ze by bolo najlepsie vypisat vsetky fotky do indexu, vies aby som ich nemusel vypisovat rucne. vlastne ide mi o to aby nejaky skript vypisal fotky na ten index. moja predstava :
Kód:
<img src="images/foto1.jpg" alt="" />
<img src="images/foto2.jpg" alt="" />
<img src="images/foto3.jpg" alt="" />

Da sa to nejak takto? dakujem


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Čestný člen
Čestný člen
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 29.07.2010 18:39 | fotogaléria moocicle

1. presúvam do php, keďže sa pýtaš na to, ako prečítať fotky zo servera.
2. ten kód, ktorý ti poradil sedlák nefunguje? Pozeral som ten Moocicle, ty musíš do LI vygenerovať obrázky, ktoré majú "rotovať". A s tým jeho skriptom by to malo fungovať.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 29.07.2010 19:27 | fotogaléria moocicle

cesty sa radsej nauc vypisovat takto ./nahodna/obr1.jpg to prve lomitko s bodkou .. daj zivu ukazku aby sme videli vci mas aspon cesty spravne a ma co script nacitat ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 29.07.2010 22:31 | fotogaléria moocicle

takze ziva ukazka: www.roxy.begyben.sk/br/
ja s cestami k obrazkom problem nemam, len neviem ako to vsetko zobrazit a nevypisovat to po jednej fotke to je cele!


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 03.04.08
Prihlásený: 14.09.16
Príspevky: 4707
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Trnava
NapísalOffline : 29.07.2010 22:35 | fotogaléria moocicle

ved prave daj to tam uz urobene s tym automatickym vypisom -> potrebujem vydiet preco to nejde, nie funkcnu verziu ...


_________________
Hmmm .... Hrošíček ... [Homer]
Offline

Užívateľ
Užívateľ
fotogaléria moocicle

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 30.07.2010 9:36 | fotogaléria moocicle

Kód:
<?php
$path = 'images/';
$dir_handle = @opendir($path) or die("Unable to open $path");
while ($file = readdir($dir_handle))
{
        if($file != '.' && $file != '..')
        {
                echo "<img src=\"".$path."".$file."\" title=\"\" alt=\"Ostrov Brač\" />\n";
}

}
closedir($dir_handle);
?>


Diky za kazdu radu uz to takto funguje ako ma, dakujem este raz


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 12 ] 


fotogaléria moocicle



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fotogaleria

v Databázy

0

407

17.05.2010 11:15

EidzEm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaléria

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

519

07.06.2008 9:40

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

511

06.08.2008 16:19

Globusko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

windows fotogaleria

v Operačné systémy Microsoft

3

305

31.12.2008 0:57

PaLOL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fullscreen fotogaleria

v Webdesign

4

574

13.03.2011 21:05

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

xhtml1.1 fotogaleria

v Redakčné systémy

2

352

28.04.2007 13:07

itsgoingd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria...velkost okna

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

344

25.03.2009 16:17

7diwad7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaléria, upload fotky

v PHP, ASP

6

540

02.02.2009 15:30

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Live Fotogaleria problém

v Operačné systémy Microsoft

0

198

16.11.2008 20:25

dodoC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fotogaleria na stránku /HELP/

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

331

07.08.2009 17:53

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows fotogaleria je zlta

v Monitory, televízory a projektory

0

543

28.02.2009 22:00

Romi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Takýto je pohľad do diabolských očí, Fotogaléria (5)

v Krčma

5

536

26.05.2012 21:46

Spartan.Ex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF