[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.04.12
Prihlásený: 08.04.15
Príspevky: 51
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 06.07.2012 23:55 | Formulár

Zdravím,

potreboval by som poradiť s formulárom, ktorý odosiela údaje na e-mail.
Súbor form.php mám v poriadku, problém je v data.php, v ktorom sa nachádza toto:

Kód:
<?php if ( Mail("admin@vojko.eu",
$_POST['webshop'],
"Názov: " . $_POST['nazov'],
"Krstné meno: " . $_POST['meno'],
"Priezvisko: " . $_POST['priezvisko'],
"Nick: " . $_POST['nick'],
"Adresa, Mesto: " . $_POST['adresa'],
"1: " . $_POST['1'],
"2: " . $_POST['2'],
"Test: " . $_POST['test'],
"Test2: " . $_POST['test2'],
"Brana: " . $_POST['brana'],
"Prihlasovacie meno: " . $_POST['prihlas_meno'],
"Heslo: " . $_POST['heslo'],
"8: " . $_POST['8'],
"From: " . $_POST['email']) )
echo "Mail byl odeslán";
else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?>


Problém je ten, že po kliknutí na submit tlačidlo to napíše: Warning: mail() expects at most 5 parameters, 16 given in *****/data.php on line 18

Neviete, kde je problém ?
Ako to opravím ?

Ďakujem za každú radu :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Formulár

Registrovaný: 28.04.11
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 291
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Martin/Brno
Vek: 23
NapísalOffline : 07.07.2012 8:27 | Formulár

no funcia mail nemoze dostat tolko parametrov precitaj si nieco o funkcii mail.


_________________
Stroje: zobraziť
NTB:
Lenovo W541 | i7-4810MQ | Quadro K1100M | 500GB SSD | 16GB RAM | Fedora 25 + i3wm

Mobil:
Nexus 5X

DSLR
Nikon D5100
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Formulár

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.07.2012 8:27 | Formulár

preloz si tu hlasku a hned budes vediet, v com je problem - pozri si, ake parametre prijima funkcia mail


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.04.12
Prihlásený: 08.04.15
Príspevky: 51
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 07.07.2012 10:41 | Formulár

Takže mi nepôjde odoslať z formulára toľko údajov ? :/
Pokiaľ nie, tak nemáte iné riešenie ? :)
Súrne to potrebujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Formulár

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.07.2012 11:04 | Formulár

Šlo by to, keby si jednotlivé premenné vhodne "pospájal" a až potom poslal.
Inak tak trochu nerozumiem, prečo tieto údaje posielaš do mailu (napríklad heslo, to tam máš načo?)


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.04.12
Prihlásený: 08.04.15
Príspevky: 51
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 07.07.2012 11:23 | Formulár

Pretože sa jedná o zriaďovací formulár.
A pri zriaďovaní toho produktu potrebujem aj zadané heslo.

Takže nejaký návrhy ? :(
Netuším ako ich mám pospájať bo tak ...
Alebo išlo by to odoslať s viacerými prem. keby to povedzme ukladalo tie údaje niekde do databázy ? (MySQL bo tak ?)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Formulár

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 07.07.2012 11:55 | Formulár

Tak to už sa musíš rozhodnúť, či chceš údaje zadané z formuláru ukladať do databázy, alebo posielať na mail.
Ak to chceš na mail, navrhujem odosielanie v texte správy [v poradí od začiatku, tretí povinný parameter funkcie mail()] s tým, že všetky údaje prijaté od užívateľa do tejto premennej (napríklad $message) spojíš.
Asi takto:
Kód:
//...cast kodu...
// najprv nastavis premenne
$nazov = $_POST['nazov'];
$meno = $_POST['meno'];
$priezvisko = $_POST['priezvisko'];
$nick = $_POST['nick'];
$adresa = $_POST['adresa'];
$n1 = $_POST['1'];
$n2 = $_POST['2'];
$test = $_POST['test'];
$test2 = $_POST['test2'];
$brana = $_POST['brana'];
$prihlas_meno = $_POST['prihlas_meno'];
$heslo = $_POST['heslo'];
$n8 = $_POST['8'];
$from = $_POST['email'];

// teraz všetky údaje, okrem $from, ktorý bude použítý ako jeden z argumentov funkcie mail() spojime do textu spravy - $message
$message = "Nazov: ".$nazov."\nMeno: ".$meno."\nPriezvisko: ".$priezvisko."\nNick: ".$nick."\nAdresa: ".$adresa."\n1: ".$n1."\n2: ".$n2."\nTest: ".$test."\nTest2: ".$test2."\nBrana: ".$brana."\nPrihlasovacie meno: ".$prihlas_meno."\nHeslo: ".$heslo."\n8 :".$n8;
// cely kod najprv otestuj a uprav podla vlastnych potrieb

// funkcia mail() môž vyzerať asi takto:
$to = "admin@vojko.eu"; // adresa prijmateľa
$subject = "Predmet spravy"; // predmet správy
// premenné $message a $from musia byť už dané (viz. kód vyššie)
mail($to, $subject, $message, "From:".$from);
//...ešte si doplň podmienku výpis chyby, resp. úspechu

Tu som ale žiadne vstupné premenné neošetroval pred nebezpečným kódom, takže odporúčam doplniť nejaké "filtre", podľa toho, aké vstupy očakávaš.

Záleží od použitia, ale databáza je podľa mňa oveľa lepšie riešenie, neviem však, či nejakú máš a či s ňou vieš cez PHP pracovať (select, insert,...). Pretože písať to celé za teba ozaj nemám v pláne.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.04.12
Prihlásený: 08.04.15
Príspevky: 51
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 07.07.2012 19:53 | Formulár

No tak už sa mi to konečne podarilo :)
Ďakujem všetkým za rady :)

Ešte mám jednu otázku:
Chcem si upraviť <select> na vlastné CSS-ko
Proste že dám mu background-image a podobne.
Ale neviem sa zbaviť tej rozbaľovacej šípky.
Je možné ju dať preč ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Formulár

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 07.07.2012 20:03 | Formulár

Vojko píše:
Je možné ju dať preč ?

Nie.

A ďalšie otázky týkajúce sa CSS rieš v príslušnej sekcii.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.04.12
Prihlásený: 08.04.15
Príspevky: 51
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 07.07.2012 20:39 | Formulár

Ok, založil som novú tému, túto môžete LOCK :)

Ďakujem ešte raz veľmi pekne.


 [ Príspevkov: 10 ] 


Formulár



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1185

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

133

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FORMULAR

v Ponuka práce

3

1556

30.05.2006 6:51

jakub023

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v Webdesign

6

195

27.03.2013 8:19

Achelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

323

02.02.2011 17:13

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v PHP, ASP

1

316

07.06.2009 15:44

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

0

131

24.09.2012 15:35

e-shark

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v Ostatné

0

98

08.03.2016 19:23

matej71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v PHP, ASP

1

207

09.07.2012 20:31

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

8

153

28.07.2015 17:55

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

145

04.04.2015 14:11

erikzet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

11

560

27.02.2009 12:38

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulár

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

867

27.05.2007 10:00

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formular

v JavaScript, VBScript, Ajax

21

1040

03.11.2011 10:53

elo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulár

v PHP, ASP

23

1324

01.04.2007 10:02

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formular

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

579

03.05.2008 19:31

Svolo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF