[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 10.04.2010 11:55 | formátovanie unixového času

Zdravím,
mám takýto kód:
Kód:
$sql = "SELECT a.to FROM tabulka AS a WHERE id='".$id."' LIMIT 1 ";
$vysledok = extract( mysql_fetch_array( mysql_query( $sql ) ) );
$cas = $to - time();
//premenná $to = unixový čas určujúci platnosť účtu
$vysledny_cas = date( "H:i:s d-m-Y", $cas );
echo "<h1>predĺžiť platnosť účtu</h1>";
echo "Váš účet bude aktívny ešte " . $vysledny_cas;


Dajme tomu, že $to bude 1270936898, time() 1270892583 a $cas bude 44315 . V tomto prípade mi víde výsledny čas ako 13:18:35 01-01-1970 ale predpokladám, že by to malo byť 13:18:35 čiže to 01-01-1970 tam dalo neviem prečo. Chcel by som to nejak takto: 13:18:35 00-00-0000 alebo len takto: 13:18:35 .

prosím o radu, ďakujem.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
formátovanie unixového času

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 10.04.2010 12:13 | formátovanie unixového času

Unixovy cas je pocet sekund od 1.1.1970, preto taky datum. Tie roky ti zobrazuje kvoli tomu, ze si to tak zadefinoval vo fcii date().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 10.04.2010 12:17 | formátovanie unixového času

A ako mám spraviť aby proste keď to bolo 0 mesiacov, dní aj rokov tak vypísalo nuly, nie 01-01-1970 ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
formátovanie unixového času

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.04.2010 12:25 | formátovanie unixového času

použi matematiku. Minúta má 60 sekúnd, hodina má 60 minút, deň má 24 hodín. Rozdiel v sekundách máš, tak hádam nebude veľký problém sa z toho vymotať.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 10.04.2010 13:02 | formátovanie unixového času

Máte pravdu :lol: to ma nenapadlo ale už funguje ďakujem.


 [ Príspevkov: 5 ] 


formátovanie unixového času



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formátovanie HDD v LCD TV - nevidím ho v PC, nejde formátovanie nanovo.

v Pevné disky a radiče

6

169

23.09.2017 22:59

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posun času

v Krčma

9

749

04.11.2010 21:20

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypocet casu

v Vzdelanie, štúdium, škola

10

2797

04.01.2009 0:58

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Resetovanie casu

v Operačné systémy Microsoft

5

222

12.12.2008 9:47

elsofi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapojenie casu

v Intel čipové sady

4

136

17.01.2014 22:31

kristian99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripočítavanie času

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

775

14.11.2008 8:32

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaznamenávanie času

v Ostatné programy

2

181

21.12.2011 21:03

alex7625

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posun casu...

v Správy pre vedenie fóra

6

2244

26.03.2006 14:10

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rátanie času

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

434

26.08.2009 17:35

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

identifikovanie casu

v PHP, ASP

1

268

10.09.2008 17:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

notifikacia casu - program

v Ostatné programy

4

93

24.07.2014 14:00

jozko007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

(C++)odpocet casu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

1372

01.11.2009 11:07

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samovolna zmena casu

v Operačné systémy Microsoft

4

477

14.03.2012 14:15

thor295

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie casu ajax

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

310

04.12.2009 22:04

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odpocet casu (curses)

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

277

27.04.2012 14:36

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

synchronizacia casu win

v Operačné systémy Microsoft

7

360

27.10.2006 17:43

Shit



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF