[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.06.08
Prihlásený: 22.02.10
Príspevky: 15
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 20.07.2008 22:43 | FireFox a chyba v diakritike

Mám problém s FireFoxom v Opere ide všetko dobre, ked pridávam niečo do DB tak kvôli tomu aby bola diakritika zobrazená korektne použijem funkciu iconv. napríklad

$text = 'červená';
$text = ('CP1250','CP1250', $text);

a v opere žiadny problém, ale vo FireFoxe to nie vždy funguje, takto upravný skript nechám bežať a cez noc z ničoho nič zistím, že treba aby som pre fireFox spravil

$uagent = substr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 0, 1);
$uagent = strtolower($uagent);
if($uagent == 'm') $text = iconv('CP1250','CP1250', $text);
else $text = iconv('utf-8','CP1250', $text);

inak sa mi diakritika do DB neuloží....všetko vyzerá v poriadku kým si opať po dni nepustim ff a nejdem niečo pridať, a zistím aha vo FF to opať nejde pridať text s diakritikou ...tak miesto utf-8 dam CP1250 a všetko opat funguje a takto to stále mením ako taký magor...a neviem kde je problem....raz firefox funguje s iconv('utf-8','CP1250', $text); inokedy s iconv('CP1250','CP1250', $text); bol by som veľmi rád ak by mi niekto poradil, bo už som zúfaly


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
FireFox a chyba v diakritike

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 21.07.2008 8:41 | FireFox a chyba v diakritike

Tiež som mal rôzne problémy s 1250. Odkedy som prešiel na UTF-8, všetko je v pohode.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
FireFox a chyba v diakritike

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.07.2008 9:54 | FireFox a chyba v diakritike

mysql_query("set names cp1250"); - toto použijem pri pripojení k DB, a na stránkach mám použitý charset windows-1250, a všetko šlape :) ešte tabulky mám v cp1250_czech_cs


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.06.08
Prihlásený: 22.02.10
Príspevky: 15
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 21.07.2008 14:26 | FireFox a chyba v diakritike

mysql_query("set names cp1250") toto mám použité na svojich stánkach, taktíež mám charset cp-1250 akurát tabulky mam latin2_czech_cs....


Offline

Užívateľ
Užívateľ
FireFox a chyba v diakritike

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.07.2008 14:28 | FireFox a chyba v diakritike

tak si zmeň kódovanie tabulky, a malo by ti to frčať :)


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 5 ] 


FireFox a chyba v diakritike



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox - Chyba

v Sieťové a internetové programy

7

650

03.07.2007 20:52

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox - JavaScript - chýba políčko na jeho povolenie

v Sieťové a internetové programy

1

90

05.02.2015 21:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEO chybicky v diakritike

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

994

10.03.2007 23:28

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznáma chyba.

v Sieťové a internetové programy

0

2394

26.02.2011 11:36

000kiko000

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox

v Sieťové a internetové programy

3

247

09.01.2011 0:14

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox

v Sieťové a internetové programy

6

373

23.11.2010 18:07

buffalobill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox

v Sieťové a internetové programy

3

402

21.02.2009 13:36

Iron-Tiger

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox

v Sieťové a internetové programy

7

179

13.07.2010 19:22

zimi123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox

v Sieťové a internetové programy

10

1250

15.05.2007 18:39

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

firefox

v Sieťové a internetové programy

1

374

24.06.2009 12:32

citizen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FireFox

v Sieťové a internetové programy

5

167

28.06.2012 21:57

PepeTheDragon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox 3

v Sieťové a internetové programy

4

395

15.07.2008 14:12

pukepulos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mozilla Firefox

v Sieťové a internetové programy

3

531

25.09.2006 19:16

marian100

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém - firefox

v Sieťové a internetové programy

2

298

17.01.2009 17:40

Tech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox-cekujte

v Sieťové a internetové programy

2

242

16.02.2009 20:53

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox-blokovanie

v Sieťové a internetové programy

0

337

12.10.2008 7:23

neofan



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF