Na buduci rok by som chcel vymenit pc za nieco nove a pohravam sa s myslienkou ist uz konecne do vody. Nasiel som toto:
http://www.tichepc.sk/aqua-computer-airplex-Gigant-1680-Aluminium.html?arg1=001013http://www.tichepc.sk/aqua-computer-airplex-Gigant-3360-Aluminium.html?arg1=001013Kazdy tyzden si zbehnem viac eshopov ci im nepribudli nejake jednoduche a male skrinky ale stale nic, ked som narazil na toto tak ma to celkom zaujalo. Skrinky sa mi aj tak nikdy ziadne nepacia, najradsej by som cele pc zalial do steny aby to nikde nezavadzalo, ale kto by to vymienal ze?

Cize:
1. variatna - spravil by som si, resp nechal niekde spravit skatulu z plechu pre dosku, grafiku tak aby to vopchalo do utrob radiatora, nejaku tichu pumpu a nejaky ultra tichy zdroj k celemu pc, cele by som to samozrejme zaizoloval aby radiator nevyhrieval pc viac ako by bolo potreba ak vobec by stihol taky velky kolos a vsetko by to bolo schovane v nom, takze pc by defakto bol radiator...
2. varianta - varianta ze by som zobral co najmensiu skrinku kam by som natlacil len minitix dosku, nejaku vykonejsiu grafiku tiez chladenu vodou a zdroj a to by som niekam schoval a na zemi by bol jeden z tych radiatorov...
Taketo varianty ma napadli, paci sa mi samozrajme ta prva, cize by som dosiahol defakto celopasivne pc, tocil by sa len zdroj a pumpa na vodu (predpokladam ze to je jedina vec co by bolo pocut a snad existuju nejake mega tiche pumpy).
Zaujimalo by ma teda ci by taky radiator, lepsie ten mensi uchladil 165W TDP CPU + grafiku typu gtx1080/2080, bez pouzitia ventilatorov ktore by dany radiator na sebe mohol mat. Tipujem, ze taky kolos je nadimenzovany na nieco velke a nie jedno bezne PC, ale mozno sa mylim. Ta mensia varianta vazi 10kg, vacsia 16KG. Najde sa tu nejaky odbornik na vodu?
Zaujimalo by ma taktiez aka pumpa by bola na take nieco vhodna, taktiez expanzna nadoba, snad na taky kolos netreba mat neviem kolko litrovu nadobu, ci? Do vody sa nevyznam ani trochu, je to pre mna cele spanielska dedina, viem len plus minus ako to funguje, ale tod vsio...