[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 17.01.2010 13:39 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

Zdravim,

Nazov temy mozno trochu nelogicky ale to mi prepacite. Viem ze je to hlupost naco sa pytam ale nejak sa to musi dat.

Kód:
/* text na zaciatku */
$text = "toto je moj \"text\" ktory chcem \"zmenit\"";
/* chcem aby vzniklo toto, viem ze je to hlupost ale tak skor pre zaujimavost */
$text = "toto je moj "text" ktory chcem "zmenit"";


a toto je moja funkcia:

Kód:
function funkcia( $text ) {
  /* rozbit pri "uvodzovkach" typu \" */
  $text_rozbity = explode( "\"", $text );
  $i = 0;
  $zaciatok = '';
  while( $i < sizeof( $text_rozbity ) ) {
    $zaciatok .= $text_rozbity[$i];
    $i++;
  }
  echo $zaciatok;
}
funkcia( $text );


problem je v tom, ze takto mi v texte odstrani \" miesto \
pokial by zapis explode vyzeral takto, tka vypise chybu ze som este neukoncil uvodzovky, pretoze to php inac pochopi.

Kód:
...
  $text_rozbity = explode( "\", $text );
...


no ako to rozbit aby vypratalo vsetky \ ???


Offline

Správca fóra
Správca fóra
explode() pri znaku \ ak je vedla "

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.01.2010 13:40 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

stripslashes, pripadne str_replace


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
explode() pri znaku \ ak je vedla "

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 17.01.2010 13:48 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

Ja som inak celkom nepochopil, co sa vlastne snazis dosiahnut, kedze v "text\"text" prakticky ziadne spatne lomitko nie je.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 17.01.2010 13:48 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

ok thx.. a dal by sa nejak zapisat ten explode() aby mi "\" bralo ako lomitko ?.. len chcem vediet ci sa to da


Offline

Čestný člen
Čestný člen
explode() pri znaku \ ak je vedla "

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 17.01.2010 13:50 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

Kód:
"\\"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 17.01.2010 13:54 | explode() pri znaku \ ak je vedla "

dakujem :) ..


 [ Príspevkov: 6 ] 


explode() pri znaku \ ak je vedla "



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prekonvertovanie "&#9608;" do nfo znaku

v PHP, ASP

0

175

23.03.2012 8:47

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

namiesto znaku "?"

v Databázy

8

803

02.03.2008 21:39

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

explode nefunguje

v PHP, ASP

2

265

22.05.2011 13:02

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Explode - Implode

v PHP, ASP

3

120

27.11.2013 17:13

Joffi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP explode ...

v PHP, ASP

2

492

13.10.2010 14:45

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

explode a viacero delimiterov

v PHP, ASP

3

275

24.04.2010 15:01

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s "lagnutim" disku pri prehravani videa

v Pevné disky a radiče

2

192

11.01.2012 22:45

mano8

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem help s php pri "linkovaní"

v PHP, ASP

5

318

24.03.2010 14:51

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"Input not supported" pri spustení hry

v Monitory, televízory a projektory

8

208

26.07.2016 9:08

OnlyForFun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"Access denied" pri vstupe do zložiek

v Operačné systémy Microsoft

5

277

06.01.2009 14:49

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook sa "uspí" pri 25% baterky

v Operačné systémy Microsoft

1

190

03.06.2009 15:23

jararak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hry v "okne" pri menšom rozlišku

v ATI/AMD grafické karty

5

240

20.01.2012 4:33

fAk3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Acer V3 571G - využitá grafika pri "ničom" - GT640M

v Notebooky a netbooky

3

95

16.03.2013 18:33

qwertyhe

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"Failed to locate necessary tables" Error pri zapinani

v Operačné systémy Microsoft

25

393

03.08.2012 13:11

sp33d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypínanie v "slučke" pri štarte z režimu Uspať

v Operačné systémy Microsoft

0

134

08.12.2012 11:33

Symbian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AMD Phenom II X3 710 - koniec pri 260 "FSB"?

v Biosy a ladenie výkonu

14

590

07.08.2009 12:11

KingTommy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF