[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
explode a viacero delimiterov

Registrovaný: 25.12.09
Prihlásený: 03.07.11
Príspevky: 133
Témy: 39 | 39
NapísalOffline : 24.04.2010 13:08 | explode a viacero delimiterov

Zdravim,

Potreboval by som funckiu, nieco ako explode(); ale mam dva paramerte podla, ktorych chcem rozdelovat useky do pola. To znamena ze mam string:

Kód:
$string = "Dnes&je#sobota#a&zajtra&bude#nedela.";



Klasickym pouzitim funkcie explode(); :

Kód:
$string = "Dnes&je#sobota#a&zajtra&bude#nedela.";
$string = explode("&", $string);


Dostanem vysledok asi takto:

Kód:
$string[0] = "Dnes";
$string[1] = "je#sobota#a";
$string[2] = "zajtra";
$string[3] = "bude#nedela.";


A ja potrebujem rozdelovat podla dvoch parametrov(& ale aj #), vzdy co je najblizsie a posekat tkto ten retazec do pola.

Cize vysledok by bol:
Kód:
$string[0] = "Dnes";
$string[1] = "je";
$string[2] = "sobota";
$string[3] = "a";
$string[4] = "zajtra";
$string[5] = "bude";
$string[6] = "nedela.";


Ako na to?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
explode a viacero delimiterov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.04.2010 13:31 | explode a viacero delimiterov

nahrad si oba znaky nejakou jedinecnou postupnostou znakov a na tak vzniknuty retazec aplikuj obycajny explode(), pripadne mozes pouzit aj preg_split():
Kód:
$string = str_replace(array("&", "#"), "___", $string);
print_r(explode("___", $string));


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
explode a viacero delimiterov

Registrovaný: 25.12.09
Prihlásený: 03.07.11
Príspevky: 133
Témy: 39 | 39
Napísal autor témyOffline : 24.04.2010 13:38 | explode a viacero delimiterov

omg ze ma to nenapadlo, diki moc


Offline

Čestný člen
Čestný člen
explode a viacero delimiterov

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 24.04.2010 15:01 | explode a viacero delimiterov

Lepsie bude pouzit ten preg_split, kde mozes pouzit regularny vyraz, takto si musis davat pozor, ze v povodnom vyraze nebudes mat postupnost znakov ___, aj ked to je nepravdepodobne.


 [ Príspevkov: 4 ] 


explode a viacero delimiterov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

explode nefunguje

v PHP, ASP

2

265

22.05.2011 13:02

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Explode - Implode

v PHP, ASP

3

120

27.11.2013 17:13

Joffi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP explode ...

v PHP, ASP

2

492

13.10.2010 14:45

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

explode() pri znaku \ ak je vedla "

v PHP, ASP

5

223

17.01.2010 13:54

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GTX 560 viacero alternativ

v Grafické karty

2

233

23.11.2011 11:37

majso7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Predám viacero vecí

v Predám

0

240

20.04.2011 14:08

notfake

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: predam viacero veci

v Predám

0

200

12.11.2011 4:56

TRU

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[P/V] viacero vecí

v Predám

0

233

05.05.2011 15:09

notfake

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacero kategorii v DB

v Databázy

13

587

25.07.2008 17:27

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: viacero veci po upratovani

v Predám

8

382

27.03.2012 13:59

tinozv

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P/V/I: Viacero telefonov

v Predám

0

259

30.12.2010 15:22

Gr4s5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viacero problémov na W8.1

v Operačné systémy Microsoft

4

114

15.02.2015 12:44

zzz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako stiahnut viacero dokumentov naraz?

v Sieťové a internetové programy

1

189

31.03.2010 11:27

Chaser_X

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis viacero veci z databazy...

v PHP, ASP

2

259

27.11.2008 21:21

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako poslat viacero prikazov vmysql_query

v PHP, ASP

2

263

20.10.2007 22:33

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacero PC pripojeno na WIFI

v Siete

3

215

25.07.2011 21:24

jturtsvk



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF