pred par rokmi som to pouzival tiez a nikdy to nic nezmenilo...zrychlenie systemu bolo bud subjektivne (tj. zdalo sa mi to) a za par dni som bol na predoslej rychlosti zase.
Cistenie tempov na win7 nieje ziadna veda, ma to len jeden adresar ktory je v C:\Users\MENO_UZIVATELA\AppData\Local\Temp a pripadne este c:\windows\temp, ktory sa ale pouziva malo, nakolko sa vsetko dava do uzivatelskeho adresara vyssie..
Cistenie registrov je hovadina, nakolko je to sice databaza, ale tak mala, ze to tam nehra rolu. Co ti pomoze, ked ti z tych cca 3 milionov zaznamov zmizne 20 alebo 200? velke nic.
Defragmentacia je potrebna, ale rozhodne nieje vsemohuca a z pomaleho pc ti nespravi turbo rychle pc.
Kaby si kazdy den instaloval a odinstalovaval 20 programov, tak sa mozeme bavit o zadrbanom pc a registroch, inac toto nema cenu u obycajneho usera, ktory si nainstaluje dve hry a tri programy za tyzden.
Toto som zistil dlhodobym pozorovanim pocas rokov co robim servis pc ale nevylucujem ze mas tiez svoje skusenosti a mohlo ti to daco pomoct.
_________________ Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Xiaomi 14T 256GB |