[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 14.04.2014 11:36 | EOL problém

Robil som výcuc z databázy, vycucal som popisy produktov k eshopu, problém je ten, že mi ich vybralo bez všetkých tágov, teda celé sa mi to zobrazuje ako jedna bunča textu. V databáze v danej tabuľkej a danom stlpci to však vyzerá tak, že sú tam aspoň odsadenia riadkov. Chcem sa spýtať, či neexistuje nejaký skript, ktorý by v tomto prípade detekoval EOL (end of line) a následne by na miesto konca riadku doplnil tág <p>
Keby som nebol taká php lama, neotravoval by som s takými blbosťami, ale momentálne sa mi každá rada môže zísť.
Ďakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
EOL problém

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.04.2014 11:58 | EOL problém

Akým spôsobom by si chcel detekovať koniec riadku v súvislom texte? To sa dá len v prípadoch, kedy je v aktuálnom formáte niečo také zadefinované (v textových dokumentoch máš na to skryté znaky). Čiže si to budeš musieť spraviť buď manuálne alebo vymyslieť nejaký algoritmus, ktorý ti to urobí podľa tvojich potrieb...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 14.04.2014 12:02 | EOL problém

Ak tam skutočne sú ňjúlajny '\n', tak použiješ jednoducho str_replace("\n", "<br>", $str);


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 14.04.2014 12:55 | EOL problém

Práveže nie sú... aspoň v databáze nie su... to je ten problém

// Spojený príspevok 14 Apr 2014, 12:55

3000 produktov nemôžem upravovať ručne, to by som robil do konca života


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
EOL problém

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 14.04.2014 13:06 | EOL problém

Tak potom buď spraviť ten "výcuc" inak, alebo si vymyslieť algoritmus, ktorý to porobí za teba, iná cesta nie je..


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 14.04.2014 13:36 | EOL problém

Kód:
$product_desc_anchor = $detail_dom_object->getElementById('productDescription');      
$product_data[$index]['desc'] = $product_desc_anchor->nodeValue;

Tu je časť skriptu, ktorá vlezie stránke do kódu a vyberie z divu s id ="productDespription" všetky veci. Netuším ale, prečo nevyberá aj tágy, ale iba čisto text... možno by to chcelo nejako zahrnúť, aby to vyrvalo aj tagy, lenže ako?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
EOL problém

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 2065
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Považská By...
NapísalOffline : 14.04.2014 23:25 | EOL problém

Stale si to poriadne nevysvetlil ty tam tie tagy nemaš? Same ti tam nenaskaču.
Ty tie tagy v db maš ale na stranke sa ti to zobrazi ako obyčajny text bez tych tagov alebo s?


_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 15.04.2014 6:28 | EOL problém

Tagy nie sú ani v databaze, ani na stranke, ani v sql prikazoch pre databazu... vyberie to proste len text, z nejakých dôvodov


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 15.04.2014 7:05 | EOL problém

Ukáž ukážku, čo parsuješ, či je to xml, alebo html.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
EOL problém

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 15.04.2014 9:50 | EOL problém

Ja neviem, či to len ty tak opisuješ problém, alebo...
Vravíš, že by si chcel vybrať text s tagmi, pričom tie tagy tam nie sú??? Dáva ti to zmysel? Odkiaľ si to má vycucať tagy ak tam nie sú?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 15.04.2014 13:10 | EOL problém

Ešte raz... je stránka na nete... skript jej vlezie do zdrojáku, povyberá všetko, čo je v div id="product_description" a uloží to do sql, aby sa to dalo následne importovať do databázy.
Tagy, ktoré sú v div id="product_description" však nevypíše, ale len čisto text do jedného riadka za sebou.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
EOL problém

Registrovaný: 05.04.11
Príspevky: 1696
Témy: 47 | 47
Bydlisko: Žilina, Pop...
Vek: 25
NapísalOffline : 15.04.2014 13:21 | EOL problém

ukáž zdrojak tej stránky


_________________
rMBP 13 2015
iPhone 7
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 15.04.2014 13:23 | EOL problém

Ty snáď nakoniec chceš len toto?
Kód:
function get_inner_html( $node )
{
    $innerHTML= '';
    $children = $node->childNodes;
    foreach ($children as $child)
        $innerHTML .= $child->ownerDocument->saveXML( $child );

    return $innerHTML;
}

echo get_inner_html( $doc->getElementById('nejakeid') );

http://stackoverflow.com/questions/6286 ... pping-tags


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 13 ] 


EOL problém



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

170

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

759

23.03.2009 10:41

FERDA23

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

368

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2211

26.04.2012 11:14

netpeter77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

967

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

313

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

957

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

508

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

425

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem?

v Ostatné

2

414

26.03.2009 19:27

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem

v Počítačové hry

9

532

12.09.2009 9:28

Dicktafon

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Problem

v Operačné systémy Microsoft

11

1770

17.11.2008 8:20

driver144

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem???

v Intel - Integrated Electronics

4

433

12.12.2008 14:27

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v ATI/AMD grafické karty

2

344

18.11.2009 20:03

poiuz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v Intel čipové sady

5

801

23.07.2007 20:23

Gigabyte-M

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM

v Správy pre vedenie fóra

7

1405

07.08.2011 11:28

KocuR



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF