Dve reprosústavy 2.1 narazDobrý deň,Mám takú otázočku, že keď mám Trust Tytan 2.1 http://www.trust.com/en/product/17963-tytan-2-1-subwoofer-speaker-set-black-non-euA som s nimi plne spokojný, určite odporúčam, len by som chcel aby hrali hlasnejšie tak som rozmýšľal že kúpim ešte jedny rovnaké a zapojím ich cez jack rozdvojku. Ale bojím sa žeby hrali s nejakými rozdielmi: oneskorene, iná kvalita, ... Tak by som chcel váš názor čo si o tom myslíte? zosilovac .... keď hodíš rozdvojku budú ešte tichšie kvôli zvýšenému odporu. Zosilovač za zosilovač tiež nie je riešenie, len ak naschvál nechceš prebudený zvuk. tomas aky zosilovac za zosilovac ? Audio vystup z pc -> zosilovac -> reproduktory. Repraky maju este vlastny ja by som nechal subwoofer a prikúpil výkonné 2 pásmové aktívne Pc repro a zapojil to spolu ako píšeštak to mám ja Jop repráky maju vlastný zosiľovač. Teraz ich mám tak na 50-65% z toho dôvodu že keď dám na 75-100% tak basák proste nestíha a už nehrá ale len vybruje a chrčí. (hlasitosť myslím na repro nie na ntbku) Takže neiaká rezerva tam ešte určite je.// Spojený príspevok 18.06.2016 16:17ja by som nechal subwoofer a prikúpil výkonné 2 pásmové aktívne Pc repro a zapojil to spolu ako píšeštak to mám ja Práveže ten basák nestíha keď to osolím. tak kúp nejaký Jamo sub na bazošoch idú aj za 50€ Lenže ak kupim sub tak budem zosiľovač potrebovať ne? :/ kúp aktívny sub keď hodíš rozdvojku budú ešte tichšie kvôli zvýšenému odporu. Zosilovač za zosilovač tiež nie je riešenie, len ak naschvál nechceš prebudený zvuk.Keď ich zapojí cez rozdvojku, tak sa odpor rozhodne nezvýši, ale zníži na polovicu. Či ale zvukovku zaťažuješ 10kOhmami alebo len piatimi jej je viacmenej jedno, zvláda aj podstatne menšie impedancie.Rozdiel v hlasitosti po pridaní ďalších reproduktorov ale nebude uchometricky dvojnásobný. Ak to budú rovnaké reproduktory, tak tam nie je dôvod na inú kvalitu, čo sa oneskorenia týka, tam je to trochu komplikovanejšie, ozvenu ti to ale určite robiť nebude.Skôr ako zdvojovanie by som ale riešil nahradenie stávajúcích reproduktorov dvakrát drahšími. Lenže tu je ten problém že nemám 140€ na nove repro a s týito som spokojný len chcem sylnejšie basy preto som myslel že keď kúpim také isté ešte jedny tak to bude viacej byť. Zdvojenie reproduktorov nespraví zdvojenie hlasitosti. Navyše ak nebudú PRESNE zhodné a správne zapojené - celé sa to výrazne zhorší.To, čo lezie z (moderných kupovaných) reproduktorov je hluk - nie zvuk.Mám napočúvané troje staré trojpásmové Tesly i nejaké iné repro hoc iba cez PC a staručkú no solídnu vežu a pred dvoma týždňami som si vypočul vraj o triedu lepšie voči cene podľa recenzií Heco Victa PRIME za 400 - DES A Hrôza!!!To, čo z toho liezlo bol indiferentný hluk - nie zvuk. To je na disko pre nahluchlých Cesta silnejšieho kvalitného zvuku je drahá s dnešnými zariadeniami.Iná cesta je starina-vintage reprobedne a nejaký slušný zosilňovač - poctivé repro, kde 20-30 wattov hrá hlasnejšie (aj oveľa čistejšie), než dnes deklarované stovky wattov! A slušné dvojpásmové stariny sa občas objavia aj pod 60 a zosiky aj pod 20-30 eur ...
Dve reprosústavy 2.1 naraz |