wolf14 píše:
pozri sa ci nahodov tie AP wline nemaju moznost nastavit DHCP na relay a zadat IPadresu dhcp servera na kably.. ale tusim ze nie (tie wline to nedokazu) viac ludi s tym malo problem takze neviem sa ti to podary... neskusal si zapnut dhcp aj na tych wline-och ? ze by ti IP priradovali ony..
dakujem za reakciu. tak relay - to tam myslim nie je, a ako dhcp server pracovat isto budu ale neviem ako by potom boli prepojene tie siete ?!, to by som chodil z ntb hore dole a stale fasoval nove ip? a co chudaci zaveseny na drote, este ma napadlo je tam jedna moznost ako to nastavit a to skusim zajtra. citujem z manualu:
""Repeater (WDS+AP) Repeater" - Wireless Distribution System + Access Point. Režim je určený na vzájomné
prepojenie viacerých prístupových bodov transparentným spojom. V tomto režime nastavte každému prístupovému bodu iný kanál. Položka ESSID musí obsahovať rovnaký reťazec na všetkých prístupových bodoch ktoré budú v sieti WDS+AP."
hlavne ma zaujimalo ci je principialne mozne mat vedla seba dve rovnake wifi (kanal,ssid)...z dovodu zvysenia dosahu ?!