Dual PC na pracuCaute potreboval by som poskladat dual PC na kancelarsku pracu a surfovanie po internete. Hladal som nejake PC skrine ale zatial ziadnu som nensiel ktora by mohla obsahovat 2x maticnu dosku s chladenim a s pamätou RAM. Poziadavky:- Vykony procesor- 16gb ram- SSD- aby PC skirnka nevyzerala ako vesmirna lod - cena kompletneho PC cca do 1500 eur. Nepotrebujem ziadne blikacky a ine podobne somariny. GPU nejaka slaba ale nieje to nutnost. 2 x maticna doska v jednej skrinke? Priznam sa, nic take som nevidel ani pri serveroch a pracovnych staniciach..Ako si to vlastne predstavujes? Dve mysi a dve klavesnice, alebo zakazdym vzadu prehadzovat kable medzi doskami? Taktiez dva SSD resp. viac?Kvoli comu vlastne chces takuto sialenost? Predstavujem si to tak ze ak zapnem PC tak budem mat ako keby 2 pocitace v jednom. Proste by bola jedna maticna doska ktora by zastupovala jeden PC a druha maticna ktora by bola ako keby druhy PC. Kazdy pocitac by mal svoj SSD a RAM. Ale boli by napajane z jedneho zdroja. Je to mozne? Pripadne ak by sa tam dal napchat aj druhy zdroj. Pc ma byt na kancelarsku robotu a brat nechce zbytocne mat 2 skrinky ale jednu. Ja som dostal len takyto blaznivy napad a jemu sa zapacil tak sa pytam ci sa to da. Na nete som nasiel par buildov ktore maju Dual PC v jednej skrinke.Konkretne sa aj orientujem podla obrazku na tomto linku: http://www.phanteks.com/Enthoo-MiniXL-DS.html Ziaden bezny zdroj nema standardne napajanie pre dve dosky.. PC sa zapina tlacidlom, ktore konci v zakl. doske.. Ako by si riesil zapinanie toho druheho? A ako som pisal - ako budes riesit prepinanie monitorov, klavesnice a mysi? Sice existuju tzv. KVM switche, ale je to na bezne pouzivanie blbost.. Max. tak pri serveroch..Pokial potrebujes mat dve rozne prostredia, ries to cez virtualny PC (napr. VirtualBox, VMware).. Rozumiem, ale som sa este nevyjadril k tomu ako prepinat tie klavesnice. Ale uvazujme ak jedna maticna (Procesor, Ram, SSD, OS) predstavuje jeden PC tak by to bolo jak osobitna obrazovka, do ktorej vzadu by som napchal USB s myskou a klavesnicou a do druhej maticnej to iste. Tym padom by som dostal 2 systemy v jednom pokial to dobre chapem ci? Napriklad ako toto: https://imgur.com/a/rnl61Lu len bez grafickej karty, tam by mi mozno stacila integrovana alebo nejaka slabucka z bazosu. A chces mat teda dve mysi, dve klavesnice a dva monitory? To, co si postol, je sice zaujimave riesenie (a napr. podla mna zbytocne), ale musel by si si zohnat tu konkretnu skrinku, ktora to podporuje..To uz podstatne lacnejsie by boli nejake uzke SFF skrinky a obojstranna lepiaca paska..Dve taketo nejake zostavy a budes to mat v rovnako velkom priestore..https://happywin.static.s10.upgates.com/_cache/5/e/5e8691053086c06d8d58e6f8321ccd9b.jpg No preto pisem sem lebo si myslim ze su tu aj ludia co sa do toho viac rozumeju ako ja a radsej si necham poradit. Skrinku som uz nasiel aj na Alze aj na amazone takze tam by problem nemal byt. Preto by som chcel radu ohladom komponentoch. Ak sa ...
Dual PC na pracu |