[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 13.04.2011 23:12 | Doba prihlásenia

Zdárek :)
Potreboval by som poradiť ako vytvoriť "Script" v php, ako dlho daný uživateľ od prihlásenia prihlásený.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Doba prihlásenia

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 13.04.2011 23:30 | Doba prihlásenia

a kde je problém? pri prihlásení si niekde uložíš čas prihlásenia a na mieste, kde to chceš vypísať proste spočítaš...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Doba prihlásenia

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.04.2011 23:36 | Doba prihlásenia

Nie som koder, ale ja by som na to siel asi tak ze ulozim cas v unix formate a podla neho jednoducho zistis pocet sekund a z toho si prepocitas hod, min, sekundy...ale asi sa to bude dat aj jednoduchsie.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 13.04.2011 23:38 | Doba prihlásenia

To je jasné ale ako taký výpočet cez PHP spraviť?
timestamp by sa dal ale neviem ako

a z datumom by to asi blblo tiež či ?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Doba prihlásenia

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.04.2011 23:58 | Doba prihlásenia

Ved si vytiahnes ulozenu hodnotu kedy si sa prihlasil tu odcitas od aktualneho casu a dostanes nejaky pocet sekund a tie si len prevediet na hod, min, sek. Co s datumom chces robit? pises o dlzhe prihlasenia, tak tam ti je datum si myslim nanic...

// pridané po 15 minútach od posledného príspevku

Ked pogooglis, tak si na to aj funkcie najdes vid:

Kód:
<?php

/**
 *
 * @convert seconds to hours minutes and seconds
 *
 * @param int $seconds The number of seconds
 *
 * @return string
 *
 */
function secondsToWords($seconds)
{
    /*** return value ***/
    $ret = "";

    /*** get the hours ***/
    $hours = intval(intval($seconds) / 3600);
    if($hours > 0)
    {
        $ret .= "$hours hours ";
    }
    /*** get the minutes ***/
    $minutes = bcmod((intval($seconds) / 60),60);
    if($hours > 0 || $minutes > 0)
    {
        $ret .= "$minutes minutes ";
    }
 
    /*** get the seconds ***/
    $seconds = bcmod(intval($seconds),60);
    $ret .= "$seconds seconds";

    return $ret;
}
?>


a tymto ju volas:

Kód:
<?php
    /*** time since EPOCH ***/
    echo secondsToWords(time());
?>


len si tam spravis rozdiel medzi aktualnym a ulozenym casom a mas to ;)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 14.04.2011 0:12 | Doba prihlásenia

Kód:
<?php

$loginDoba = "1302732502"; // Napr. timestamp prihlasenia, pouzit. COOKIE alebo SESSION :D
function DobaPrihlasenia($sekundy){
    $hodiny = intval(intval($sekundy) / 3600);
    if($hodiny > 0)
    {
        $out .= "$hodiny hodín ";
    }
    $minuty = bcmod((intval($sekundy) / 60),60);
    if($hodiny > 0 || $minuty > 0)
    {
        $out .= "$minuty minút ";
    }
    $sekundy = bcmod(intval($sekundy),60);
    $out .= "$sekundy sekúnd";

    return $out;
}
    echo DobaPrihlasenia($loginDoba-Time());
?>


Takto som to vyriešil :D


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Doba prihlásenia

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 14.04.2011 0:15 | Doba prihlásenia

ja by som na to este pouzil sklonovanie, tu mas o tom celkom dobry clanok Skloňovanie v PHP


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.03.11
Príspevky: 97
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 14.04.2011 0:29 | Doba prihlásenia

Ďakujem, tiež použivam niečo podobné ale pripletiem tam ešte sprintf :)

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

A takto má vyzerať celý script:
Kód:
<?php
$log_timestamp = "1302733461";
function DobaPrihlasenia($sekundy){
    $out = "";
    $hodin = intval(intval($sekundy) / 3600);

    if($hodin > 0){
      $out .= "$hodin hodin ";
    }

    $minutes = bcmod((intval($sekundy) / 60),60);

    if($hodin > 0 || $minutes > 0){
      $out .= "$minutes minút ";
    }
    $sekundy = bcmod(intval($sekundy),60);
    $out .= $sekundy." sekúnd";

    return $out;
}
    echo DobaPrihlasenia(Time()-$log_timestamp);
?>


Tam ten hore som dal zle odpocitavat :D


 [ Príspevkov: 8 ] 


Doba prihlásenia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pristupova doba

v Pevné disky a radiče

1

332

15.06.2007 10:09

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záručná doba v USA

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Obchody, reklamácie a právo

43

633

18.01.2014 19:30

Qpkqkma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uplynulá doba spustenia ntb

v Notebooky a netbooky

2

124

07.10.2012 12:51

majkicimo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Orange DSL internet - doba zriadenia

v Poskytovatelia internetu

11

683

16.02.2014 15:03

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rapidshare a cakacia doba pri stahovani

v Služby a webstránky

7

239

15.07.2011 17:01

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pozadovanie prihlasenia

v Operačné systémy Microsoft

2

319

29.09.2006 21:44

bawy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kontrola prihlasenia

v PHP, ASP

5

121

30.03.2013 1:09

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba ramu prihlasenia

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

448

27.05.2008 18:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] dĺžka prihlásenia

v PHP, ASP

9

332

03.03.2009 21:43

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hacknutie prihlásenia na webe

v PHP, ASP

6

1076

16.01.2010 21:52

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Firefox - nepamata si prihlasenia

v Sieťové a internetové programy

10

503

21.11.2008 20:22

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis časov prihlásenia užívateľov

v Operačné systémy Microsoft

5

344

11.11.2006 14:59

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zablokovanie prihlasenia sa pouzivatela

v Operačné systémy Microsoft

0

209

05.11.2008 20:31

feiron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RDP bez prihlasenia uzivatelskym kontom

v Bezpečnosť a firewally

9

194

10.01.2017 12:47

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spôsob prihlasenia do windowsu xp

v Operačné systémy Microsoft

1

284

25.03.2011 0:39

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s ponukou prihlasenia do siete

v Ostatné programy

1

805

21.05.2006 14:53

matesqo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF