[ Príspevkov: 9257 ] 1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309
AutorSpráva

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

Prihlásený: 07.02.25
Témy: 316 | 316
NapísalOffline : 23.01.2025 14:21 | Diskusia o automobiloch

To zase ja tempomat prakticky nezapinam. Pride mi nebezpecne davat na dialnici nohu bokom a pokial to neurobim, nevidim v tempomate zmysel. Adaptivny nemam, takze tam netusim, ale inak ma praca s plynom neunavi ani po xy hodinach. Jeidne kde tempomat obcas zapinam su take rovne prejazdy dedinami, napriklad Hubova a podobne. Jedine co ma na dialnici unavi su sedacky, ale tie mam aspon na dialnicu v pohode.

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Diskusia o automobiloch

Témy: 1495 | 1495
NapísalOffline : 23.01.2025 14:28 | Diskusia o automobiloch

9 litrov mam priemerne v meste, nejazdim ale na spotrebu (a odkedy ten vrak mam tak donho capujem len premium, snad sa za to podakuje na nejakom servise, dufam teda), asi som nikdy ani nejazdil ked tak rozmyslam a stale mam zapnuty sport rezim nech to nie je lenive, na dialnici som mal zatial 8 litrov, ale opat ziadne eko jazdenie, ked treba obiehat vo vyssich otackach tak idem, proste neriesim spotrebu, pre mna stale genitalna spotreba oproti raroham co som mal predtym co v meste zralo aj deti pri ceste (okolo 15 litrov to aj cuclo ak som nedaval bacha, s tym aj olej zahadne mizol, mozno aj vodu a boh vie co vsetko ine, ale tak 20rocny vrak bez stipky starania sa).

Diskusia o automobiloch

Rovnake trasy na crepe co som mal predtym ma pri ale klasickej nafte stala takato cesta asi 2x tolko :lol: neviem na co vsetko ten hnujdaj jazdil, ale len nafta to isto nebola :)

// Spojený príspevok Štv 23.01.2025 14:31

Johnnny píše:
To zase ja tempomat prakticky nezapinam. Pride mi nebezpecne davat na dialnici nohu bokom a pokial to neurobim, nevidim v tempomate zmysel.
mam podobny nazor na to, ja ho sem tam zapnem v nejakej dedine ked prechadzam a sedim uz dlho v aute, tak tam nastavim a nemusim sledovat ci spoza rohu nevykukne nahodou nejaka zabka zelena

Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 11 Enterprise | APC Back-UPS BE-850 VA | Lenovo ThinkPad X250 & Microsoft Windows 11 Professional | iPhone 15 Pro 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu 24.04.1 LTS

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Prihlásený: 13.02.25
Témy: 181 | 181
NapísalOffline : 23.01.2025 14:36 | Diskusia o automobiloch

Nohu bokom nedávam, nohu mám rovno pod plynom, dať ju na brzdu je rovnako rýchle ako ju dať na brzdu z plynu, keď si ju niekto dáva pomaly von z okna tak to je o inom :D Ja som mával po hodinách bez tempomatu proste v nohe kŕče ako stojím nonstop na plyne a bolo to neskutočne únavné sledovať rýchlosť na dialnici, hlavne v štátoch kde ti už za 3km/h dôjde pokuta.

ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, SilentiumPC Fera 3, 2x8GB DDR4 G.SKILL 2x8 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB, ASUS Dual RX 6650 XT, Fractal Define Mini C TG, Samsung EVO 970 1TB NVMe, Logitech G305, Logitech K360, iPhone 12 Mini

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 23.01.2025 14:40 | Diskusia o automobiloch

Krce som maval tiez a vtedy som na chvilu tempomat tiez zapinal aby som si ju ponatahoval, ale nejak sa mi podarilo najst si idealny posed a uz ten problem nemam :)

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Témy: 206 | 206
NapísalOffline : 23.01.2025 15:12 | Diskusia o automobiloch

Xaltotun - pri nemálo autách si zákazník v garančkách zaplatí (preplatí) záručné opravy.
Johnnny - za vyše 40 rokov viem o autorizákoch svoje (až na výnimky) od priateľov automechanikov.
shiro - televízor patrí domov, nie do auta (nebudem ako chorá vrana klovať po displeji), asistenti patria k postihnutým.
Xaltoun - adaptivny tempomat je možno občas k niečomu, no neraz sa správajú akoby sedel za volantom magor (aj nejedna automatizká prevodovka a "asistenti krízového" brzdenia)
SKiLEX - "Elektronicka rucna brzda je dost zly priklad, kedze je ovela ovela ovela spolahlivejsia ako klasicka rucna..." - to fakt? Neušlo Ti, koľko problémov je s nimi?
Cirky - "asistenti", ktorí sa správajú ako narušení sú k hovnu. Koľko áut svieti dennými - lebo "asistent" nezapne hlavné svetlá? Koľko videí je o tom, ako "asistent" dupne naplno na brzdu neoprávnene? Koľko áut má nie len "odozvu" do volantu, ale bráni vodičovi v pohybe ním?
Atd.
Ľudstvo neskutočne dementnie, osprostieva. O nejaký čas si väčšina ľudí nebude vedieť utrieť vlastnú riť bez asistenta. Ja som sa narodil v dobe, keď vodiči autá OVLÁDALI. Dodnes som sa nevydr...bez asistentov. Viem o pár ľuďoch, ktorí sa s nimi (... vďaka nim)

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 23.01.2025 15:49 | Diskusia o automobiloch

Ako som písal adaptívnemu tempomatu musí trošku človek prispôsobiť jazdu, proste držať väčšie rozostupy, začať obiehať na diaľnici skôr a podobne, vždy ho vieš ,,pretlačiť" plynom a nebude ti do toho nič hovoriť. Keď raz niekto nevie jazdiť tak nevie ani s klasickým ani s adaptívnym ani bez tempomatu a je to jedno. Nestalo sa mi ani raz aby krízovo brzdil keď netrebalo, funguje plynulo, nereaguje na kreténov, ktorí sa mi zaradia 5 metrov pred auto, ak postupne zrýchľujú tak tempomat nezačne brzdiť ale nechá ho sa vzdialiť

Čo sa týka asistentov, nesedel som v aute v ktorom by mi nedovolilo prebiť volant, v Leone je zásah veľmi jemný v podstate je to ako odpor volantu v zákrute. Ak mám automatické svetlá, tak aj automaticky myslím na to, že ak je hmla tak svetlá zapínam ručne. Ak niekto nezapne svetlá s automatickými svetlami, nezapne ich ani keď automatické nemá a jazdí len na denných aj v noci (a že ich je), takže z tohto hľadiska je to fuk.

čo sa týka elektronickej ručnej, problémy som registroval možno keď sa to začínalo do áut montovať, dnes súhlasím že je rovnako alebo viac spoľahlivé ako klasická ručka, s ňou som sa tiež natrápil ako s lankom s brzdičmi, hrdzou a podobne. Bonus el. je autohold, čo klasická ručná mať nemôže (nemýliť s hill holderom).

Dokonca v Seate ani to dementné upozornenie na prekročenú rýchlosť, (čo je ozaj asistent vymyslený dementom a nefunguje nikdy) nie je otravné, keď mám hlasnejšie hudbu tak si všimnem kľudne v polke cestu že som ho nevypol :D ale v podstate je to jediný asistent ktorý pred štartom vypínam. Jediný veľký problém všetkých týchto asistentov je že keď ti niekto šuchne nárazník, už je rozkalibrovaný radar, na niektorých autách sa nedá centrovať a treba meniť nárazník aj s ním, čo je ale problém resp plán výrobcu daného auta aby viac zarobil na servise

tj ak mám v aute asistentov a využívam ich lebo mi spríjemňujú a uľahčujú jazdu, nezamená to že na aute bez nich by som nedošiel do cieľa. Len by som došiel menej komfortne a viac vyčerpane, to je celé. To že sú medzi nami aj nešoféri čo šoférujú je jedno či sú alebo nie sú asistenti v aute.

Naposledy upravil Cirky dňa 23.01.2025 15:54, celkovo upravené 1

ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, SilentiumPC Fera 3, 2x8GB DDR4 G.SKILL 2x8 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB, ASUS Dual RX 6650 XT, Fractal Define Mini C TG, Samsung EVO 970 1TB NVMe, Logitech G305, Logitech K360, iPhone 12 Mini

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 23.01.2025 15:54 | Diskusia o automobiloch

Súhlasím. Píšem že NIEKEDY môžu byť užitočné.
No prevažne osprostievajú už aj tak osprostených.

Ani neviem, ako sa mi podarilo čosi medzi pol-trištvrte milióna km na osobných a z časti dodávkových odjazdiť...bez tých pčovín...nehody - s pár pokutami za rýchlosť (posledná vlani...).

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 23.01.2025 15:57 | Diskusia o automobiloch

100 ľudí 100 chutí ale keď niečomu ani nedáš šancu tak nič iné nepoznáš, takže si spokojný s tým čo máš (a nemyslím tým 50km skúšobnú jazdu), to je staré známe pravidlo. Nehovorím že je potreba to skúšať ale nie všetci sme cvičené sprosté opice lebo máme moderné auto s asistentmi.

roky som jazdil na Pole 1.4 čo malo vo výbave volant, sedačky, rádio a posilovač riadenia a to bolo všetko, nikdy by som ale nazad také auto nechcel
taktiež som jazdil na Focuse bez tempomatu ale firemné autá ma naučili že ho proste potrebujem, tak isto bluetooth, tak isto navigáciu, vyhrievanie sedačiek, volantu a podobne, proste bez toho už auto nechcem, pritom dokiaľ som na takom nejazdil nechýbalo mi to.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 23.01.2025 16:05 | Diskusia o automobiloch

"nič iné nepoznáš" - niekto možno nie.
Za desaťročia v našich firmách som jazdil naozaj kdečím. Niečim 300 km, iným desiatky tisíc.
Manuálmi, automatmi - bez asistenčných kravín a displejov pre vrany - aj s nimi.
Hlupákom naozaj najviac prospejú samojazdiace autá. Nanajvýš občas nejakého zabijú. Otázka nakoľko ho bude škoda. Tých, čo vedi auto ovládať, ubúda.

Správca fóra
Správca fóra
Diskusia o automobiloch

Témy: 147 | 147
NapísalOffline : 23.01.2025 16:28 | Diskusia o automobiloch

po ocovej skusenosti s kiou by som kiu nikdy nekupil. akoze auto jazdi a nema nejake velke problemy, ale tolko reklamaciek co sa riesilo kvoli blbnucim tlacitkam na volante alebo nejakemu klepkaniu od zadu vidim ako velke minus.
ceedka ma tiez mizerne odhlucnenie. necakam ze ine modely by boli night and day difference. hlavne ked sa vtedy dal kupit za podobne peniaze konciaci golf 7. to odhlucnenie by mi vadilo najviac, spolu s tym ze to auto je proste korejske. vela nedomyslenych veci ktore cloveku pridu normalne z nemeckych aut v kii proste neni. napriklad zavretie okien drzanim zamknuteho tlacitka. a vela podobnych drobnosti. nespomeniem si takto z hlavy, ale ked to soferujem vie ma to nastvat :D
ja som mal oktaviu 2013ku, ked mala 10 rokov som ju predal. za skoro 300k potrebovala okrem spotrebaku len nejaky senzor na DPF, a zamok nadrze. a este ako som ju zaparkoval ze ide na predaj odisiel jeden zhavic :D podla mna super skusenost. potom som ju posunul strykovi a jazdi dalej dodnes. sa to tazko bagatelizuje ze 20 rocne spolahlive auto, 10 rocne nespolahlive auto. na 20 rocnom aute sa ti vysypu katy a mas veselo. alebo nejaky problem ktory sa neda identifikovat priemernym dedinskym servisakom. vsetci sa suchaju po brade ze hmm hmm, vrtaju do toho ale opravit to nikto potom neopravi. takto mi nikto nespravil starsiu a6 na ktorej bolo porobene vsetko. aj ked som naznacoval ze ci za tym mozu byt katy ktore mohli zapchat vyfuk, tak nic, ignoracia

inak asistenti su super. 360ka kamera vynikajuca vec. adaptivny tempomat taktiez. dialnicny asistent ze drzi v pruhoch si tiez neviem vynachvalit. sledovanie mrtveho uhlu bomba. ze niekomu vyhovuje jazdit "po starom", beriem, ale tvrdit ze asistenti su sprostosti je velmi obmedzeny nazor.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 23.01.2025 16:50 | Diskusia o automobiloch

Mám dva (vyše) 20-ročné vraky.
220 a 315 tisíc kilometrov. Ten s menším nájazdom - vymené turbo no so zlým som ho kúpil.
Ten s väčším - spojka+dvojmota (a občas pretrhnuté spojkové lanko, originál som hlupák dal vymeniť lebo bol predraný obal bowdenu, zrejme by slúžilo dodnes), zvyšok pôvodný. A to zožralo 15 litrov benzínu namiesto nafty (to je iná storka prečo to vydržalo)
O čom?
Ak niekto mieni robiť automobilkám testera za vlastné (alebo nemá inú možnosť) - jeho vec.

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

Témy: 170 | 170
NapísalOffline : 23.01.2025 17:52 | Diskusia o automobiloch

werwest ja som zatial s kiou spokojny, mimo jednej opravy len zarucny servis, nic mi nechyba - ano mam aj otvorenie aj dovretie okien na dialku klucom - bolo vo vyssich vybavach alebo po facelifte, pre auto na dopravu z bodu a do b mimo dialnice mi pride to odhlucnenie "primerane" - na dialnici velmi zalezi od asfaltu a obudia, jedine co mi trocha vadi je nastavenie automatickej klimatizacie v lete - neviem ci to maju korejci radi ale ked moze tak casto pusta fukanie studeneho vzduchu do tvare.

tatko Tom neuraz sa ale ty mi niekedy prides ako väcsina dochodcov co nadava na vsetko nove a v nicom nevidi nic pozitivne :D .

CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1, MB: MSI Z97 PC Mate, RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB kit 1866Mhz CL10@2133Mhz CL12, GPU: EVGA RTX 2060, SSD: Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000,
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready), Case: Corsair Vengeance C70 Military Green - outtake: Noctua NF-A15 PWM + Noctua NF-S12A PWM + intake: 2x Noctua NF-S12A PWM, Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i, PSU: Enermax Platimax 500W, Periferie: MS Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK,
Mobile: Samsung Galaxy A52 5G, Car: M3 2007 Black + KIA Ceed HB MY22 Lunar

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 23.01.2025 18:02 | Diskusia o automobiloch

360 stupnova kamera je skvela, teoreticky aj matrixy a osobne by som chcel nocne videnie co mi pride uzitocnejsie nez asistenty ktore zasahuju do riadenia. Paradoxne zrovna toto okrem Peugeotu nikto nedava ani do strednej triedy.

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 23.01.2025 19:36 | Diskusia o automobiloch

tatko Tom píše:
"nič iné nepoznáš" - niekto možno nie.
Za desaťročia v našich firmách som jazdil naozaj kdečím. Niečim 300 km, iným desiatky tisíc.
Manuálmi, automatmi - bez asistenčných kravín a displejov pre vrany - aj s nimi.
Hlupákom naozaj najviac prospejú samojazdiace autá. Nanajvýš občas nejakého zabijú. Otázka nakoľko ho bude škoda. Tých, čo vedi auto ovládať, ubúda.

Diskusia o automobiloch

Kolko kilometrov si odjazdil s asistentmi? Podla vsetkeho tak 0. O vacsine z nich nevies kym raz za X rokov nespravis chybu ktora by ta stala naraznik(mrtvy uhol, ESP, automaticke brzdenie). Adaptivny tempomat tiez fajn ak sa ti nechce ist rychlo... Lane assist zalezi, peugeotacky nedavam vobec, vo VW to je pomerne pouzitelne ked idem ako clovek. Ale tak vypnes a hotovo.

Tak ci tak, nejak nevidim ziadneho asistenta ktory by znizoval naroky na vodica. Mozno okrem ESP, to vie zachranit situacie kde by bezny clovek skoncil v strome.

Správca fóra
Správca fóra
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 23.01.2025 22:18 | Diskusia o automobiloch

patro16 píše:
werwest ja som zatial s kiou spokojny, mimo jednej opravy len zarucny servis, nic mi nechyba - ano mam aj otvorenie aj dovretie okien na dialku klucom - bolo vo vyssich vybavach alebo po facelifte, pre auto na dopravu z bodu a do b mimo dialnice mi pride to odhlucnenie "primerane" - na dialnici velmi zalezi od asfaltu a obudia, jedine co mi trocha vadi je nastavenie automatickej klimatizacie v lete - neviem ci to maju korejci radi ale ked moze tak casto pusta fukanie studeneho vzduchu do tvare.

tatko Tom neuraz sa ale ty mi niekedy prides ako väcsina dochodcov co nadava na vsetko nove a v nicom nevidi nic pozitivne :D .

Je v gold vybave, nad tym bol uz tusim len gt line. Mozno facelift, ale je to 2019 alebo 2020ka, neviem uz presne

Ono oco je s tym autom okej. Clovek si asi zvykne. Mne tam dost veci vadi, jak aj to odhlucnenie. Oktavia na tom bola o dost lepsie, a ta mi tiez nepride ze bola nejaka uchvatna. Alebo ma vytaca jak je krasna makkucka palubovka, presivana luxus. Presne 2 cm nad kolenom je predelena a koleno tlacis do tvrdeho plastu. Oktavia v semitnej vybave mala makku palubku tiez, a az dole ze si koleno opieral do makkeho. Budem doma o tyzden tak si mozno pospominam dalsie veci :D

Matrixy mi nechybaju. Chodim furt po autobahne. Pochvalujem si dost natacacie svetla. Tie 2 jazdy rocne co idem po slovenskych okreskach v noci by som vedel matrix ocenit. Ked mam zapnute dialkove tak ich zial nenataca, a dost to citit v zakrutach. Nocne videnie som este neokostoval

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 24.01.2025 12:27 | Diskusia o automobiloch

Ceedka bola strašne hlučná aj v 50km/h, jeden z hlavných dôvodov prečo som ju nebral.. v Golde nebola ani lacnejšia ako Leon FR. Sedelo sami tam ale fajn, zas jazdil som s ňou len po BA zopár dní ale aj pocitovo to nebolo ono. Matrixy by som bral okamžite, avšak to je vec, ktorú človek chce mať iba na aute s kaskom, kupovať 5-6 ročnú jazdenku ktorú si už človek nepoisťuje havarijne a mať matrixy to je nočná mora, stačí jedna srnka a škoda 5-8 tisíc eur podľa toho ako ju trafiš. aj na dialnici sa matrixy hodia, čo som si všimol tak na Leone vie automatické diaľkové rozoznať aj horné obrysovky kamiónov takže ich neoslepuje na dailnici a funguje to celkom rozumne.

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 24.01.2025 13:01 | Diskusia o automobiloch

po prezuti na ine pneu v 50-ke urcite hlucna nieje, toto robia tie oem micheliny co tam obuvaju na tie r17.

CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1, MB: MSI Z97 PC Mate, RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB kit 1866Mhz CL10@2133Mhz CL12, GPU: EVGA RTX 2060, SSD: Crucial MX500 500GB, HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000,
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready), Case: Corsair Vengeance C70 Military Green - outtake: Noctua NF-A15 PWM + Noctua NF-S12A PWM + intake: 2x Noctua NF-S12A PWM, Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i, PSU: Enermax Platimax 500W, Periferie: MS Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK,

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 24.01.2025 13:44 | Diskusia o automobiloch

hento bola kia pred fl, počítam že pôvodné gumy nemala ale aj pred fl a po fl si myslím bude rozdiel v hluku, tiež čakám že aj Leon trošku stíchne keď tam dám celoročné conti o 2 roky namiesto tých Nexenov :D na hladkom asfalte je veľmi tichý

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 25.01.2025 9:38 | Diskusia o automobiloch

Ak by som mal porovnať Ceed a i30, tak mi príde tá i30 lepšia. Každé auto ma niečo do seba, ceed ma lepšie predné led svetla aj keď iba základne bez matrix, ale zase napr. uchyt na otváranie dverí vo vnútri na Ceed mi príde taký vrzgajuci keď sa na jeho človek len pozrie a nie, že ho ma roky používať. Tiež mi vadí brutálny odraz palubnej dosky ma čelnom skle. A takých veci je viac. Ceed je štýlovejší ale zase i30 mi príde tak lepšie spracovaná na každodenne použitie. Porovnávam služobnú ceedku 2019 s hrkajucim trojvalcekom a moju i30 2023

MB: ASUS ROG Crosshair VII Hero | CPU: AMD Ryzen 7 5700X | COOLER: SCYTHE Ninja 5 | RAM: CORSAIR Vengeance LPX Black 32GB, 3200MHz, CL16 | GPU: SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB | PSU: SEASONIC Prime Ultra Titanium 750W | SSD: SAMSUNG 970 Pro 512GB, NVMe | SSD2: CRUCIAL MX500 M.2 1TB | CASE: FRACTAL DESIGN Define C Black | MOUSE: LOGITECH G502 Proteus Spectrum | MOUSEPAD: LOGITECH G240 | KEYBOARD: CORSAIR Strafe RGB Cherry MX Silent SK | SPEAKERS: LOGITECH Z-906 | MONITOR: DELL P2414H 24" | ROUTER: ASUS RT-AC55U | OS: Win 10 Pro x64 | TV: PANASONIC TX-L47FT60e | PHONE: iPhone 6s 64GB, Space grey |

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 25.01.2025 10:26 | Diskusia o automobiloch

vozim sa na tej mojej ceedke (poface) uz par rokov ale ten odraz som si teda nikdy nevsimol rovnako ani spolujazdci, u mna je madlo dveri pevne a ani sa "nesupe" ako pisalo par ludi na fb a na fore ale toto prikladam skor tomu, ze do toho niekto zavadil prstenom/etc. a potom to uz slo same, zatial po tych par rokoch u mna nic nikde nevrzga/nebucha teda okrem toho co das do odkladacieho priestoru vo dverach tam mohli vlepit nejake polstrovanie/koberec ako to ma VAG.

skor ale ako taketo "drobnosti" by ma stvalo ako zakaznika kia aj hyu ak by som si kupil auto s tym ich 7st. dct automatom kde sa im rychlo opotrebovavaju spojky.

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 25.01.2025 10:47 | Diskusia o automobiloch

palubku je vidieť hlavne za slnečného počasia, dosť mi to vadilo, ale je to individuálne, niekto to možno nevidí, či sa na to nezameriava ale s tým DCT máš pravdu, ja tú prevodovku mám a snáď to predám kým sa to začne kaziť :-)

https://www.youtube.com/watch?v=mCnEDOtAxH0&t=407s

nepridávaš plyn, spojka kĺže :)

MB: ASUS ROG Crosshair VII Hero | CPU: AMD Ryzen 7 5700X | COOLER: SCYTHE Ninja 5 | RAM: CORSAIR Vengeance LPX Black 32GB, 3200MHz, CL16 | GPU: SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB | PSU: SEASONIC Prime Ultra Titanium 750W | SSD: SAMSUNG 970 Pro 512GB, NVMe | SSD2: CRUCIAL MX500 M.2 1TB | CASE: FRACTAL DESIGN Define C Black | MOUSE: LOGITECH G502 Proteus Spectrum | MOUSEPAD: LOGITECH G240 | KEYBOARD: CORSAIR Strafe RGB Cherry MX Silent SK | SPEAKERS: LOGITECH Z-906 | MONITOR: DELL P2414H 24" | ROUTER: ASUS RT-AC55U | OS: Win 10 Pro x64 | TV: PANASONIC TX-L47FT60e | PHONE: iPhone 6s 64GB, Space grey |

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 25.01.2025 10:52 | Diskusia o automobiloch

ale toto by ma zaujimalo co tam vag urobil pri ich dct lepsie ako kia/hyu teda ci je to len o odladeni sw alebo aj hw, pretoze podla toho co hovori filip by to stacilo osetrit sw, lenze je tu aj vela aut co jazdilo "dialky" a tie spojky sa uz chovaju tiez "zvlastne"- trhaju a pod...

zrovna vcera dalsi na fore a auto malo najazdene 72k km
Citácia:
Dnes som si po 2 mesiacoch konečne vyzdvihol auto.
Výsledok? Vymenená spojka a radič v prevodovke.
A išlo to aj v rámci garancie..stačilo nesklopiť uši..
Som rád a vďačný, že aj dnes existujú ľudia, ktorí sú ochotní nezištne pomôcť..a rovnako ďakujem aj tu všetkým za komentáre a rady..

P.S.: nenechajte sa o**bať..

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 25.01.2025 15:34 | Diskusia o automobiloch

Viezol som sa vo fabii kde bolo DSG, rok 2017 alebo 2018 neviem presne, nájazd cez 75k km, všetko plynule, rozbehy úplne super, radenie tak isto bez problémov. Myslím, že H-čko a KIA to zabili tým neustálym presmykovanim spojky v kolónach keď človek iba pustí brzdu a nepridáva plyn, proste chce ísť na voľnobeh. Vtedy z najväčšou pravdepodobnosťou je spojka v preklze.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

Prihlásený: 11.02.25
Témy: 110 | 110
NapísalOffline : 26.01.2025 18:11 | Diskusia o automobiloch

DSG je najlepsi bezny automat, spotrebu znizuje, auto zrychluje oproti manualu a radi skvele, je to celkove skvela prevodovka, Porsche ju pouziva tiez len to oznacuje PDK

Korejci ani francuzi nemaju ani take prevodovky ani take motory ako ma VAG, predavaju sa len preto ze podliezaju cenou a casto precackanym dizajnom, resp. VAG dizajn nereze kazdemu.

Japonske CVT nema vobec cenu spominat, to je uplny joke - okrem toho ze to spomaluje auto a zvysuje spotrebu, to ma este aj strasny delay kym sa vobec prebudi auto.

PC: Asrock Fatal1ty E3V5 OC, Xeon E3 1230v5@4,1GHz + Scythe Ninja 4, Gainward phoenix GS gtx1070, 480GB SSD Kingston UV400 + 10TB storage, 16GB ddr4 kit Kingston@2400MHz, Super Flower 550W gold, NZXT S340, HP E272q QHD IPS, Razer Abyssus V2, FiiO E12 + Hifiman HE400i
NB: HP Victus 16, Ryzen5 5600H, RTX3060, 16 GB ram, 1 TB ssd, FHD IPS 144Hz, Bang&Olufsen
NB2: Dell Vostro 7570, i5-7300HQ, gtx 1060, 8 GB ram, 128 GB ssd+1 TB hdd, FHD IPS, W10Pro
MT: Galaxy A52s 5G. CAR: Leon ST 2016 Cupra 265 manual, Arona 2019 1,0TSI 85kW

Užívateľ
Užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 26.01.2025 20:06 | Diskusia o automobiloch

no tak ti poviem, ja som velmi rad za kazdu jednu konkurenciu, aj tu cinsku, lebo viem co (by)dokazoval VAG s cenou pre beznych ludi ak by tu nic nebolo.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 26.01.2025 20:50 | Diskusia o automobiloch

suhlas, ale konkurovat vedia hlavne cenou, technikou urcite nie

PC: Asrock Fatal1ty E3V5 OC, Xeon E3 1230v5@4,1GHz + Scythe Ninja 4, Gainward phoenix GS gtx1070, 480GB SSD Kingston UV400 + 10TB storage, 16GB ddr4 kit Kingston@2400MHz, Super Flower 550W gold, NZXT S340, HP E272q QHD IPS, Razer Abyssus V2, FiiO E12 + Hifiman HE400i
NB: HP Victus 16, Ryzen5 5600H, RTX3060, 16 GB ram, 1 TB ssd, FHD IPS 144Hz, Bang&Olufsen
NB2: Dell Vostro 7570, i5-7300HQ, gtx 1060, 8 GB ram, 128 GB ssd+1 TB hdd, FHD IPS, W10Pro

Správca fóra
Správca fóra
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 26.01.2025 21:58 | Diskusia o automobiloch

Aj technikou. Ved cinania kupili volvo

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 27.01.2025 6:06 | Diskusia o automobiloch

"Západ" tá lacná "Čína" vyjde sakramentsky draho. Dávali a dávajú si tam vyrábať veci - Číňania ich kopírujú a vylepšujú. Mnoho vecí vyrábajú lacnejšie a veľmi kvalitne.

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Diskusia o automobiloch

NapísalOffline : 28.01.2025 12:29 | Diskusia o automobiloch

werwest píše:
Aj technikou. Ved cinania kupili volvo

ano ale v tych lacnejsich autach mas maximalne tak stary mitsubishi motor.. napr. dongfeng utour ma 1,5mivec turbo
uprimne si neviem predstavit ze niekto da viac ako 40 za cinske auto a za 50+ uz si vies kupit aj premiovky
elektromobily - k tomu sa moc nevyjadrujem, zaujem o nich dlhodobo klesa, zatial co napr. taka ochcavka 2,0tdi sa predava globalne stale viac

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

NapísalOffline : 28.01.2025 12:33 | Diskusia o automobiloch

Zaujímavé bude porovnanie o pár rokov z hľadiska poruchovosti.

Diskusia o automobiloch

Podobné témy

Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 214, 215, 216 ]

v Automobily, motorky

6454

89298

20.12.2013 17:23

JanoF

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 94, 95, 96 ]

v Automobily, motorky

2863

76346

11.07.2016 9:06

dixi

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 607, 608, 609 ]

v Automobily, motorky

18242

375348

05.03.2013 21:06

JanoF

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 99, 100, 101 ]

v Automobily, motorky

3000

86116

17.02.2018 20:23

michalesku

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 142, 143, 144 ]

v Automobily, motorky

4318

68932

07.07.2014 21:04

JanoF

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 98, 99, 100 ]

v Automobily, motorky

2989

71439

05.02.2017 10:25

michalesku

Diskusia o automobiloch

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 239, 240, 241 ]

v Automobily, motorky

7205

116479

08.11.2015 23:49

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diskusia

v PHP, ASP

20

2873

22.02.2008 15:35

suchy

Diskusia

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

2382

29.07.2009 7:46

Kubec21

diskusia

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

2461

16.03.2008 11:55

kajbo

Diskusia + reakcie

v PHP, ASP

3

1700

10.08.2009 13:46

emer

LOTR2 - diskusia

v Počítačové hry

20

3828

22.12.2009 14:14

lubo2142

Vesmírna diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v Vesmír, veda a technika

134

13035

20.05.2017 11:28

haffen

Xtreamer - diskusia

v TV

1

3062

15.02.2015 12:24

Johnnny

Nepodstatna diskusia

v Kôš

2

12

02.01.2025 10:39

4040

Warez - diskusia

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3, 4, 5 ]

v Krčma

143

9734

28.12.2012 15:00

nicobb

© 2005 - 2025 PCforum, edited by JanoF