[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 11.01.14
Príspevky: 53
Témy: 24 | 24
NapísalOffline : 22.05.2010 18:02 | Diakritika mailov v PHP

Zdravím,
maily zo stránky odosielam štandardnou fciou mail(). No je rozdiel, keď si to zobrazím na gmail-i a v otulooku...V oulooku je rozbitá diakritika a na na gmail-i nie. Keď to zas ošetrím pre outlook, diakritika je rozbitá v gmail-i.

Chce by som preto poprosiť o radu, ako to spraviť univerzálne a diakritika by fungovala správne.

Vopred za rady veľmi pekne ďakujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2010 10:03 | Diakritika mailov v PHP

ake kodovanie pouzivas v suboroch a ake v emailoch?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 11.01.14
Príspevky: 53
Témy: 24 | 24
Napísal autor témyOffline : 23.05.2010 10:08 | Diakritika mailov v PHP

súbory sú UTF-8.

Emaily: GMail je UTF-8, Outlook ISO-8859-2


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2010 10:11 | Diakritika mailov v PHP

ako nastavujes kodovanie v emaili? email posielas ako cisty text alebo html?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 11.01.14
Príspevky: 53
Témy: 24 | 24
Napísal autor témyOffline : 23.05.2010 10:20 | Diakritika mailov v PHP

iba cisty text, nastavoval som to pre outlook fciou iconv(), ale to zas nefrčalo na Gmail.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.05.2010 10:27 | Diakritika mailov v PHP

Nie, ty si to nenastavoval, len si prekonvertoval text na ine kodovanie, ale nepovedal si, akeho kodovania mas text. Hlavicka:
Kód:
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2010 10:30 | Diakritika mailov v PHP

@petanorech: ako pise Duri, v tvojom pripade bude problem nenastaveny charset, ktory musis uviest v hlavicke emailu (4. parameter funkcie mail)... skus pouzit radsej phpmailer, nez to takto rucne vsetko nastavovat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 11.01.14
Príspevky: 53
Témy: 24 | 24
Napísal autor témyOffline : 23.05.2010 11:05 | Diakritika mailov v PHP

Ďakujem obom veľmi pekne za pomoc.

@Ďuri - sorry za nezrovnalosti :), prvý raz som robil mailing
@stenley - myslíš toto: http://sourceforge.net/projects/phpmailer/


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.05.2010 11:07 | Diakritika mailov v PHP

jj, tu mas k tomu aj nejaky navod http://www.pcforum.sk/manual-pouzivame- ... 63481.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Diakritika mailov v PHP

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 11.01.14
Príspevky: 53
Témy: 24 | 24
Napísal autor témyOffline : 23.05.2010 11:39 | Diakritika mailov v PHP

Vďaka


 [ Príspevkov: 10 ] 


Diakritika mailov v PHP



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php - diakritika

v PHP, ASP

12

293

29.10.2015 10:31

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diakritika v PHP

v PHP, ASP

1

1305

14.08.2009 19:25

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčná diakritika v PHP

v PHP, ASP

6

196

22.05.2014 23:17

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP kontaktny formular a diakritika

v PHP, ASP

2

139

09.03.2015 20:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diakritika v maile z webu caz PHP

v PHP, ASP

6

725

10.07.2007 19:01

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypis mailov

v Ostatné

3

260

27.08.2010 15:51

1987123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadne presunutie mailov

v Sieťové a internetové programy

1

77

25.12.2012 2:25

andymc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] odosielanie mailov

v PHP, ASP

5

303

10.02.2009 12:49

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

extrahovanie e-mailov

v Ponuka práce

1

819

02.10.2009 13:03

tlacitko Enter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hromadne odosielanie mailov

v Ostatné

0

106

19.10.2013 10:53

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalohovanie firemnych mailov

v Sieťové a internetové programy

1

165

27.09.2011 9:42

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Backup mailov v Outlooku

v Sieťové a internetové programy

3

451

02.04.2008 18:14

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systém na posielanie mailov

v Sieťové a internetové programy

1

105

27.07.2015 1:53

aVenGer1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s písaním mailov

v Ostatné

2

199

31.05.2011 23:03

liveman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie mailov z webstranky

v PHP, ASP

2

131

13.05.2013 14:32

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pripojenie priloh do mailov

v PHP, ASP

3

284

21.02.2010 21:32

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF