dEVIANT - Príspevky
Prehľadať tieto výsledky:

Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 59 výsledkov ]

AutorSpráva

 Fórum: Technológia .NET   Téma: kde robim chybu, problem s delegatom


Odpovede: 2
Zobrazenia: 910


Skús debugovať.

Napojí sa metóda skutočne na event? Po zmene adresy...raise sa ten event?

Zbežne som pozrel MSDN a nechápem, prečo znova deklaruješ tie eventy a delegaty? To nie je potrebné, keďže už v tej triede sú...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: Validita web stranky


Odpovede: 16
Zobrazenia: 543


Nedá sa ten JS nahradiť cez CSS?

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: C# pole matíc


Odpovede: 1
Zobrazenia: 236


No ked chces aj nazov matice, tak dobre riesenie je pouzitie Dictionary...teda


Dictionary<string, int[,]> aArray = new Dictionary<string, int[,]>();

int[,] aFirst = new int[2, 3] {{ 1, 2, 3}, { 4, 5, 6 }};
int[,] aSecond = new int[3, 3] {{ 1, ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: .net vs Java


Odpovede: 29
Zobrazenia: 1172


ado21 prave z teba som mal taky pocit ze je pre teba JAVA to najuniverzalnejsie aj najlepsie.

My sme povedali, ze tato debata nema zmysel.

A ten tvoj prispevok, mozem sa len pousmiat lebo nechapem na co si nadvazoval resp. co si nim chcel povedat :)

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: .net vs Java


Odpovede: 29
Zobrazenia: 1172


A ukaz mi v JAVE nieco take ako WPF/Silverlight...kde uplne oddelis vrstvy aplikacie...a este UI od toho, deklarativne xaml, skvely property databinding...

Viem ze aj java uz ma nejake frameworky ( na nazvy si nespomeniem, tusim napr eFace ci ako ), ale stale to nebude mat taku podporu aku dava m...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: .net vs Java


Odpovede: 29
Zobrazenia: 1172


ado21 je u teba vidieť to zatemnenie proti C# :-)

"V C# sa da skoro kazda vec napisat viacerymi sposobmi."

toto by som skorej povedal na C++, ale budiš...

"Potom aj citanie kodu po druhych.... Sice prinpialne vies co by to asi malo robit ale co to robi v skutocnosti, nemas an...

 Fórum: Technológia .NET   Téma: C# Aplikácia


Odpovede: 7
Zobrazenia: 1378


Dík za rady... riešim to ako odpojenú aplikáciu...teda sa zmeny v DBS neprejavu hneď ale až po uložení.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: assembler i8080 - jedna mala chyba, pls help


Odpovede: 10
Zobrazenia: 808


JR55 píše:
stacilo vymazat jmp char_loop hned na zaciatku :)


More ty musíš byť divný chlapec komentovať 19 dní starý vyriešený topic :-P:D

 Fórum: Webdesign   Téma: stránka pre spolužiaka


Odpovede: 23
Zobrazenia: 1178


Ale popravde...na to, že to je tvoj druhý webdesign, a webdesignu sa aktívne nevenuješ, je toto celkom v pohode.

Určite je viac ľudí, ktorí sa tomu venujú, hovoria o sebe, že sú grafici, a aj ich 10ty design je hrôza...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler 8086


Odpovede: 11
Zobrazenia: 1041


sevas ,
kamarat by potreboval nieco podobne ako bol program hore s malymi zmenami, len tomu nerozumie a tak keby dakto mohol :
Nacitajte z klavesnice retazec znakov ukoncenych znakom konca riadku. Vstup spracujte ako retazec cislic. Nech tento retazec predstavuje cele cislo v sestnastkovej sustav...

 Fórum: Databázy   Téma: oracle constraints


Odpovede: 6
Zobrazenia: 607


som beginner v oracle, pouzivam 10g vedel by mi niekto poradit ako

nadefinovat pre jeden udaj v tabulke(napr. customer_id) , ze pri zadavani

udajov to zoberie max 4 znaky, ale uzivatel nemoze zadat ciarku ani bodku

ani ziaden iny z tychto znakov !, £, $,*,<,>,",=

kazdemu ochotnemu vopre...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Assembler i8080 delenie


Odpovede: 1
Zobrazenia: 315


mvi a, 9 // citatel bude 9
mvi c, 0 // nejake pocitadlo ak je zvysok delenia 0

loop:
cpi 2 // akumulator porovna s 2
jz increment // ak je nula tak skoci na increment
jc koniec // ak bude napr 1-2 to je -1 čiže carry flag bude 1 a teda cislo uz nemoze byt delitelne 2
sui 2 // odcita 2 od akumulato...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Java - načítanie JPG obrázku a jeho vykreslenie


Odpovede: 2
Zobrazenia: 925


Vidím, že si začiatočník. Málo si si našiel. Ja keď dám do googlu BufferedImage, tak mi nájde veľa schopných vecí, čo sa toho týka.

http://leepoint.net/notes-java/GUI-lowlevel/graphics/43buffimage.html

Toto vyzerá schopne. Ja sa JAVE nevenujem, takže neviem do akého canvasu to chceš vykresl...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: JAVA - ako sa ju najlepšie naučiť


Odpovede: 7
Zobrazenia: 5400


Minulý semester sme mali OOP v JAVE, a dosť dobré cviká k predmetu:

http://stargate.cnl.tuke.sk/~mirek/oop/scenarios/01/

A Technológie JAVA sú tu:

http://hornad.fei.tuke.sk/~poruban/java/01/

A myslím, že v rámci tvojho OOP sa nemáš naučiť JAVU, ale princípy objektového programovania,...

 Fórum: Technológia .NET   Téma: C# Aplikácia


Odpovede: 7
Zobrazenia: 1378


Normále každý dotaz začína using connection...

Ezekiell, ten server je škólsky pre všetkých študentov...takže to bude asi v tom...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: assembler i8080 - jedna mala chyba, pls help


Odpovede: 10
Zobrazenia: 808


Jaj :D mvi e, 0 a nie mov e,0

sekol som sa :D

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: prednost jedneho elementu pri prekryvani


Odpovede: 2
Zobrazenia: 194


Skús z-index

http://www.jakpsatweb.cz/css/z-index.html

 Fórum: Technológia .NET   Téma: C# Aplikácia


Odpovede: 7
Zobrazenia: 1378


Dá sa nejako pomocou napr. Singletonu spraviť, aby sa mi po spustení aplikácie otvorilo spojenie na Oracle DBS, a po skončení uzavrelo?

Myslím,žeby mi to určite zrýchlilo aplikáciu, keďže by sa pri dotazoch nemusel stále otvárať spojenie atď.

Poprosil by som konkrétny kus kódu...skúšal som to ...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: [pascal] nekonecny cyklus


Odpovede: 3
Zobrazenia: 392


Naj elegantnejšie by to bolo asi pomocou while tak ako si to ty písal...

i:=0
while i=0 do begin

end;

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: assembler i8080 - jedna mala chyba, pls help


Odpovede: 10
Zobrazenia: 808


i8080.

No taže stačí doplniť mov e,0 napr medzi tieto dva riadky

mvi d,0 ;pocet malych pismen
push psw

a už to pôjde. Odskúšané.

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: assembler i8080 - jedna mala chyba, pls help


Odpovede: 10
Zobrazenia: 808


No sám som zvedavý, či nám s tým niekto pomôže.

Ono to proste len tu prvú medzeru ráta ako znak, čiže...

____8 ENTER ...vypíše 2 namiesto 1
8 ___ 8____8 ENTER ....vypíše správne 3
_____ENTER .....vypíše 1...a malo by nulu

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: <li> a vertikalne zarovnanie textu


Odpovede: 5
Zobrazenia: 516


Skús použiť line-height, možno to pomôže.

Hmm len to asi nepomôže, lebo posunie aj ten obrázok. Btw. toto som aj ja raz riešil, a tiež som to tuším nevyriešil, musel som proste upraviť obrázok.

 Fórum: Technológia .NET   Téma: C# Naco sluzia rozhrania


Odpovede: 3
Zobrazenia: 1981


A dosť dobrý príklad je, keď má mať niekoľko tried nejaký atribút, a ty ho potom budeš zisťovať. Je jednoduchšie, aj prehľadnejšie vytvoriť interface, ktorý bude trieda implementovať a budeš to overovať pomocou is, než robiť property.

Napríklad v nejakej konzolovej aplikácii môžeš mať dva druhy p...

 Fórum: Databázy   Téma: Oracle knihy


Odpovede: 0
Zobrazenia: 490


Hľadám nejaké Ebooky o oracle, napríklad táto a tie dole odporúčané : http://knihy.cpress.cz/knihy/cely-knizni-web/sleva-56-65/oracle-navrh-a-tvorba-aplikaci/

Hľadal som, nenašiel som...a na to aby som si ju kúpil nemám, som zatiaľ chudobný študent :/

Ďakujem...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: IndexOutOfBoundsException chyba :/


Odpovede: 1
Zobrazenia: 287


Zdravím, mám takú chybu a u dlho si s ňou neviem dať rady a som v koncoch...asi to bude len nejaká little chyba ale neviem ju odhaliť :/...

Ide o to že keď ma odobrať predmet z inventara, tak vyhodi chybu

java.lang.IndexOutOfBoundsExceptionmain: Index: 1, Size: 1

Kódy sa mi tu hádzať neopl...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Osetrenie ulozenia JAVA


Odpovede: 2
Zobrazenia: 409


Dík, ale nepomohlo :/...ništ zajtra odovzdávam zadanie...uvidím, kde je nakoniec chyba...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Osetrenie ulozenia JAVA


Odpovede: 2
Zobrazenia: 409


Čaute...mám little problém...potrebujem ošetriť, že keď user nemá prístup na zápis aby nevyhodilo exceptions a stoplo hru...ale vypísalo na obrazovku, že nemá prístup. Zatiaľ to mám riešené takto :


public void Save(String path) throws IOException {
File subor = null;
if (pat...

 Fórum: HTML, XHTML, XML, CSS   Téma: priesvitne css submenu


Odpovede: 12
Zobrazenia: 1433


Nechápem presne čo chceš...možno ukážka toho tvojho "zlého" prevedenia by pomohla...

Ty chceš proste len priesvitné menu?...veď to sprav pomocou toho opacity ako písal típek vyššie...nastav farbu pozatia a priesvitnosť...to isté pre všetky submenu...subsubmenu atď...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Perceptron


Odpovede: 7
Zobrazenia: 588


možem potvrdiť...na TUKE je bordel :D tiež som druhák...

 Fórum: Assembler, C, C++, Pascal, Java   Téma: Textová adventúra


Odpovede: 4
Zobrazenia: 810


no tak v tomto ja úplne samostatný byť nemožem, kedže máme rozhranie/knižnicu/ ktoré musíme implementovať...a cvika podľa ktorých musíme íst...:/...nič no ked nenájdem riešenie do štvrtka tak to prekonzultujem s cvičiacim na cviku...
Stránka: 1 z 2 [ Vyhľadávanie našlo 59 výsledkov ]




© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF