Zdravím plánujem kúpiť xps 15 9560 s GTX 1050.
využitie: multimédia, študent ešte min. 1 a pol roku, CAD, render programy (revit, sketch-up, autocad, 3ds max), po štúdiu prenášanie do práce, hry nejak extra ani nie (tie čo áno viem, že pôjdu...), VR už vôbec
1.otázka: nákup-dostupnosťz kade by ste mi odporučili laptop kúpiť ?- dell-shop ho už na stránke má:
https://www.dell-shop.sk/dell-xps-15-9560-n-9560-n2-711s /i7 variant s SSD 256GB/ (viete mi povedať rozdiel medzi modelmi s i7 + SSD 256GB a i5 s HDD? ako lepšie využili priestor v i7, kt. nemá HDD keď je batéria pri oboch rovnaká 56Wh? do budúcnosti je lepšie zobrať i7 s SSD 256GB a neskôr upgradnut alebo lacnejší i5 s HDD 1TB?)
- alebo počkať na alzu ?
- dajú sa uplatniť nejaké zľavy ? /študentské/
- poprípade nákup v zahraničí ? /nový/
Na 75% som už rozhodnutý aj keď som si vedomý, že za tie peniaze môžem mať 1060
výhody prečo áno: materiál, kvalita spracovania, rozmery, výraz /okraje-„bezels“/
nevýhody prečo nie: absencia numerickej klávesnice, myšlienka že 1060 je o viac než 50% výkonejšia a to že ntb s 1050 idú po 900e
2.otázka: tech. info- ešte neviem či senzor otlačkov prstov bude v cene, ak sa bude priplácať oplatí sa ?
- 4k dotykový displej nechcem, ale rozmýšľal som o kúpe 4k monitoru (momentálne mám 1280x1024 EIZO). bude problém pri prepojení FullHD laptopu s 4k monitorom ? čo sa týka veľkosti textu a čo ja viem čo
- nebude laptopu vadiť nonsnop využitie/zapnutie +-10hod/denne ? (xps je dosť tenký, ale kaby-lake a pascal grafiky su celkom efektívne)
3.otázka: alternatíva s GTX 1060 ?- viete o nejakom laptope v podobnej cenovej relácii 1500e alebo menej, ľahký, prenosný ?
tu je jeden menší problém a to, že vačšina týchto má G-sync takže žiadna integrovaná grafika počas multimediálneho využívania a to mi trochu vadí kedže zbytočne to žerie spotrebu, batériu atď
s nákupom viem počkať, ešte nesúri... ale na CES17 čo boli laptopy ma ani nejak neoslovili možno tak lenovo y720 ale ten má výrazný čierno-červený gamer look čo by som moc nechcel
ale vedel by som prekúsnuť a navyše je 17-palcový (čo nemusí byť mínus len neviem ako to bude z prenosnosťou)
Ďakujem za odpovede, snáď poradíte čo a ako