Obsah fóra
PravidláRegistrovaťPrihlásenie




Odpovedať na tému [ Príspevkov: 132 ] Choď na stránku: predchádzajúca 1, 2, 3, 4, 5 ďalšia
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 12.08.10
Prihlásený: 09.03.22
Príspevky: 6003
Témy: 186
Bydlisko: Sučany
Príspevok NapísalOffline : 03.07.2016 13:04

Neznalosť ťa ospravedlňuje. Čokoláda je základnou ingradienciou pri Chilli. Si môžeš kľudne dať tú námahu a pozrieť si recepty. Takmer všade je čokoláda. Tá sa tam dáva preto, aby jedlo dostalo jemnejšiu chuť. Pravé americké chilli, nie tie naše paskvily s mrazenou kukuricou a podobnými zvrhlosťami. Na kvalitne uvarenom chilli si zakladám zrovna tak ako iní na dobre uvarenom guľáši. A musím povedať, že aj káva tomu pomohla. Inak je to vytiahnuté z receptu Jamie Olivera.

-------

Inak tá stévia atakovala 62cm. Hulenia do konca roka. :D







_________________
Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie.
Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 25.01.13
Prihlásený: 18.04.24
Príspevky: 4834
Témy: 22
Bydlisko: Žilina
Príspevok NapísalOffline : 03.07.2016 14:08

k tej čokoláde som sa nikdy nedostal ale vypadá to dobre ,niečo takéto?

http://www.svetvomne.sk/recept/Chilli-con-carne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 12.08.10
Prihlásený: 09.03.22
Príspevky: 6003
Témy: 186
Bydlisko: Sučany
Príspevok NapísalOffline : 03.07.2016 14:46

No to je práve to poslovačené chilli ako by nemalo vyzerať. Kukurica, bobkový list, bazalka, feferónky to tam nemá čo robiť... :) To jedlo musí byť až také tmavohnedé, preto sa napríklad používa kápia keď už dozdobenie zeleninou. Ako korenie sa tam dáva oregáno, rasca a čierne korenie. Je veľa variant chilli, kde je skoro všade rovnaký základ, ale mierne sa dochucuje "doplnkami". Toto je v pohodičke recept:
http://charlotteslivelykitchen.com/chilli-con-carne/
Akurát by som tam nedával ten istantný blaf, ale normálnu kávu. Poprípade dať jednu kocku horkej čokolády (vyšší podiel kakaa), lebo tá mi tam fakt chýba. Sem tam sa dáva aj lyžička smotany, ja dávam radšej maslo.
Ale je to o tom si nájsť recept ktorý ti najviac sadne, poprípade si ho vypilovať. Ja mám napríklad vlastný postup a chilli dávam na 3/4 hodiny do pece zapiecť. Chute sa tým zintenzívnia a šťava vyvarí tak, že je to husté. Najlepšie je na tom to pripečené na stenách pekáča, ktoré keď schránim a premiešam s chilli, tak to tomu dá takú super chuť. Každopádne by to nemalo byť riedke a henten recept určite nie.
Takúto konzistenciu by to malo mať:
Debata o jedle







_________________
Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie.
Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 25.01.13
Prihlásený: 18.04.24
Príspevky: 4834
Témy: 22
Bydlisko: Žilina
Príspevok NapísalOffline : 03.07.2016 19:09

haffen nechceš mi prísť do ZA navariť? :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 12.08.10
Prihlásený: 09.03.22
Príspevky: 6003
Témy: 186
Bydlisko: Sučany
Príspevok NapísalOffline : 03.07.2016 20:38

Sebe nestíham navariť. :D
Inak dokončujeme celkom veľký projekt o gastronómii, tak bude určite možnosť veľa vecí pochytiť.







_________________
Na súkromné správy ktoré sa netýkajú priamo mojej osoby, neodpovedám. Na to je tu fórum. Ďakujem za pochopenie.
Zostava: motherboard: MSI B450 MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Graphic card: Sapphire HD 5780, RAM: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 , power supply: EVGA 650 B3, Sound card: SounBlaster Audigi, monitor: 27" Eizo CX271, mouse: Logitech MX Master, keyboard: Logitech K520, tower: Fractal Design Define R6 Gunmetal Tempered Glass, headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Sennheiser HD650, OS: Win 10 64 bit
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 18:17

Kedze uz ma nebavi furt grilovat kuracie maso, chcel by som bravcove. Kare a stehno su ale velmi suche. Krkovicku ja nemozem, nemam rad tie mastne miesta a slachy, hned by som sa z toho zgrcal, keby som to citil pod zubami.
Co by ste odporucili? Bravcovu panenku?
Alebo pripravit stehno nejak tak, ze nebude suche?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 11.02.09
Prihlásený: 28.03.23
Príspevky: 2208
Témy: 145
Bydlisko: Liptovský M...
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 18:57

haffen píše:
No to je práve to poslovačené chilli ako by nemalo vyzerať. Kukurica, bobkový list, bazalka, feferónky to tam nemá čo robiť... :) To jedlo musí byť až také tmavohnedé, preto sa napríklad používa kápia keď už dozdobenie zeleninou. Ako korenie sa tam dáva oregáno, rasca a čierne korenie. Je veľa variant chilli, kde je skoro všade rovnaký základ, ale mierne sa dochucuje "doplnkami". Toto je v pohodičke recept:
http://charlotteslivelykitchen.com/chilli-con-carne/
Akurát by som tam nedával ten istantný blaf, ale normálnu kávu. Poprípade dať jednu kocku horkej čokolády (vyšší podiel kakaa), lebo tá mi tam fakt chýba. Sem tam sa dáva aj lyžička smotany, ja dávam radšej maslo.
Ale je to o tom si nájsť recept ktorý ti najviac sadne, poprípade si ho vypilovať. Ja mám napríklad vlastný postup a chilli dávam na 3/4 hodiny do pece zapiecť. Chute sa tým zintenzívnia a šťava vyvarí tak, že je to husté. Najlepšie je na tom to pripečené na stenách pekáča, ktoré keď schránim a premiešam s chilli, tak to tomu dá takú super chuť. Každopádne by to nemalo byť riedke a henten recept určite nie.
Takúto konzistenciu by to malo mať:
Debata o jedle


To mi pripomenulo, s cim som experimentoval na posledy - mexicka fazula (ak sa to tak da vobec nazvat). Prisady - cibula, cesnak, klobasa, biela fazula, kukurica, stiplave papricky neznameho druhu, panzani na spagety, pretlak a to najhlavnejsie: zalial som to namiesto vodou ciernym pivom. Chutovo zaujimave. Pivo casto pouzivam na vsetko mozne, nechavam v tom odstat zemiaky pred pecenim, podlievam s tym chlieb vo vajci, do spenatu, atd... :D







_________________
"Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it."
- unknown author
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 25.01.13
Prihlásený: 18.04.24
Príspevky: 4834
Témy: 22
Bydlisko: Žilina
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 19:25

skús pivovú polievku :-)
http://dobruchut.azet.sk/recept/10644/sedliacka-pivova-polievka/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 22.07.15
Prihlásený: 28.03.24
Príspevky: 1125
Témy: 16
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 19:43

Daron píše:
Kedze uz ma nebavi furt grilovat kuracie maso, chcel by som bravcove. Kare a stehno su ale velmi suche. Krkovicku ja nemozem, nemam rad tie mastne miesta a slachy, hned by som sa z toho zgrcal, keby som to citil pod zubami.
Co by ste odporucili? Bravcovu panenku?
Alebo pripravit stehno nejak tak, ze nebude suche?

ja ine ako krkovicku z braucoveho negrilujem, slachy tam nemas preco mat a to masne sa vypece a prave to da masu stavnatost a chut a nemusis si lamat hlavy s tym ze ho uplne prepecies. Panenku som skusal ale pre viacej ludi to ide do penazi, a robis ju vcelku, cize grilujes velky kus masa a nemozes ho uplne prepiect co sa bez teplomera na grile tazko odhaduje. Ono aj to kare a stehno, musis odrezat 2-3cm hruby steak a neprepiect ho durch (v strede ruzove) rovnako idealne s teplomerom. Z hovedzieho sa da iba panenka, lebo inak potrebujes vyzrete maso aby si to rozkusal. No a ryby su super. A este mozes skusit vykostene morcacie stehna







_________________
PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide
Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 11.02.09
Prihlásený: 28.03.23
Príspevky: 2208
Témy: 145
Bydlisko: Liptovský M...
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 20:03

Kuracie maso sa ani za maso podla mna neda povazovat, to je skor ako ryba. Minule mali v lidli akciu na klokanie steaky. Myslim ze to bolo 2x200g alebo 2x150 za cca 6eur. Musim odporucit, bolo to vynikajuce, velmi jemne a stavnate maso, zdrave a vyzivne, minimalny obsah tuku. Myslim ze je aj dost odolne voci prilisnemu prepeceniu, hovadzi steak sa oproti tomu prepali raz dva.

Zaujimave je, ze v australii ho vraj skoro vobec nejedia. Asi nechcu pozierat vlastny narodny symbol.







_________________
"Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it."
- unknown author
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 20:57

M_i_s_o píše:
ja ine ako krkovicku z braucoveho negrilujem, slachy tam nemas preco mat a to masne sa vypece a prave to da masu stavnatost a chut a nemusis si lamat hlavy s tym ze ho uplne prepecies. Panenku som skusal ale pre viacej ludi to ide do penazi, a robis ju vcelku, cize grilujes velky kus masa a nemozes ho uplne prepiect co sa bez teplomera na grile tazko odhaduje. Ono aj to kare a stehno, musis odrezat 2-3cm hruby steak a neprepiect ho durch (v strede ruzove) rovnako idealne s teplomerom. Z hovedzieho sa da iba panenka, lebo inak potrebujes vyzrete maso aby si to rozkusal. No a ryby su super. A este mozes skusit vykostene morcacie stehna


Nie nie, krkovicku mozes piect kolko chces, vzdy tam budes mat pozostatky toho, co predtym spajalo to maso. Toto ja jednoducho nemozem jest. Takisto vykostene kuracie/morcacie stehno, to nie je nic pre mna. Ja ked robim kuracie prsia, tak este aj odtial musim povyrezovat vsetok ten biely odpad. Z bravcovej krkovicky musim odrezat tu blanu okolo, alebo co to je. Takisto stehno musi byt uplne zbavene vsetkych blan a mastnych casti.
Na druhu stranu, kludne si dam slaninu, alebo super vareny bocik, tam je to uplne ine. Ale ked idem jest normalne maso, nemozem tam mat take nieco, co budem citit pod zubami.

S teplomerom sa hrat neplanujem, tak to zase vidim na kuracinu alebo hamburger.


Co by sa stalo, ak by som z bravcovej panenky nakrajal take platky, dajme tomu 1-2cm hrube a to ogriloval? Bude to suche?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 25.01.13
Prihlásený: 18.04.24
Príspevky: 4834
Témy: 22
Bydlisko: Žilina
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 21:05

plátky panenky skôr prudko osmahnúť na panvici,zakryť a podusiť


Online

Správca fóra
Správca fóra
Debata o jedle

Registrovaný: 29.12.10
Prihlásený: 19.04.24
Príspevky: 13836
Témy: 124
Bydlisko: Zvolen
Príspevok NapísalOnline : 06.09.2016 21:33

Ja som sa vzdy dostal len po prvu fazu - sprudka som ich osmahol na rozpalenom oleji a boli konzumovatelne a stavnate.. Ziadne dusenie uz nema vyznam (samozrejme zalezi na hrubke platkov, moje to nepotrebovali - naklepane so stipkou soli a cierneho korenia)







_________________
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 22.07.15
Prihlásený: 28.03.24
Príspevky: 1125
Témy: 16
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 21:34

Daron píše:
Co by sa stalo, ak by som z bravcovej panenky nakrajal take platky, dajme tomu 1-2cm hrube a to ogriloval? Bude to suche?

bude to suche podla mna, ale sak vyskusaj. Celkovo to mas ale tazke ak nechces grilovat prerastene maso :( Ak sa ti nechce hrat s teplomerom tak to skus bez, mozno sa podari ;) Este mozes kusit rebra, ale to tiez nieje uplne ciste maso, rebra osol a pokoren a daj piect, chvylu predtym ako budu ich zacni potierat marinadou.
dalsie tipy okrem masa:
Vecsie sampiony naplnit zmesou nivy, cibule, korenia a obalit do dlhych tenkych platov slaniny.
Ugrilovat uvarenu kukuricu a podavat s maslom a solou.
Cesnak celi strucik dat na gril ...







_________________
PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide
Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 21:37

Z rebrier by som nemal vobec nic. Rebra pouzivam max. do kapustnice kvoli chuti udeneho masa.


Online

Správca fóra
Správca fóra
Debata o jedle

Registrovaný: 29.12.10
Prihlásený: 19.04.24
Príspevky: 13836
Témy: 124
Bydlisko: Zvolen
Príspevok NapísalOnline : 06.09.2016 21:44

Nedavno mi prisiel gril, zajtra budeme skusat..
https://www.nay.sk/esperanza-ekg002-raclette-gril







_________________
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 22.07.15
Prihlásený: 28.03.24
Príspevky: 1125
Témy: 16
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 06.09.2016 21:51

kamos mal nieco podobne nedavno na chate, je to take pohodlne, das to do stredu stola a kazby si moze spravit aj sam co chce. Mat rodinny dom tak to urcite kupim na take posedenie.
ja mam rad ak to je na uhly, minuly rok som kupil nieco naketo http://www.wgrills.sk/weber-gril-smokey-joe-original-37-cm-cierny.htm a nosim to na chaty, lebo ma prestalo bavit ake su na prenajatych chatach tie grily zasrate :)







_________________
PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide
Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Príspevok NapísalOffline : 08.09.2016 6:35

Taky grill mam doma, ale este som ho neskusal :) V byte mi to pride divne a balkon nemam.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 22.07.15
Prihlásený: 28.03.24
Príspevky: 1125
Témy: 16
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 08.09.2016 9:09

inak naposledy som sa buchol po vacku a kupil Weber brikety 4kg za 8eur , ale rozdiel oproti pumpovym a tescovym bol znacny, este po troch hodinach si na tom mohol grilovat...







_________________
PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide
Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2
Online

Správca fóra
Správca fóra
Debata o jedle

Registrovaný: 29.12.10
Prihlásený: 19.04.24
Príspevky: 13836
Témy: 124
Bydlisko: Zvolen
Príspevok NapísalOnline : 08.09.2016 11:19

Daron píše:
Taky grill mam doma, ale este som ho neskusal :) V byte mi to pride divne a balkon nemam.

V kuchyni to vobec nebol problem, nastastie sme ho na linke este popodkladali alobalom.. Ale cistenie po klobasach a bociku bolo peklo, mast zatiekla aj tam, kde povodne nemala, ma to jednoducho male kanaliky.. Vychutnal som si to samozrejme ja..:) Odteraz na tom robime len zeleninu (vcerajsia cuketa a baklazan - nebicko v papulke), inac za seba nerucim.. A v raclette vajicko s olomouckym syreckom..







_________________
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Príspevok NapísalOffline : 09.09.2016 14:47

Tak som vcera bol kupit par veci na grill a ked som dosiel k regalu s masom, tak bola bravcova panenka za 5,99€ za kilo, co je 30% zlava oproti normalnej cene. Tak som aj napriek tomu vsetkemu jednu kupil a zajtra sa uvidi.


Online

Správca fóra
Správca fóra
Debata o jedle

Registrovaný: 29.12.10
Prihlásený: 19.04.24
Príspevky: 13836
Témy: 124
Bydlisko: Zvolen
Príspevok NapísalOnline : 09.09.2016 15:19

Fajn cena, u nas tiez niekedy "ulovim" za nejakych 5 €/kg.. Ale ja z nej robim medailonky alebo na sposob Stroganova..







_________________
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB955 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS
PC2: HP ENVY Phoenix h9 | CPU Intel i7-3770K 3.50GHz | RAM Nanya DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB | SSD Samsung PM871a 512GB + Crucial MX500 500GB | HDD WD Gold 2TB | DVD±RW HP GH82N | LCD Fujitsu P27T-7 LED + Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
PC3: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro M2000 4GB | SSD Samsung PM871 256GB | HDD Seagate 500GB | DVD±RW Philips DH-16ACS
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung 850 PRO 2TB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 11.02.09
Prihlásený: 28.03.23
Príspevky: 2208
Témy: 145
Bydlisko: Liptovský M...
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 16:10

Nemate nejake napady ako vylepsit obycajne chlebiky vo vajci? Dnes vecer ich budem robit, zataial ich planujem piect v rure, na vrch dam pripiect trochu struhaneho syru a cibulu, do vajec prilejem trochu piva. Ak poznate nejake ine variacie rad sa necham inspirovat :D







_________________
"Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it."
- unknown author
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 21.09.13
Prihlásený: 15.04.24
Príspevky: 2110
Témy: 77
Bydlisko: Považská By...
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 17:24

Chleba vo vajci s kečupom je aj tak najlepší







_________________
Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 12.02.10
Prihlásený: 19.04.24
Príspevky: 13955
Témy: 745
Bydlisko: Žilina - Li...
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 18:34

syrokrem, pripadne cesnak.







_________________
MB: ASUS TUF GAMING B550M-PLUS ; CPU: AMD Ryzen 5600X + Noctua D15; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Inno3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 OC; SSD: WD Black SN750 1TB ; PSU: Corsair RM650x;
LCD: Samsung G5 34" UW; MOUSE: Logitech G305 + Razer Goliathus; KEYBOARD: SPC Gear GK550; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 11.02.09
Prihlásený: 28.03.23
Príspevky: 2208
Témy: 145
Bydlisko: Liptovský M...
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 19:02

Spravil som to tak, ze som chlieb jemne namocil do piva a dal piect do rury aby z neho boli take poloprepecene hrainky. Pocas pecenia som si osmazil cibulku tak, ze som ju ustavicne podlieval pivom aby ho tam bolo co najviac citit. Hrianky som potom obalil do vajec a zvysok vajec som zmiesal s usmazenou cibulkou a struhanym syrom. Tuto zmes som este natrel na vrhch chlebikov a dal zapekat. Bolo to vyborne.







_________________
"Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it."
- unknown author
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 27.09.09
Príspevky: 9444
Témy: 218
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 19:05

a pil si k tomu pivo?







_________________
SKiLEX píše:
moc ome mevodo, teraz _D maúoci
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 11.02.09
Prihlásený: 28.03.23
Príspevky: 2208
Témy: 145
Bydlisko: Liptovský M...
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 19:11

Pri vareni ci k jedlu? Kazdopabne v obidvoch pripadoch ano :)







_________________
"Only a warrior chooses pacifism, others are condemned to it."
- unknown author
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 25.01.13
Prihlásený: 18.04.24
Príspevky: 4834
Témy: 22
Bydlisko: Žilina
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 21:35

možno by to šlo aj s plátom poriadnej adidasky slaniny


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Debata o jedle

Registrovaný: 22.07.15
Prihlásený: 28.03.24
Príspevky: 1125
Témy: 16
Bydlisko: Bratislava
Príspevok NapísalOffline : 25.09.2016 21:47

ja ich robim tak, ze do vajicka pridam cesnak, parmezan, trochu chili, korenie a sol, a to co ostane v miske po obaleni dam este navrch.

Ale ty si sa s tym vyhral ;)







_________________
PC: MB: ASUS Z87-K; CPU: Intel Core i5-4690K; RAM: Corsair 16GB KIT DDR3 2133MHz CL9; GFX: ASUS GeForce GTX1060 6GB; SSD: Samsung 850 EVO 250GB; HDD: SEAGATE BarraCuda 3TB + WD 500GB (backup); Sound: Asus Xonar Essence ST; Power: Seasonic S12II-520; Case: Fractal Design R5; Repro: M-Audio AV40; Headphones: HyperX Cloud Gaming; Mouse: Logitech G602; Key: Logitech G213 Prodigy; Monitor: 29" LG 29UM68 Ultrawide
Audio: Onkyo TX-8050; Monitor Audio Bronze 2
Odpovedať na tému [ Príspevkov: 132 ] Choď na stránku: predchádzajúca 1, 2, 3, 4, 5 ďalšia


Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie. Debata o jedle

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 104, 105, 106 ]

v Jedlo, pitie a varenie

3150

69588

07.07.2014 21:58

JanoF Zobrazenie posledných príspevkov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy. Košická debata

v Krčma

9

741

27.05.2014 20:50

Mego Zobrazenie posledných príspevkov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy. Fajčiarska debata

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 4, 5, 6 ]

v Zdravie, medicína, choroby a liečenie

166

11302

06.05.2012 8:51

Suliik Zobrazenie posledných príspevkov


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Skočiť na:  

Powered by phpBB Jarvis © 2005 - 2024 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF
Ako väčšina webových stránok aj my používame cookies. Zotrvaním na webovej stránke súhlasíte, že ich môžeme používať.
Všeobecné podmienky, spracovanie osobných údajov a pravidlá fóra