[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča

neviem, asi je to blbost ... ale da sa nejako zlucit 2 a viac dopytov na DB do jedneho?

uvediem priklad:

mam databazu, kde mam informacie o danej osobe ...

1. chcem zistit pocet ludi, co maju vek viac ako 30
Kód:
$pripojenie = mysql_connect("localhost", "xxx", "xxx");
mysql_select_db("xxx", $pripojenie);
$poziadavka = "SELECT * FROM table WHERE 'vek' > 30";
$result = mysql_query($poziadavka) or die ("Stala sa chyba v spojeni s DB");
$30nici = mysql_num_rows($result);


2. chcem zistit ludi, co maju bydlisko v Bratislave
Kód:
$pripojenie = mysql_connect("localhost", "xxx", "xxx");
mysql_select_db("xxx", $pripojenie);
$poziadavka = "SELECT * FROM table WHERE 'bydlisko' = Bratislava";
$result = mysql_query($poziadavka) or die ("Stala sa chyba v spojeni s DB");
$blavaci = mysql_num_rows($result);


daju sa tieto 2 veci spravit nejako naraz?

pytam sa preto, lebo mam vela veci, co chcem zistit z DB a neviem, to na kazdu vec potrebujem zvlast dopyt? nejako jednoduchsie to nejde?

dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144

mozno nejako cez while by to slo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

chceš zistiť počet tridsiatnikov žijúcich v bratislave?

Kód:
$poziadavka = "SELECT * FROM table WHERE 'vek' > 30 AND 'bydlisko' = Bratislava"


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 21:38 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

nie ... chcem viacero veci a pytam sa ci to ide spravit naraz
ale asi nie ... asi pri kazdej veci musim robit jeden dotaz SELECT


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

myslim, ze sa to neda... jedine, ak by boli vysledky jednotlivych dotazov podobne, to by si potom mohol pouzit union...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 22:11 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

oki, vdaka ...
a ked mam v stlpci jednom roky, ako zistim jednoducho sucet rokov vsetkych ludi v mojej DB ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

sum(stlpec_s_rokmi)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 22:21 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

ano, to viem, ale ako to zaclenim do php?

takto to asi nepojde:

Kód:
$result6 = mysql_query("SELECT SUM(vklad) FROM tabulka") or die ("Stala sa chyba v spojeni s DB");


toto nejde .... v result6 neni ta suma


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

jasne, ze tam nie je, lebo mysql_query ti nevracia priamo vysledok, ten musis ziskat pomocou dalsej funkcie, napr. mysql_fetch_array a pod...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 22:31 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

prosim ta, mohol by si mi to napisat, ako to spravim s tym mysql_fetch_array ?
viem ze ta funkcia vracia jeden riadok a pouziva sa pri vypisoch cez while ...
ale mne treba len ten sucet spravit ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Kód:
$sql = "SELECT SUM(vklad) AS sucet FROM tabulka";
$res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($sql));
echo $res['sucet'];


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 22:40 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

stenley píše:
Kód:
$sql = "SELECT SUM(vklad) AS sucet FROM tabulka";
$res = mysql_fetch_assoc(mysql_query($sql));
echo $res['sucet'];


Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

skus si ten sql dotaz najskor niekde spustit (phpmyadmin a pod), ci ti vrati spravny vysledok, lebo mas v nom chybu...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 01.09.2008 22:51 | daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

stenley píše:
skus si ten sql dotaz najskor niekde spustit (phpmyadmin a pod), ci ti vrati spravny vysledok, lebo mas v nom chybu...

dakujem, chybu som nasiel a ide to ...\

slo by to nejako aj bez toho AS sucet???

myslim nejako zakomponovat to do toho mojho povodneho kodu:

Kód:
$result6 = mysql_query("SELECT SUM(vklad) FROM tabulka") or die ("Stala sa chyba v spojeni s DB");
//tu niekde pokracovat s mysql_fetch_assoc


Offline

Správca fóra
Správca fóra
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

hmm, problem bude potom mozno v tom, ze ako nazov vysledneho stlpca bude SUM(vklad), potom to musis pouzit ako $res['SUM(vklad)'], ale to uz neviem, ci ti pojde, vyskusaj a uvidis...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE

na to sa neda pozerat, ked nerozumies mysql, tak sa s nim hraj v terminalli a nie priamo cez php..


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
 [ Príspevkov: 16 ] 


daju sa zlucit 2 a viac dopytov do jedneho?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Daju sa spojit 3 disky do jedneho???

v Pevné disky a radiče

3

290

24.07.2008 18:55

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dajú sa v Movie Makeri spojiť 2 avi. súbory do jedného ?

v Video programy

8

1688

13.08.2010 21:36

nozkar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zbalenie viac suborov do jedneho

v Ostatné programy

5

318

24.11.2007 18:21

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C problem s priradenim viac ako jedneho znaku

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

30

1540

30.03.2009 22:01

paszty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spojiť viac verzií windows do jedného bootovacieho dvd?

v Operačné systémy Microsoft

4

269

30.10.2009 15:10

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Analyza a optimalizacia dopytov na databazu

v Databázy

3

370

20.07.2011 10:10

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to mam zlucit???

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

404

07.06.2008 10:33

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zlucit 2 obrazky - centrovane

v PHP, ASP

3

444

24.02.2009 13:23

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

F1 Challenge (Viac verzii/viac problemov)

v Počítačové hry

3

632

19.08.2009 21:03

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

daju sa porovnat?

v Grafické karty

5

461

13.10.2009 16:59

Matias555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

10" a viac s FHD a viac do 250€

v Mobilné zariadenia

11

294

15.12.2014 17:09

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

daju sa otacky fanov znizit softwarovo?

v Ostatné programy

16

759

24.02.2007 12:34

bart1251

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa daju taketo obrazky spravit?

v Grafické programy

5

780

21.03.2008 13:10

Vladio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Locknuté skylake procesory sa dajú taktovať

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

33

2183

20.11.2016 19:55

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kde sa daju ZOHNAT, KUPIT nejake plagaty?

v Život, životný štýl, móda, bývanie

14

1508

02.04.2008 18:12

Lub0$

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Veci ktore sa daju zohnat zadarmo :D

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 22, 23, 24 ]

v Krčma

719

59830

20.11.2014 12:48

KingTommy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF