Ahojte, cca. v decembri 2012 som si kúpil HDD Seagate 1,5TB HDD Barracuda/ ST1500DM003/ SATA600/ Interní 3,5"/ 7200RPM/ 64 MB, Od začiatku občas silne cvakol ,tak raz za hodinu možno, ale normálne šlapal. Mám ho rozdelený na tri partície sysC, D, E. Včera som si spustil video z partície E, po pár sekundách zamrzlo a disk začal cvakať. Vypol som prehrávač a hneď som začal zálohovať fotky a videá na ext HDD. Pri asi tretine videí kopírovanie pri určitom % zastalo, disk sa znovu rozcvakal. Skopíroval som najprv všetko, čo bolo bez problémov a vrátil som sa k tým problematickým súborom. Keď nastalo cvakanie, pauzol som kopírovanie na chvíľu, potom znovu spustil, rýchlosť kopírovania zišla na minimum na pár minút, potom sa to znovu rozbehlo, ale takto to bolo pri každom problematickom súbore. Chvalabohu sa mi podarilo dôležité dáta zálohovať, dnes chcem v tom pokračovať. Skúšal som kopírovanie aj z inej partície a bez problémov. Diagnostiku som nerobil zatiaľ žiadnu. Preto sa pýtam, chalani, odchádza disk? Poslať ho rýchlo ešte na reklamáciu? Končí mi v polovici decembra.
|