[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 12.12.2008 16:51 | cURL

Caute, preco mi tento php kod vypisuje tuto chybu. ved je to v poriadku, ci sa mylim?
Kód:
Parse error: syntax error, unexpected ':' in /domains1/xxx/public/www_root/pocasie.php on line 4



Kód:
<?php
$uname = ‘xxx’;
$pwd = ‘xxx’;
$twitter_url = ‘http://twitter.com/statuses/update.xml’;
$feed = ‘http://weather.yahooapis.com/forecastrss?p=USNY0996&u=f’;
error_reporting(E_ALL);

$data = file_get_contents($feed);
preg_match(‘`<yweather:forecast day=”(.*?)” date=”(.*?)” low=”(.*?)” high=”(.*?)” text=”(.*?)”[^>]*>`si’, $data, $w);

$status = urlencode(“The forecast for $w[1], $w[2] is $w[5]. High: $w[4] F Low: $w[3] F.”);

echo $status;

$curl_handle = curl_init();
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_URL,“$twitter_url”);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_CONNECTTIMEOUT,2);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_POST,1);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_POSTFIELDS,“status=$status”);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_USERPWD,“$uname:$pwd”);
$buffer = curl_exec($curl_handle);
curl_close($curl_handle);
if (empty($buffer)){echo ‘<br/>message’;}else{echo ‘<br/>success’;}?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.12.2008 18:57 | cURL

počuj, máš tam správne apostrofy? mali by vyzerať takto: ', ty máš ‘ a ’.
Rovnako úvodzovky


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 13.12.2008 16:03 | cURL

diky mal si pravdu, ale aj tak nemozem nic s tym robit, pretoze to mam vypnute na servery. (file_get_contents)


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 14.12.2008 2:02 | cURL

A je nejaký špeciálny dôvod, kvôli ktorému v oboch prípadoch nepoužívaš curl (ale v jednom prípade použiješ file_get_content a v druhom curl)?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 14.12.2008 10:23 | cURL

no dovod specialny nemam, len s tym nemam moc skusenosti,a tento kod som nasiel v googli. a myslis ze je to dobra alternativa pre stahovanie dat do xml suboru, a nasledne zobrazenie urcitych udalosti?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.12.2008 12:08 | cURL

V tomto tvojom konkrétnom prípade bude jednoduchšie použiť file_get_contents, prípadne fopen+fread. cURL je výborná hračka, ale na tieto účely nepotrebuješ tie features, ktoré má.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 14.12.2008 12:31 | cURL

no lenze na mojom servery funguje asi len cURL. file_get_contents mi nefunguje. ja potrebujem len 2 informacie z ineho servera. vies ide mi hlavne o pocasie. nevyriesim to iframe? ale myslim ze to je neprofesionalne. hosting mam na (webstranky.sk)


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.12.2008 15:13 | cURL

Stačí povedať
Kód:
<iframe width="145" height="170" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.webnoviny.sk/pocasie2.php"></iframe>

Na profesionalitu sa vykašli. Keď sa učíš robiť s php, to ti snáď každý odpustí. A zas až tak neprofesionálne to nie je


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 14.12.2008 16:20 | cURL

a dalo by sa cez iframe urobit nieco take, ze by mi zobrazovalo z tej hostujucej stranky len urcity riadok? priklad: (http://www.vt.sk/strediska/pocasie/sk/zima/) mam namysli ten jeden riadok napriklad: Poprad a k tomu tie hodnoty pocasia?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 15.12.2008 8:56 | cURL

Toto je typický príklad, čo by v iframe nemalo byť. Čiže odpoveď znie nie. Do iframu by som dával len stránky prispôsobené na to, že budú v iframe.
Okrem toho, tá stránka je spravená blbo, pretože bez javascriptu sa nezobrazí. Blbosť na n-tú, to fakt neznášam.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 17.12.2008 16:03 | cURL

kaidžas píše:
no dovod specialny nemam, len s tym nemam moc skusenosti,a tento kod som nasiel v googli. a myslis ze je to dobra alternativa pre stahovanie dat do xml suboru, a nasledne zobrazenie urcitych udalosti?
Ak sťahuješ externý súbor, vždy si ho niekam ulož a nejaký čas používaj tú uloženú verziu (a potom sa zase pokús ten súbor stiahnuť a používaj tú novšiu verziu...).

Inak môžeš tam pridať:
Kód:
function curl_get_contents($url)
{
   $curl = curl_init();
   curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 0);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; sk; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14");
   curl_setopt ($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, Array(
      "Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5",
      "Accept-Language: sk,cs;q=0.8,en;q=0.5,en-us;q=0.3",
      "Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7"
   ));

   $input = curl_exec($curl);

   curl_close($curl);
   return $input;
}
a namiesto tej funkcie file_get_contents použi curl_get_contents.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 18.12.2008 17:49 | cURL

Takze som to urobil takto:
Kód:
<?php
$uname = 'xxx';
$pwd = 'xxx';
$twitter_url = 'http://twitter.com/statuses/update.xml';
$feed = 'http://weather.yahooapis.com/forecastrss?p=USNY0996&u=f';
error_reporting(E_ALL);

$data = curl_get_contents($feed);
preg_match('<yweather:forecast day="(.*?)" date="(.*?)" low="(.*?)" high="(.*?)" text="(.*?)"[^>]*> si', $data, $w);

$status = urlencode("Počasie: $w[1], $w[2] is $w[5]. High: $w[4] F Low: $w[3] F.");

echo $status;

function curl_get_contents($url)
{
   $curl = curl_init();
   curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 0);
   curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; sk; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14");
   curl_setopt ($curl, CURLOPT_HTTPHEADER, Array(
      "Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5",
      "Accept-Language: sk,cs;q=0.8,en;q=0.5,en-us;q=0.3",
      "Accept-Charset: windows-1250,utf-8;q=0.7,*;q=0.7"
   ));

   $input = curl_exec($curl);

   curl_close($curl);
   return $input;
}

$curl_handle = curl_init();
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_URL,"$twitter_url");
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_CONNECTTIMEOUT,2);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_POST,1);
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_POSTFIELDS,"status=$status");
curl_setopt($curl_handle,CURLOPT_USERPWD,"$uname:$pwd");
$buffer = curl_exec($curl_handle);
curl_close($curl_handle);
if (empty($buffer)){echo '<br/>message';}else{echo '<br/>success';}?>

vypisalo mi to tieto chyby:
Kód:
Notice: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in /domains1/do1309100/public/www_root/pocasie.php on line 20

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier ']' in /domains1/do1309100/public/www_root/pocasie.php on line 9
Po%E8asie%3A+%2C++is+.+High%3A++F+Low%3A++F.
success


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 18.12.2008 20:23 | cURL

Na free webhostingoch býva často zakázané nasledovanie presmerovania, takže vymaž ten riadok
Kód:
curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
a potom zmeň ten regexp na
Kód:
preg_match('/yweather:forecast day="(.*?)" date="(.*?)" low="(.*?)" high="(.*?)" text="(.*?)"[^>]*/si', $data, $w);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
cURL

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 18.12.2008 22:27 | cURL

ja ale nemam free hosting. je to len http://webstranky.sk/ . ako lutujem ze som zvolil tento typ. vacsina veci tam nefunguje.


_________________
FCSpartak Trnava
 [ Príspevkov: 14 ] 


cURL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL

v PHP, ASP

2

442

30.11.2008 10:28

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl return html

v PHP, ASP

4

179

16.10.2011 16:26

Dawn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s cURL

v PHP, ASP

11

318

10.09.2010 0:40

striky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Curl, limit načitania

v PHP, ASP

0

226

14.02.2010 11:28

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl v iframe

v PHP, ASP

5

476

23.10.2009 22:53

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl a https

v PHP, ASP

9

495

13.03.2009 17:18

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Curl zistenie HEADER

v PHP, ASP

1

232

15.11.2009 19:29

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie obrazka pomocou cURL

v PHP, ASP

2

193

08.04.2012 22:01

nico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL, prihlásenie na stránke

v PHP, ASP

4

550

29.07.2010 0:44

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rename, GROUP BY, cURL

v PHP, ASP

1

219

06.03.2010 15:22

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nainstalovat curl? MandrivaLinux

v Operačné systémy Unix a Linux

3

436

16.10.2009 12:24

mio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie na azet cez cURL

v PHP, ASP

3

980

16.06.2010 21:06

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL odoslanie multipart/form-data ?

v PHP, ASP

4

265

30.01.2012 14:58

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatizacia internet bankingu - winsock alebo curl

v Ostatné

0

303

10.07.2011 15:25

Peet51



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF