void píše:
Osobne by som si zrovna tento sony nekupoval ale doplatil by som si radsej na sony alpha 6000, kde uz mas moznost menit objektiv a ozaj sa s tym pohrat. I ked predpokladam ze dodatocny kvalitny objektiv bude v cene dalsieho fotaku.
ja som rozmyslal uplne rovnako a zene som kupil A5000ku .. a fotak teraz zapada na policke prachom lebo 'nevmestim do vrecka'. nepredal som ho lebo chcem skusit adaptnut nejake stare skla.
ak chce clovek vyslovene len point&shoot, nema vyznam odporucat vymenitelne objektivy lebo to nikdy nevyuzije. maly lahky kvalitny kompakt je jasna volba.
z toho porovnania kompakt vs mobil, je to neferove porovnanie, ale vysledok pre bezneho usera je jasny.
..totiz sony cvakne foto, a ulozi na kartu. kdezto taky google pixel cvakne menej kvalitne foto, ale zato ich na jedno stlacenie spuste cvakne 15 v rychlom slede a prezenie ich cez software, kde pozliepa dobre exponovane casti co da vo vysledku napohlad krajsiu fotku ako ta z fotaku. cize porovnavame nonHDR forku s multiHDR fotkou a divime sa ze ta druha vyzera lepsie.
Dalo by sa oponovat ze ovela lepsiu fotku by som nakoniec dosiahol z tej fotakovej, ale musel by som ju este rucne doupravovat doma na PC, bezny user ale nebude doupravovavat rucne fotky, ked to zanho poriesi software v mobile za desatinu sekundy.
opravujem sa teda - point&shoot -> mobil , napr ten pixel, s ktorym ziskas neobmedzeny cloud na tusim neupravene fotky ak sa nemylim.