[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 08.10.2008 11:41 | Chybove hlasenie

Nazdarek. Chcem vas poprosit o radu s dvoma problemami.
1. Robim si formular na profil uzivatela. Ak ho spustam samostatne ako subor profil.php tak funguje. Ale akonahle ho vlozim do index.php a spustam ho cez index vypise mi toto chybove hlasenie:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in W:\domains\www.only4web.com\public\www_root\novastranka\profil.php on line 43
ERR (0):


Tu je ta cast kodu v profil.php:

Kód:
foreach($stav as $stav1) [color=darkblue]toto je ten moj chybovy riadok [b]43[/b][/color]switch ($stav1) {
case "n":
  $stav1="neuvádza";
break;
case "s":
  $stav1="slobodný(á)";
break;
case "z":
  $stav1="ženatý(vydatá)";
break;
case "r":
  $stav1="rozvedený(á)";
break;
case "v":
  $stav1="vdovec(vdova)";
break;
case "m":
  $stav1="mám vážny vzťah";
break;
}


2. Druhy problem je uz tolko omielany problem s diakritikou pri vkladani do DB. Viem ze to patri do sekcie databazy, ale nechcem robit dva topici naraz, tak to pisem sem.Tabulku mam nastavenu na utf8_czech_ci, subor profil je nastaveny na utf8_czech_ci a aj v meta tagu mam nastavene na charset=utf-8. Tak naozaj neviem preco mi to namiesto diakritiky robi kliky-haky..
Pomoze mi niekto?? :cry: [/b]


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 11:44 | Chybove hlasenie

tak sa zda, ze $stav nie je pole... co sa tyka diakritiky, pozri si kodovanie suboru...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 11:49 | Chybove hlasenie

stenley, ako to myslis, ze $stav nie je pole?? celkom tomu nerozumiem...
Ved aj vo formulari som to nastavil takto:
Kód:
<select name="stav[]"  size="1">

A ako samostatny subor mi to funguje...len ako include v index.php to uz nejde...
Kodovanie suboru mam nastavene na utf-8... :cry:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 11:57 | Chybove hlasenie

z tohto velmi nechapem, na co to robis cez pole, ked tam vkladas len jednu hodnotu... pouzivaj $_POST/$_GET... postni zdrojak suboru index.php


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 12:03 | Chybove hlasenie

Newiem, ale takto cez pole sa mi to zda lepsie/jednoduchsie (newiem ci aj spravne :D )

Index.php:

Kód:
<?
session_start();
require "./func.php";
if (!$_SESSION["meno"]) {
  Header("Location: login.php");
exit;
}
elseif ($_GET["site"]=="odhlasit")
{
  unset($_SESSION["meno"]);
  Header("Location: login.php");
exit;
}


?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
  <head>
    <title>
      index.php
    </title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">

  </head>

<BODY text="black" bgcolor="#333333" bottomMargin="0" leftMargin="0" topMargin="0" marginheight="0"
marginwidth="0">

  <div align="center">
    <table width="800" height="100%" cellpadding="0" cellspacing="0" border="3" bgcolor="#FFFFFF" bordercolor="#222222" frame="vsides" rules="cols">
      <tr>
        <td width="800" height="170" colspan="2" bgcolor="#FFFFFF" class="head"></td>
      </tr>
<tr>
        <td width="800" height="30" colspan="2" align="center" bgcolor="#333333">
<ul id="menu">
<li><a href="index.php?site=odkazovac">Uživatelia</a></li>&nbsp;׀&nbsp
<li><a href="index.php?site=odkazovac">Zoznamka</a></li>&nbsp;׀&nbsp
<li><a href="index.php?site=odkazovac">Fotogaléria</a></li>&nbsp;׀&nbsp
<li><a href="index.php?site=odkazovac">Videogaléria</a></li>&nbsp
</ul>
</td>
      </tr>
      <tr>
        <td class="includi" width="170" valign="top"><?include "./usermenu.php"?></td>
        <td width="630" valign="top"><?poprihlaseni()?></td>
</tr>
    </table>
  </div>
  </body>
</html>


Naposledy upravil zaciatocnik dňa 08.10.2008 12:06, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 12:05 | Chybove hlasenie

a kde tam mas pouzity ten profil.php?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 12:11 | Chybove hlasenie

Kurna :oops: Odkaz na profil.php je v usermenu.php.
Usermenu.php:
Kód:
<?
session_start();
if (!$_SESSION["meno"]) {
  echo "Nemáte prístup do tejto sekcie!!";
 
exit;
}

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<title>usermenu</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" >
<meta http-equiv="content-language" content="sk" >
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">
<script src="javascript.js"></script>
</head>

<BODY text="black" bgcolor="#ffffff" bottomMargin="0" leftMargin="0" topMargin="0" marginheight="0"
marginwidth="0" text-align="center">

<?
$user=($_SESSION["meno"]);
$uvitanie="<span class=\"login_rh\">Uživateľ: $user</span><br>";


?>
<table width="165" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#dadada" border="1px"  bordercolor="#333333" rules="none" align="center">
<tbody>
<tr><td bgcolor="#333333" height="20" align="center"><?php echo $uvitanie;?></td>
</tr>
<tr><td>
<div id="usermenu">
<ul>
<li><a href="#">Profil</a>
<ul>
<li><a href="index.php?site=profil">Rozšíriť profil</a></li>
<li><a href="#">Zmeniť profil</a></li>
<li><a href="#">Zmazať profil</a></li>
</ul>
</li> 
</ul>
</div>
<script>nav_vytvor('usermenu');</script>
</td></tr>
</tbody>
  </table>

</body>
</html>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 12:16 | Chybove hlasenie

ok, takze mas v subore profil.php nieco ako:
Kód:
if(isset($_POST['stav'])) {
   //...
   //foreach
   //...
}
?

asi bude najvhodnejsie dat sem zdrojak profil.php (ak ten, co si uviedol v prvom prispevku, je neuplny)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 12:25 | Chybove hlasenie

OK. Tu je zdrojak profil.php:

Kód:
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" >
<meta http-equiv="content-language" content="sk" >
<title>profil.php</title>
  <link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">
</head>
<BODY text="black" bgColor="white" bottomMargin="0" bgcolor="#163689" leftMargin="0" topMargin="30" marginheight="0"
marginwidth="0" align="center"

<?
require "./func.php"

if ($_POST["odoslat"]) {

foreach($stav as $stav1)
switch ($stav1) {
case "n":
  $stav1="neuvádza";
break;

case "s":
  $stav1="slobodný(á)";
break;

case "z":
  $stav1="ženatý(vydatá)";
break;

case "r":
  $stav1="rozvedený(á)";
break;

case "v":
  $stav1="vdovec(vdova)";
break;

case "m":
  $stav1="mám vážny vzťah";
break;
}

// ulozenie do DB

$t = @mysql_query("INSERT INTO xxxx (id, stav) VALUES('', '$stav1')");
        if (!$t) die("<b>ERR (".mysql_errno()."):</b> ".mysql_error()."<br>");
        else
         {
        echo "Vaše údaje boli odoslané.<br>";
        } 

  }
?> 
<div style="FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 22px; COLOR: #7c0000; FONT-FAMILY: Arial, Trebuchet, Verdana; text-align: center">Môj profil</div>

  <form method="post" action="index.php?site=rozsirprofil">
<table width="500" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="white" border="0" align="center">
<tr><td width="250" height="35">
  <span class="register_m">Rodinný stav:</span></br>
 
</td><td>
  <select name="stav[]"  size="1">
      <option value="n">neuvádzam
      <option value="s">slobodný(á)
      <option value="z">ženatý(vydatá)
      <option value="r">rozvedený(á)
      <option value="v">vdovec(vdova)
      <option value="m">mám vážny vzťah
      </select>
</td></tr>


     <tr><td colspan="2" height="45" align="center">
<input type="submit" name="odoslat" value="ODOSLAŤ">
    </td></tr>
                             
</table>

  </form>
</body>


Snazil som sa ho skratit-vyhadzal som casti formulara...
Idex.php a usermenu.php je uvedene v predchadzajucich prispevkoch.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 12:35 | Chybove hlasenie

vo foreach si daj $_POST['stav'] namiesto $stav... radsej by som na tvojom mieste nepouzival pole, je to zbytocne...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 13:56 | Chybove hlasenie

no to $_POST['stav'] pomohlo..Dik, stenley..Ale co ten druhy moj problem?? Ako vyriesit diakritiku?? Kodovanie mam nastavene na UTF-8, DB tak isto a aj meta tag mam nastavene na charset=utf-8. Tak v com moze byt problem???


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chybove hlasenie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.10.2008 14:10 | Chybove hlasenie

si si naozaj isty, ze ten subor ukladas v utf8??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 14:33 | Chybove hlasenie

skus si dat po vybere aktivnej db prikazy typu set names a pod...

Kód:
@mysql_query("set names 'utf8'");
@mysql_query("set character set utf8");


Naposledy upravil stenley dňa 08.10.2008 21:13, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 08.10.2008 15:54 | Chybove hlasenie

Blackshadow..urcite to ukladam v UTF-8.. ;)
Stenley..pouzil som to
Kód:
@mysql_query("set names 'utf8'");

.. a uz to uklada normalne s diakritikou..

Lenze popravde, toto vidim prvy krat, este som sa s tym nestretol..Nemohol by si mi ten prikaz trocha vysvetlit?? Co to presne robi, aky to ma vplyv na vyber DB..a pod. ..
Inac, dik za rady..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.10.2008 21:12 | Chybove hlasenie

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/ ... ction.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 15 ] 


Chybove hlasenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD čipové sady

45

4487

24.08.2006 23:28

jumich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

299

29.08.2008 16:57

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

v PHP, ASP

2

273

27.04.2008 11:47

lostwarrior

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

v PHP, ASP

1

242

04.02.2009 9:51

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

9

295

16.09.2007 22:52

Roberbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

8

259

17.02.2007 13:36

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

11

396

26.08.2009 15:34

feldino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opera: Chybove hlasenie

v Sieťové a internetové programy

7

376

27.01.2009 5:01

Vlades69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql chybove hlasenie

v Databázy

0

592

17.11.2008 15:59

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Outlook Expres chybové hlasenie

v Sieťové a internetové programy

0

240

11.03.2009 19:37

lubenko.d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybové hlásenie vo WinXP

v Operačné systémy Microsoft

6

231

18.01.2008 22:50

jogu

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 7 - chybové hlásenie

v Operačné systémy Microsoft

9

382

20.03.2014 7:18

TKacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

boze zas dajake chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

2

249

03.12.2006 17:34

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie-co to je?

v Operačné systémy Microsoft

3

217

15.11.2008 22:26

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri pripájaní chybové hlásenie 720

v Poskytovatelia internetu

0

66

11.10.2013 19:44

pitopit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 8 chybové hlásenie - poškodený disk

v Pevné disky a radiče

1

122

04.06.2014 18:07

amdfusion



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF