[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 27.04.2008 11:24 | Chybove hlasenie

Nazdarek. Mam taketo skripty pre vyhladavanie v DB.

Vyhladaj:
<form method="post" action="vysledok.php">
Mesto: <input name="mesto" value="<?echo $_POST["mesto"]?>">
<input type="Submit" name="odoslat">
</form>

Vysledok.php:
<?
if (!empty($_POST)) {
if (!$_POST["mesto"])
{
echo "Zadajte mesto.";
}
else
{

mysql_connect("xxxx","xxxx","xxxx");
mysql_select_db("xxxx");
$vysledok=mysql_query("select meno, bydlisko from katalog where bydlisko=".$_POST["mesto"]);
$riadok=mysql_num_rows($vysledek);
if ($riadok==0) echo "Bydlisko ".$_POST["mesto"]." nemá, bohužial, žiadny uživateľ";
else
{
echo "Bydlisko ".$_POST["mesto"]." majú následujúci $riadok uživatelia:<BR>";
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledok)):
echo $zaznam["meno"]."<BR>\n";
endwhile;
};
}
}
?>

No po vyplneni a odoslani formulara mi vypise toto chybove hlasenie :
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in W:\domains\www ....
V com je teda problem??
A este jedna vec..chcem sa opytat..ak by som chcel vo formulari(vyhladaj) pouzit nieco take, aby mal uzivatel na vyber z moznosti napr.
<select name="mesto" size="1" value="<?echo $_POST["mesto"]?>" >
<option value="martin">Martin
<option value="zilina">Žilina
<option value="presov">Prešov
</option>
</select>
Ako potom upravit skript vysledok.php? Alebo mi to automaticky premenna $_POST["mesto"] akceptuje ako zadanu moznost??


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Chybove hlasenie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 27.04.2008 11:32 | Chybove hlasenie

ked ti vypise takuto hlasku, znamena to, ze mas niekde chybu v zadanej sql poziadavke. V tvojom pripade, su to zabudnute apostrofy okolo $_POST["mesto"], cize:
Kód:
$vysledek=mysql_query("select meno, bydlisko from katalog where bydlisko='".$_POST["mesto"]."'");

Co sa tyka druhej otazky, tak len input vo vyhladavani zamenis za select s rovnakym menom a patricnymi polozkami


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.04.08
Prihlásený: 31.08.08
Príspevky: 37
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 27.04.2008 11:47 | Chybove hlasenie

stenley..Diky moc..V tomto bol problem..Ako ja toto nenavidim..vecny problem..zabudnut niekde uvodzovku, apostrof alebo ciarku..A potom hlava v smutku , ze kde je chyba :shock:
A co ta druha cast mojej otazocky?? S tym selectom v skripte vyhladaj ( prednastavenim moznosti pre uzivatela) ??

Ako je treba potom upravit skript vysledok.php, tak aby to fungovalo??


 [ Príspevkov: 3 ] 


Chybove hlasenie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD čipové sady

45

4487

24.08.2006 23:28

jumich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

v PHP, ASP

14

352

08.10.2008 21:12

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie

v PHP, ASP

1

242

04.02.2009 9:51

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

9

295

16.09.2007 22:52

Roberbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

8

259

17.02.2007 13:36

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

299

29.08.2008 16:57

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

11

396

26.08.2009 15:34

feldino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opera: Chybove hlasenie

v Sieťové a internetové programy

7

376

27.01.2009 5:01

Vlades69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql chybove hlasenie

v Databázy

0

592

17.11.2008 15:59

tominokk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Outlook Expres chybové hlasenie

v Sieťové a internetové programy

0

240

11.03.2009 19:37

lubenko.d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybové hlásenie vo WinXP

v Operačné systémy Microsoft

6

231

18.01.2008 22:50

jogu

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 7 - chybové hlásenie

v Operačné systémy Microsoft

9

381

20.03.2014 7:18

TKacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

boze zas dajake chybove hlasenie

v Operačné systémy Microsoft

2

249

03.12.2006 17:34

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybove hlasenie-co to je?

v Operačné systémy Microsoft

3

217

15.11.2008 22:26

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri pripájaní chybové hlásenie 720

v Poskytovatelia internetu

0

66

11.10.2013 19:44

pitopit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 8 chybové hlásenie - poškodený disk

v Pevné disky a radiče

1

122

04.06.2014 18:07

amdfusion



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF