[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 29.07.2007 14:13 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

Mam subory upload_image.htm , vytvor_tabulku_obrazku.php a kontrola_obrazku.php Spojenie s databazou mi funguje, tabulku v databaze mi vytvorlio. Pise mi vsak chybu v subore kontrola_obrazku.php

Citácia:
Warning: move_uploaded_file(obrazky/Obrazok137.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /domains1/nh566300/public/www_root/forum/kontrola_obrazku.php on line 19

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/domains/gymplaci.sk/public/tmp/phpUdxi8o' to 'obrazky/Obrazok137.jpg' in /domains1/nh566300/public/www_root/forum/kontrola_obrazku.php on line 19


Tu je cely subor kontrola_obrazku.php
Citácia:
<?php
// Spojení k databázi.
$spojení = mysql_connect( "localhost", "nh566300", "ujokeskos" )
or die( "Spojení selhalo: ". mysql_error() );
mysql_select_db( "nh566300db", $spojení ) or die ( mysql_error() );

// Zpřístupnění proměnných.
$obrázek_popisek = $_POST['obrazek_popisek'];
$obrázek_uživatel = $_POST['obrazek_uzivatel'];
$obrázek_dočasný_název = $_FILES['obrazek_soubor']['name'];
$datum = date( "Y-m-d" );

// Načtení obrázku a kontrola typu.
// Ověření, zda bude obrázek uložen ve správném adresáři.
$adresář ="obrazky/";
$název_obrázku = $adresář. $obrázek_dočasný_název;

if ( move_uploaded_file( $_FILES['obrazek_soubor']['tmp_name'],
$název_obrázku ) ) {

// Načtení informací o přijímaném obrázku.
list( $šířka, $výška, $typ, $atributy ) = getimagesize( $název_obrázku );

switch ( $typ ) {
case 1:
$přípona = " .gif";
break;
case 2:
$přípona = " .jpg";
break;
case 3:
$přípona = " .png";
break;
default:
echo "Omlouváme se, typ vašeho obrázku není GIF, JPG, ani PNG.<br>";
echo "Vraťte se na předchozí stránku a zkuste to znovu.";
}

// Vložení informací do tabulky.

$vložit = "INSERT INTO images
( image_caption, obrazek_uzivatel, image_date )
VALUES
( '$obrázek_popisek', '$obrázek_uživatel', '$datum' )";
$výsledek = mysql_query( $vložit ) or die( mysql_error() );

$id_obrázku = mysql_insert_id();

$nový_název_souboru = $adresář. $id_obrázku. $přípona;

rename( $název_obrázku, $nový_název_souboru );

}

?>

<html>
<head>
<title>Zde je váš obrázek!</title>
</head>
<body>
<h1>Takže – jaké to je být slavný?</h1><br><br>
<p>Zde je obrázek, který jste právě odeslali na náš server:</p>
<img src="obrazky/<?php echo $id_obrázku. $přípona; ?>" align="left">
<strong><?php echo $obrázek_popisek; ?></strong><br>
Tento obrázek má formát <?php echo $přípona; ?>.<br>
Jeho šířka a výška: <?php echo $šířka; ?> x <?php echo $výška; ?>.<br>
Byl přijat <?php echo $datum; ?>.
</body>
</html>

Je to z jednej českej knihy o php... bol by som rad keby ste mi pomohli lebo urcite je v tom len daka mala chyba ktoru somsi nevsimol diky...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 29.07.2007 14:17 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

No skus to na localhoste, ak to pojde tak to je chyba funkcie move_uploaded_file, zrejme safemode, ak mas free hosting tak to bude ono. Skus iny upload skript


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 29.07.2007 14:28 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

no pokusim sa... btw nemam free host, mam plateny


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 29.07.2007 15:22 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

mas spravne nastavene zakladne veci typu chmod a pod?

//ja len tak ked tam vidim ze permission denied :)


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 29.07.2007 17:25 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

nemasto nahodou z tejto knihy http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova ... -aplikace/ ?


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 29.07.2007 19:10 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

Chuapi diky ide to chcelo to nastavit ten CHMOD.. to ma veru nenapadlo ze este aj daco take to potrebuje.. uz budem vediet naco je ten chmod ..
PS: Ano mam to z tej knihy snazim sa z nej daco naucit..
PS2: Ak z nej budete dakto robit tento upload, zrejme sa pri preklade knihy sekli a pri konci by subor kontrola_obrazku.php mal vyzerat takto:

Citácia:
// Vložení informací do tabulky.

$vložit = "INSERT INTO images
( image_caption, image_username, image_date )


nie takto:
Citácia:
// Vložení informací do tabulky.

$vložit = "INSERT INTO images
( image_caption, obrazek_uzivatel, image_date )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chyba pri uploade obrazku na ftp

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 14.09.2007 11:33 | Chyba pri uploade obrazku na ftp

tiez mam tu knihu a tiez som si vsimol tu chybu... ja som si ten kod trosku poupravil, aby som mal viac poli, dal ine premenne a nejak mi to prestalo fungovat :)


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 7 ] 


Chyba pri uploade obrazku na ftp



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

memory limit pri uploade obrazku

v PHP, ASP

6

226

21.02.2010 23:18

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pri uploade zamrzne PC

v Siete

2

166

27.08.2012 16:48

Mike_99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XPize zmena obrazku pri nacitavani windowsu

v Operačné systémy Microsoft

1

216

25.11.2007 18:21

Holup

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri pripojeni na ftp

v Sieťové a internetové programy

8

362

05.08.2008 20:21

Kosak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pri ulozeni obrazku v illustratore ma ikonka maly border

v Grafické programy

0

437

21.12.2007 22:38

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spravit FTP server bez potreby instalacie FTP klienta?

v Sieťové a internetové programy

3

926

27.12.2010 21:58

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 7 - chyba pri starte AsusVibe2.0 a aplikacie pri starte

v Operačné systémy Microsoft

5

205

31.07.2014 18:07

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri Esete

v Antivíry a antispywary

1

155

01.05.2016 22:12

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba při bootování

v Ostatné

5

268

08.10.2010 15:22

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri instalacii

v Počítačové hry

9

484

23.07.2008 14:48

InVader

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri sieti

v Siete

10

422

16.08.2007 10:22

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba pri spustani

v Operačné systémy Microsoft

2

90

06.01.2013 12:52

zaciatocnik787

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba pri zapinani

v Intel čipové sady

6

397

15.07.2010 23:01

Dragosvk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba pri inštalácii

v Operačné systémy Microsoft

2

314

11.11.2006 13:11

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba pri inštalácií

v Operačné systémy Microsoft

6

272

24.04.2009 20:57

FBerente

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri kompilacii

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

310

05.05.2009 11:49

fonseka



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF