[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

Čaute,
potreboval by som poradiť chcem vytvoriť stránku v php na zloženie stránky by som používal kod :
<?php include_once("nieco.html") ?> ,no mam problém neviem ako spraviť to,že keď kliknem na odkaz tak aby my to tam odkázalo no aby všetko ostalo okrem obsahu,ktorý by sa zmenil.
A ešte by som chcel aby som mohol oblasť toho obsahu hromadne modifikovať ( aby sa tam napr. po kliknutí na odkaz pridal len popis),ktorý by sa neskôr mohol napr.posuhúť o niečo dole to by sa prejavilo na všetkých popisoch.(posunuli by sa dolu) popis by bol napr.v tabulke.

PLs poraďte.

Premenovane. Ďuri


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

riešené to tu už bolo, pohľadaj :) myslím, že je to tu dokonca aj medzi často používanými skriptami


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

OK tak asi toto a ešte pls
ako to spojazdniť mám na mysli,že keď budem mať na bočnom paneli napr.:info ako to spraviť,že ma to tam prepoji (zmení sa iba obsah; paneli,banner ostanú tak ako boli) ????

Kód:
<?php
/**
 * generateURL()
 *
 * Sprava URL adresy
 *
 * @author   stenley <stenley@webdev.sk>
 * @version   1.4
 */

function generateURL() {
   $GET = $_GET;
   $QUERY_STRING = '';
   $SCRIPT_NAME = substr(strrchr($_SERVER["SCRIPT_NAME"],"/"),1);
   
   $num_args = func_num_args();
   if($num_args>0 && $num_args%2==0) {
      $args = func_get_args();
       
      foreach($args as $index => $paramName) {
         $paramName = trim($paramName);
         
         if($index%2==0 && !empty($paramName)) {
            $paramValue = trim($args[$index+1]);
             
            if(array_key_exists($paramName, $GET) && empty($paramValue)) {
               unset($GET[$paramName]);   
            } elseif(!empty($paramValue)) {
               $GET[$paramName] = $paramValue;
            }
         }
      }
   }
   
   foreach($GET as $param => $value) {
      $QUERY_STRING .= $param."=".$value."&amp;";
   }
   
   return $SCRIPT_NAME.((empty($QUERY_STRING)) ? '' : "?".substr($QUERY_STRING,0,-5));
}
?>


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Tie casti stranky, ktore budu vsade rovnake, si presun do externych suborov a vsade ich includuj.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

No hej tak to aj chcem ale napr.keď nemám tie stránky (co sa budu zobrazovat stale) v priecinku (napr.:nieco.sk ) a stránka na ktorej sa maju zobrazit je o priecinok vyssie (napr.: nieco.sk/info ) tak neviem ako to spraviť.


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

ah, neviem čo si to našiel, ale najjednoduchšie ako dosiahnuť to, čo chceš, je nasledujúci postup...

1.) odkazy sú vo formáte
Kód:
<a href="index.php?pozadovana_stranka=kontakt">Kontakt</a>


2.) po kliknutí na odkaz ťa presmeruje na tú istú stránku (index.php), avšak s parametrom (pozadovana_stranka). parameter z url musíš spracovať, napr..
Kód:
$page = "";
switch ($_GET['pozadovana_stranka'])
{
      case "kontakt" :
               $page = "kontakt.php";
               break;

      default :
               $page = "uvod.php";
               break;

      .....
}


3.) získanú stránku musíš includnúť na správne miesto v index.php, napr...
Kód:
<html>
    <div id="hlavicka"></div>
    <div id="obsah_podstranky">
          <?php
                 if ($page != "") include $page;
          ?>
    </div>
</html>


je to v podstate veľmi jednoduchý koncept a máš to rovno ošetrené voči zlému vstupu od užívateľa, avšak pri väčších stránkach je to nevhodné, keďže switch by musel byť obrovský :)

pokiaľ nechápeš týmto trom bodom, vráť sa vo vzdelávaní sa o krok späť a douč sa potrebné veci, lebo toto sú vážne základy


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

A ja by som chcel aby sa aj obsah tak zobrazoval no keď kliknem na odkaz tak kod <?php include_once("nieco.html") ?> mi je na nic ja potrebujem prepojit aby sa zmenil obsah.


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

romo prečítal si si ten kód aspoň? začínam mať pocit, že si php videl zatiaľ akurát tak niekde na papieri v knižke... ten môj postup zaručene funguje ;)

ps. Ďuri, dobrý názov témy :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

Takze tento kod mám v stránke zadaný <?php include_once("menu.html") ?> ,obidve stránky index.php a menu.html sú v rovnakom adresári,to mi ide.
No keď ja chcem napr.:do toho index.php vloziť info.html ale z priecinka vyssie (napr.:index.php je v priecinku "zaklad" čiže "nieco.sk/zaklad/index.php
a info.html je v priecinku "zaklad/info/" čiže nieco.sk/zaklad/info/info.html").
Tak to nejde,neviem ako to spraviť.


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=adresa
Pozeraj "relativne adresy".


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

No je chcem nieco take ako je tá stránka toto ostáva : http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=...
a pridáva sa len napr.:tagy,adresa...
a tiez ze sa mení len obsah


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Vyssie ti walther napisal cely kod (posledna veta jeho prispevku je najdolezitejsia). Prestan si z nas robit srandu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

Sorry tak ešte pls 1) a 3) rozumiem len mi pls porad kam dat

Kód:
$page = "";
switch ($_GET['pozadovana_stranka'])
{
      case "kontakt" :
               $page = "kontakt.php";
               break;

      default :
               $page = "uvod.php";
               break;

      .....
}

to dat napr.: do kontakt.html a cestu k nej zadam do switch ($_GET['pozadovana_stranka']) napr.: switch ($_GET['info.html'])


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

rozhodovanie o tom, ktorú stránku includovať, musí pochopiteľne prebehnúť v stránke, ktorá prijíma url parameter, čiže v našom prípade to musíš riešiť v index.php... Samotné podstránky budú obsahovať už len to, čo sa má includnuť, čiže žiadne zbytočnosti alebo nebodaj html hlavička, žiadne také!


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

No a si pisal ze pri väčších stránkach to musí byť obrovské ja by som tak mal prepojiť isto takých 100-200 a viac stránok takze to sa mi neoplatí ???


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

100-200 stránok a robí to človek, ktorý má problém s pochopením základných vecí a očividne v živote neprogramoval? vážne si začnem aj ja myslieť, že si tu z nás robíš prdel
pokiaľ je tam viac stránok, treba zvoliť iné riešenie a okrem toho, ukázal som ti to len viacmenej schematicky, aby si pochopil ako cca na to. bolo by fajn, keby si skúsil vymyslieť riešenie aj pre väčšie stránky, ale na to sa potrebuješ veľa vecí doučiť


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 25.04.10
Prihlásený: 13.10.17
Príspevky: 223
Témy: 49 | 49
Bydlisko: Beluša

ja to potrebujem tak ze napr.: v index.php kliknem na odkaz "nieco.sk/tatry/" tam budú vypísané vrchy a keď kliknem na jeden z nich tak sa zmení iba obsah (používal by som asi stránka v stránke) jednoducho potrebujem aby sa mi zmenilo napr. z nieco.sk/index.php -bol by úvod na napr. nieco.sk/index.php?page=gerlach a zmenil by sa iba obsah a ako som spominal bolo by to ešte v priecinkoch(gerlach.php/html).

//edit:ja by som to spravil v html tan ovládam no chcem to mať v php ,pretože to bude jednoduchsie na upravu predsa len upraviť menu o jeden odkaz naviac a to vsetko na 100 stránkach to je hrozná predstava.A obsah by som tiez chcel sem tam upravit kvoli reklamam napr. a robit to zase na 100 stránkach brr.preto by som chcel spravit jednu php stránku index a dotoho tabulky v ktorých by sa otvárali popisy


_________________
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K; MB: ASUS P8Z68-V; CPU cooler: box cooler RAM: CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Blue Vengeance XMP Low profile; VGA: MSI N660 Twin Frozr III 2GD5/OC; PSU: SEASONIC S12II-520 Bronze; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache; Case: Fractal Design Define XL Black Pearl;
Notebook: Packard Bell EasyNote E3
Mobil: Samsung Galaxy S Plus (i9001), Samsung Galaxy S7 Edge 32Gb
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

1.) formát url "nieco.sk/tatry/" dosiahneš jedine použitím tzv. url rewrite, ale pokiaľ nezvládaš základy, určite by som sa do toho nepúšťal

2.) systém, akým budeš spracovávať url parameter je už na tebe, ja som ti ukázal hneď viac vecí - ako includovať súbory a ako získať z url potrebný parameter. To, čo s tým už urobíš je tvoja vec, ale na jednu vec ťa ešte upozorním - nech už si vymyslíš akýkoľvek systém, nezabúdaj na ošetrenie všetkých vstupov ;)


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 18 ] 


Chcem poskladat stranku a nerozumiem, ako funguje include



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chcem poskladat pc

v PC zostavy

15

225

12.11.2014 14:04

gabo1224

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chcem 3w.stranku

v Ostatné

5

310

06.05.2009 13:49

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pripojenie funguje,no prehliadač nevie nájsť žiadnu stránku.

v Poskytovatelia internetu

1

241

01.09.2013 21:39

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký program k webkamere, ktoréj IP chcem dat na stranku?

v Video programy

2

906

10.01.2007 23:01

gaštan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako poskladat zostavu

v Ostatné

11

910

22.09.2009 14:45

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si poskladat PC - návod

v PC zostavy

26

18959

31.10.2012 16:12

dex73r_123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na refresh stranky vlozenej cez include?

v PHP, ASP

2

417

28.04.2007 12:33

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to funguje?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 39, 40, 41 ]

v Vesmír, veda a technika

1200

37213

12.01.2017 21:16

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to funguje?

v Modifikácie, návody a projekty

5

746

30.05.2011 13:58

melania

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje LucidLogix® Virtu?

v Intel čipové sady

3

416

24.02.2012 12:17

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otázka - ako to funguje?

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

517

04.03.2009 19:27

sillyounguy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to cele funguje ?

v Webdesign

18

611

25.06.2014 6:53

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Speedfan - ako vlastne funguje

v Ostatné programy

1

154

24.12.2013 13:14

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje jQuery slideDown()?

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

301

18.03.2011 22:35

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako funguje DSL? (VDSL)

v Poskytovatelia internetu

1

253

30.01.2016 14:21

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nerozumiem chovaniu

v Databázy

3

481

13.04.2011 19:35

emer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF