[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
c dynamická alokácia dvojrozmerného poľa

Registrovaný: 15.07.13
Prihlásený: 27.05.18
Príspevky: 243
Témy: 42 | 42

Dobrý deň,
potreboval by som vysvetliť týchto pár riadkov
malo by sa jednať o dynamickú alokáciu dvojrozmerného poľa
hlavne nechápem tým dvom **
Kód:
char **ja, **pc1, **pc2;
    ja = (char**) malloc(sizeof(char*) * velkost);
    pc1 = (char**) malloc(sizeof(char*) * velkost);
    pc2 = (char**) malloc(sizeof(char*) * velkost);
    int i;
    for(i=0; i<velkost; i++) {
        ja[i] = (char*) malloc(sizeof(char) * velkost);
        pc1[i] = (char*) malloc(sizeof(char) * velkost);
        pc2[i] = (char*) malloc(sizeof(char) * velkost);
    }


_________________
PC: MB MSI 970A-G43 CPU AMD FX6300 6*3,50GHt turbo 4,1Ghz GPU Gigabyte r7 370 windforce oc edition 2GB Ram 8GB Kingston fury hyperx 1866Mhz SSD:Kingston SSDNow V300 120GB
HDD:Seagete baracuda 1TB 7200rpm HDD2 Samsung HD502HJ 500GB 7200RPM PSU fortron hexa + 500W cpu chladič zalman CNPS5X Performa
NOTEBOOK:HP Elitebook 8460p
Tablet:Prestigio visconte Quad:
Mobil: Microsoft Lumia 640 Dual sim

Auto:Chevrolet camaro 1986 IROC-Z
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 20.06.19
Príspevky: 2364
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno

Chapes alokacii jednorozmerneho pola ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
c dynamická alokácia dvojrozmerného poľa

Registrovaný: 15.07.13
Prihlásený: 27.05.18
Príspevky: 243
Témy: 42 | 42
Napísal autor témyOffline : 02.05.2017 15:54 | c dynamická alokácia dvojrozmerného poľa

yop


_________________
PC: MB MSI 970A-G43 CPU AMD FX6300 6*3,50GHt turbo 4,1Ghz GPU Gigabyte r7 370 windforce oc edition 2GB Ram 8GB Kingston fury hyperx 1866Mhz SSD:Kingston SSDNow V300 120GB
HDD:Seagete baracuda 1TB 7200rpm HDD2 Samsung HD502HJ 500GB 7200RPM PSU fortron hexa + 500W cpu chladič zalman CNPS5X Performa
NOTEBOOK:HP Elitebook 8460p
Tablet:Prestigio visconte Quad:
Mobil: Microsoft Lumia 640 Dual sim

Auto:Chevrolet camaro 1986 IROC-Z
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.08.11
Prihlásený: 20.06.19
Príspevky: 2364
Témy: 11 | 11
Bydlisko: Turany/Brno

Tak dvojrozmerne je to iste, len v kazdom "riadku" jednorozmerneho pola alokujes dalsie jednorozmerne. Iny sposob je alokovat dlhe jednorozmerne a "rozrezat" ho na riadky.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 18.06.19
Príspevky: 1497
Témy: 2 | 2

Dve hviezdičky hovoria, že je to pointer na pointer. Čiže máš pole pointerov, kde každý prvok (pointer) ukazuje na pole (tiež pointer, pretože pole v C je vždy pointer na prvý prvok poľa)

Inak povedané, prvý prvok dvojrozmerneho poľa je pointer na prvý prvok prvého poľa.

Zjednodušene platí to čo napísal magic.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 5 ] 


c dynamická alokácia dvojrozmerného poľa



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

deklarovanie dvojrozmerneho pola s operatorom new

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

10

851

28.12.2008 23:56

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcia pre vypis dvojrozmerneho pola v C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

1216

10.07.2011 12:47

v.tkac

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

alokacia a ine

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

638

12.05.2011 16:42

johny29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Staticke pole smernikov a jeho polozky - alokacia pamate

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

6

1152

27.03.2009 17:42

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicka IP

v Audio programy

0

455

17.05.2009 19:50

DaTio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicka IP

v Siete

1

225

07.02.2010 13:29

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamická MAC adresa

v Siete

1

304

08.12.2012 10:18

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamicka sirka divov

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

300

30.11.2010 18:26

Blackdevil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamicka verejna ip

v Sieťové a internetové programy

6

758

25.01.2009 13:18

janox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Router a dynamicka IP

v Siete

12

3999

07.12.2010 17:06

p.t.r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SA:MP dynamicka IP

v Sieťové a internetové programy

2

783

03.02.2011 17:42

MartinHavo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicka tabulka pomocou css

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

222

21.03.2015 21:13

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vzdialena plocha a dynamicka IP

v Operačné systémy Microsoft

3

435

21.09.2008 14:30

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicka IP a zapojenie netu

v Siete

7

494

06.05.2008 18:47

Don_Pipino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamická IP adresa zisťovanie providera

v Smartfóny a tablety

12

424

21.09.2017 17:55

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamická alebo Statická IP Adresa

v Siete

1

207

08.12.2012 10:27

majky358



© 2005 - 2019 PCforum, edited by JanoF