Bzučanie pri 192 kHz / 96 kHzahojteChcem sa opýtať, čo môže byť príčinou bzučania zvuku, keď si ho v nastaveniach zvuku nastavím na 192 kHz. To isté mi robí pri 96 kHz. Keď idem na 48 a 44.1, tak je zvuk príšerný a skreslený. Nerobí mi to vždy, len ak sa v pesničke / videu nachádzajú vyššie basy a niekedy aj pri výškach. Pravodu je, že som si nastavil aj ekvalizér s bass boostom, ale bez toho to nie je ono. Robí to len odkedy som preinštaloval Windows. ďakujem To nastavuješ na tom booku na tom integrači zvukovke taketo hodnoty ?Jednoznačne preinštaluj drivery, nastav 16 bit/44.1 kHz a vypni všetky boosty a ekvalizery a enhancery a podobne kraviny. to bzučanie je preto lebo integrovaná zvukovka melie z posledného alebo sa ti škvaria repráky v notebooku,nastavenie na 24/192 Khz zvuk tých reprákov nijako nezlepší,ani to že nútiš tie repro hrať to čo nedajú tým že vyťahuješ basy pod 100 Hz áno skúšal som na notebooku.. ale keď to nie je možné na integrovanej zvukovke, prečo je vôbec vlastne možnosť použiť 192 kHz ? teraz mám nastavené na 24bit / 96 kHz a ide už dobre (preinštaloval som dirver), pri 192 je to isté čo bolo, ale oproti 96 kHz nepočuť rozdiel. A má vôbec význam počúvať pri vyššej frekvencii ako 44.1 ? ak máš kvalitné slúchadlá tak môžeš skúsiť tých24bit / 96 kHz ,priamo z notebooku to nemá význam a zbytočne zaťažuješ CPU na integraci pri pouziti analogoveho vystupu nema vyznam pouzivat viac ako 16/48. Ak by si to ale z integraca pustal digitalne do nejakeho DACu, tak by vyssia frekvencia a rozlisenie mohli mat vyznam. no na slúchadlách mi ide len po 96, na 192 mi bzučí.. ale keď som to napojil na aux na Aiwe, tak 192 ide perfektne.. a hlavne ta veži to dosť počuť keď prepnem zo 48 na 192 kHz ...
Bzučanie pri 192 kHz / 96 kHz |