[ Príspevkov: 16 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 21.08.2010 10:43 | Automaticky logout

Zdravim

Nadvezujem na tuto temu

Chcem sa este spytat ci sa da nejako zistit pocet relacii (session) ktore vznikli na mojej stránke.
Teda ked sa niekto prihlasi, vznikne seson a do $_SESSION["user"] sa ulozi jeho ID. Ked sa prihlasi 10 userov vznikne 10 relacii (teda myslim). Da sa nejako zistit ich pocet?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 21.08.2010 11:14 | Automaticky logout

Bez toho, aby si si napísal vlastnú obsluhu pre session sa to asi nedá.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 13:14 | Automaticky logout

OK, tak ako priblizne vyzera ta obsluha. Nemusis pisat ziadnny kod len mi to teoreticky objasni.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Automaticky logout

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 21.08.2010 19:46 | Automaticky logout

Ak som spravne pochopil chces zistit pocet aktualne prihlasenych userov, potom by bolo asi lepsie namiesto zistovania poctu sessions proste zistit pocet userov z badabaze
Kód:
SELECT COUNT(*) FROM users WHERE online=1


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 21.08.2010 21:47 | Automaticky logout

Problem je v tom, ze neviem ako mam usera odhlasit ked vypne browser. Momentalne to mam tak, ze ked vypne browser tak v batabaze ma stale online 1. Takze je prakticky stale online.

Sedlák si v predošlej teme pisal ze musim zistit ci je enaktivny napr. viac ako 10 minut. Ak je tak ho mam odhlasit. Ale ako zistim ze je "neaktivny" ? A ked to uz zistim ako to "len tak" zmenim v databaze?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Automaticky logout

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 21.08.2010 21:50 | Automaticky logout

Ukladaj si do tej tabulky aj cas posledneho prihlasenia (zoberies z time()). Potom pri kazdom nacitani jednym SQL dotazom odoberies status online vsetkym, ktori maju cas posledneho prihlasenia o viac ako 600 mensi od aktualneho time().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.08.2010 8:49 | Automaticky logout

pockaj ale tym padom by musel kazdy refresh zaznamenat a prepisat cas...lebo ked sa lognem kazdu pol minutku prekliknem stranku itak ma po 10 min odhlasi lebo login budem mat stary...

mozes to spravit aj tak ze si vytvoris tabulku uzivatel_prihlaseny a tam si zaznamenas id usera ktori je prihlaseny a cas kedy sa prihlasil ked refreshne stranku tak upravis cas v tejto tabulke a ptm nasledne cronom mozes kazdych 5 min kontrolovat cas ktory je v tabulke a realni cas a ci tam nieje rozdiel 5-10 min ak hej tak ho jednoducho deletnes z tabulky online a bude off :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 23.08.2010 9:45 | Automaticky logout

Tak nejako som to uz vyriesil. Len som nepouzil cron. Myslis ze pomocou cronu by to bolo lepsie? Este som s nim nikdy nepracoval tak ani neviem ako zacat.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 23.08.2010 9:58 | Automaticky logout

tabulka "uzivatel_prihlaseny" je v pohode no nechapem naco je tam cron? ved staci pri kazdom dotaze overit ci vtej tabulke je validny zaznam cize ci tam nejaky je a ci ma datum a cas zodpovedajuci potrebam. ak je cas starsi ako dlzka platbnosti session tak sa moze vymazat popripade sa nemusi vymazavat , zalezi len na tebe. vymazavat cronom je uplne zbytocne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Automaticky logout

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.08.2010 13:04 | Automaticky logout

Ja pri kazdom refreshe stranky ukladam ten cas refreshu a jeho poziciu na stranke k nemu do DB..

Potom si dam vypisat napriklad prihlasenych za poslednych 5 minut a vidim kazdeho presne, kde aktualne sa nachadza..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 23.08.2010 19:36 | Automaticky logout

Len pre zaujimavost vzdy ked sa presuniem na inu cast stranky tak ten "moj" riadok v databaze prepises alebo doplnis novy s novym casom a miesom? A este nieco ma zaujima - ze na co je to dobre :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Automaticky logout

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 23.08.2010 21:30 | Automaticky logout

Vytvaram novy riadok a v databaze si nechavam len poslednych niekolko tisic zaznamov..

Mam to tak na mojom fore, a funguje to ako zoznam uzivatelov ako aj tu na tomto fore v paticke fora na uvodnej stranke..
Alebo konkretne to vytvara toto:
http://www.pcforum.sk/viewonline.php


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 23.08.2010 21:44 | Automaticky logout

A ako to spravim s uzivatelom ktory neni pirhlaseny(hosť)?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Automaticky logout

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 15.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 23.08.2010 22:31 | Automaticky logout

miestu nicku tam das napr ip :)


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
Napísal autor témyOffline : 23.08.2010 23:30 | Automaticky logout

napr? da sa tam dat aj nieco ine? IP sa mi nezda ako vhodna lebo moze byt dynamicka. Ale pocul som ze nejaka cast IPcky sa nemeni aj ked je dynamicka. Nevies o tom nieco?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Automaticky logout

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 24.08.2010 16:24 | Automaticky logout

Ked ju ma dynamicku, meni sa mu po restarte routra/modema.. Ale bezne ked beha po nete, predsa nebude vypinat a zapinat router :D

Uchovavaj si IP .. ked to bude nepresne tak plus minus nejaky uzivatel... nie je to jedno ??


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 16 ] 


Automaticky logout



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logon a logout

v Operačné systémy Microsoft

13

264

23.04.2008 21:41

belani

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

User management register/login/logout/editprofile ...

v PHP, ASP

2

275

03.01.2010 10:39

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatický refresh

v PHP, ASP

3

256

05.03.2010 1:01

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticky oc

v Biosy a ladenie výkonu

1

546

11.12.2006 16:23

POM4R4NC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticky prihlásiť

v Operačné systémy Microsoft

0

150

27.12.2009 17:55

Dany

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automatický import

v Ostatné

1

700

06.06.2011 12:54

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie IP automaticky

v Siete

7

983

15.09.2007 18:37

petler2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

subor :automaticky prehrat

v Operačné systémy Microsoft

0

153

20.05.2010 7:35

vaclavkom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticky prisposobovanie iframe

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

360

18.02.2010 17:29

sejo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automaticky reload stranky

v JavaScript, VBScript, Ajax

10

732

30.07.2010 16:21

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chrome - automatický AVG search

v Sieťové a internetové programy

2

56

24.05.2013 19:33

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista ma automaticky odhlasi

v Operačné systémy Microsoft

2

194

18.11.2009 12:58

hranata_gula

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Comp sa automaticky vipne ...

v Operačné systémy Microsoft

9

452

19.04.2009 22:53

SkyHiRider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visual Studio - automaticky test

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

136

29.11.2016 21:47

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Schéma: Automatický odpojovač čerpadla

v Elektronika

0

873

23.01.2007 6:55

Elektronic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook automaticky neprepína grafiky

v Notebooky a netbooky

1

87

24.11.2013 17:21

LeaR



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF