Ako zneviditeľniť wifiMyslím že názov vraví za všetko tak borci prosím dajte nejaké nápady ) potrebujem len aby wifi bola viditeľná len pre zariadenia ktoré ja sám povolil dakujem pouzi funkciu skryt SSID. Pre dobrý pocit. A sťaženie pripojenia sa niekomu inému.Pokiaľ niečo vysiela - je to zachytiteľné (viditeľné).Prakticky - ak to umožňuje router - stiahnuť výkon na minimum.Skryť SSID.Vyšpecifikovať podľa MAC adries iba čo sa smie pripojiť.Nepoužívať 192.168.1.1 Napríklad 192.168.234.1 môže byť vhodnejšie. Stiahnutim vykonu obmedzis hlavne sam seba..Ked skryjes SSID, siet nebude viditelna, ale na kazdom zariadeni budes musiet manualne zadat nazov siete aj heslo..Mozes do routera (ak to podporuje) zadat MAC adresy zariadeni, ktore budu mat povolene pripojenie, vtedy moze byt siet kludne viditelna.. Ja to mam tiez takto chranene, nikto sa nepripoji, aj ked bude poznat heslo..Nepoužívať 192.168.1.1 Napríklad 192.168.234.1 môže byť vhodnejšie.Aky to ma zmysel? Ked sa zariadenie do siete cez WiFi nepripoji, je uplne jedno, ako mas nastavenu IP na LAN strane routera..Toto ma zmysel len vtedy, ak by sa utocnik mohol pripojit priamo kablom, aj to by bolo zbytocne, ak by nebol vypnuty DHCP server.. Nazov wifi sa da zistit za par sekund, rovnako aj zmenit MAC adresu pre pripojenie. WPA2 siet chrani len silne 63 znakove heslo. Pre obmedzenie poctu uzivatelov sa da zmenit subnet mask.Na 255.255.255.248 sa moze pripojit 6 zariadeni. V routeri mozes uzamknut IP pre kazde zariadenie zvlast. Idealne by bolo, keby boli nonstop pripojene, to zabrani komukolvek inemu sa pripojit. Otazka bola na WiFi.. Aky zmysel by malo, aby tie zariadenia boli non-stop pripojene, ak su tam aj mobily?Zmenit MAC adresu adaptera nie je problem.. Ale ked nevies, ake MAC adresy su v routeri povolene, naco Ti to je? MAC zariadeni sa tiez zistit behom par sekund, kedze kazdy packet ich obsahuje. Pomoze to proti script kidies, ale to asi vsetko.https://www.howtogeek.com/204458/why-you-shouldn’t-use-mac-address-filtering-on-your-wi-fi-router/https://security.stackexchange.com/questions/6448/can-an-attacker-sniff-mac-addresses-on-a-wifiEDIT: Tak som sa dozvedel veci, ktore som ani ja nevedl, idem hned vypnut mac filtering. Mna len tak napadá načo niekto potrebuje aby nebolo vidieť wifi?Máš heslo pripojíš sa, nemáš heslo nepripojíš sa a tým pádom môže byť niekomu u prdele že ju je vidieť ...
Ako zneviditeľniť wifi |