[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41

Ahojte, akym sposobom by som mohol zistit co najviac info o uzivatelovy?

Najprv som to riesil sposobom:
Kód:
$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]
...
...
momentalne cez
Kód:
$GLOBALS
kde su vsak aj ine zbytocne veci..

A dnessom objavil funkciu:
Kód:
apache_request_headers()
-ta mi celkom vyhovuje lebo vidim len informacie ktore ma zaujimaju.

Je este nejaky iny, lepsi sposob?

Vdaka za odpovede. :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Ake info by si chcel zistit a naco ti to bude? Vsetky HTTP hlavicky, ktore pouzivatel posiela s requestom, mas v poli $_SERVER, odlisene prefixom HTTP_. Nevyhoda fcie apache_request_headers je ta, ze nefunguje na inych serveroch, ako Apache. Neviem, preco sa snazis hladat lepsi a horsi sposob, vysledok dostanes stale rovnaky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Registrovaný: 01.12.09
Prihlásený: 16.03.17
Príspevky: 864
Témy: 26 | 26
Bydlisko: Žilina

Fkcia $_SERVER ponúka všetko čo potrebuješ, a pekne si vyberieš čo konkrétne chceš zobraziť.

http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php


_________________
PC :ASUSTeK M2A-VM, AMD Phenom X3 8650 AM2 @ 2,3 Ghz, 4 GB RAM DDR2 1800 MHz, SAPPHIRE HD 6770 VAPOR-X 1GB DDR5, 400W Zdroj, 500 GB HDD, Windows Vista 64 bit
Notebook : Asus EEEPC 1201NL, intel Atom N270 512 KB L2 Cache 533 MHz FSB @ 1,6 Ghz, 1 GB DDR2 RAM, nVidia ION, 320 GB HDD, Windows XP 32 bit
Iná technika : LG P500 (806 Mhz, Android 2.3.3 Gingerbread, root, JIT), Koss Pathfinder, kedysi iPhone =(
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 23.02.2011 19:30 | Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Ano viem ze funkcia $_SERVER ponuka to co chcem :D Ale ako napr. zistim ci uzivatel nepouziva proxy server (neratam elite)? CI odosiela HTTP_X_FORWARDED..

Preto som pouzival $GLOBALS ale kedze mam vypnute v php.ini register_long_arrays $GLOBALS uz neobsahuje napr $_SERVER :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

$_SERVER nie je fcia, a pouzijes $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']. Evidentne nevies, na co sluzi $GLOBALS, ked si myslis, ze ti toto pole ponukne nieco, co neziskas nejako inak.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 23.02.2011 19:47 | Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Ano viem ze to mozem zistit takto: $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] Ale naco to budem zistovat ked to nebude odosielane :D Chcem zistit vsetko co bude odosielane preto by som pouzil radsej $_SERVER. Ale z $GLOBALS by som toho zistil este viac :D ALe kedze je zakazane register_long_arrays $GLOBALS neobsahuje $_SERVER :?

A v podstate ani neviem na co to uchovavam :-) Jednoduch chcem mat vsetko zalogovane :D Pre pripade ze by som to niekedy potreboval pouzit.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Pole $GLOBALS je len zbierka vsetkych globalnych premennych. Cokolvek najdes v tomto poli, nachadza sa este v inej premennej, ktora ma nazov ako index pola, tzn. $GLOBALS['foo'] je to iste, co $foo. Takze z $GLOBALS toho nikdy nezistis viac.
To, co spominas ty, suvisi zrejme s direktivou register_globals, ktora ti vytvori premennu $HTTP_X_FORWARDED_FOR miesto ekvivalentu z $_SERVER, preto ju najdes v $GLOBALS tak, ako ju nachadzas ty. Toto nema nic s register_long_arrays.
Ak by si chcel logovat pristupy uzivatelov, mozes sa pozriet do /var/log/apache2/access.log* (pre Apache).
Na klavesnici si najdi znaky bodka a ciarka a zacni ich pouzivat miesto smajlikov.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 24.02.2011 18:47 | Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Ďuri este by som potreboval poradit s jednou vecou, preco ked mam nastavenia v php.ini
Kód:
register_globals = Off
register_long_arrays = On
vypisu sa mi vsetky globalne premene v cetne $_SERVER (samozrejme aj HTTP_SERVER_VARS...) a pokial vypnem aj register_long_arrays cely vystup je len:
Kód:
Array
(
    [GLOBALS] => Array
 *RECURSION*
    [_POST] => Array
        (
        )

    [_GET] => Array
        (
        )

    [_COOKIE] => Array
        (
        )

    [_FILES] => Array
        (
        )

)


Takze $_SERVER, $_ENV tam uz nie su obsiahnute.

A druha lamerska otazka. Co znamena foo? Videl som to uz vela krat v suvislosti s PHP ale neviem co je tym vyjadrene.

Vdaka za odpovede a tvoju trpezlivost ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...

Register globals off nieje o tom, že nemáš prístup ku superglobálnym premenným, ale že ich server nemapuje na globálne premenné. Ak máš RG-on tak môžeš napr. pristupovať ku premennej $_POST['name'] tak, že proste použijes len $name a mas ju. RG-off ti v takomto prístupe zabráni. Takto ti môže niekto podstrčiť vlastné hodnoty a to nechceš...

foo je len slovná hračka...


 [ Príspevkov: 9 ] 


Ako zistit co najviac info o navstevnikovi?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit, co najviac spomaluje moj pc(ciuz hard. abo soft)

v Ostatné

10

1980

18.09.2007 17:29

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako najviac skrátit script

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

361

06.07.2009 11:34

Wicky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako co najviac setrit batarku

v Notebooky a netbooky

6

420

04.04.2010 17:01

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako dostat zo zvukovky najviac.

v Zvuk

25

933

09.10.2008 19:53

jot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si vylepšiť tento pc čo najviac za 530 €

v PC zostavy

9

335

23.08.2009 8:44

pukepulos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit suciastku

v Elektronika

3

260

08.08.2012 19:47

vesimir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit subdomeny

v Domény

5

809

03.03.2008 12:06

mage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit webhosting

v Webhosting a servery

6

2137

18.05.2008 16:41

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit ID stranky

v Ostatné

2

2562

15.12.2006 14:18

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista-ako zistit heslo?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

32

5108

05.02.2009 20:04

ZHULO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit konfiguraciu servera

v Ostatné

4

307

25.10.2012 22:45

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistiť výšku prvku

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

238

02.08.2011 7:15

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit frekvenciu monitora?

v Monitory, televízory a projektory

7

1053

25.07.2008 6:29

kurtica

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit pravost nahravky?

v Audio programy

5

771

14.06.2010 19:57

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit integrovanu Grafiku?

v Ostatné grafické karty

15

1864

02.10.2010 17:19

samson3333

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++...ako zistiť OS ?...

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

482

20.03.2009 20:43

Fico



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF