[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
NapísalOffline : 19.10.2009 14:24 | Ako zistim ci uvedeny subor existuje?

Ahojte.
Potreboval by som urobit jednoduchu kontrolu obsahu adresara pred uploadom noveho suboru. Teda ci uz subor s nazvom xxx.jpg existuje.
Mam to takto sonda123.php:
Kód:
<?php 
if($_POST['foto'] == "uloz") {include "thumbs/sonda.php";}
?>     
<form  method="POST" name="obrazky">
 Názov fotky:
 <input class="pole" name="obr" type="text"  size="25" maxlength="300"  value="<?php echo "$obr";?>">
    <input class=tlacitko type="submit" value="Odoslať">
    <input type="hidden" name="foto" value="uloz">
</form>

V adres. thumbs su obrazky a sonda.php:
Kód:
<?php
if (file_exists("$obr"))
print "subor $obr existuje";
else
print "subor $obr neexistuje";
?>

Pokial do sonda.php zadam presny nazov suboru, zafunguje spravne. Pokial to spustim takto ako som uviedol hore, spadne do else vetvy. Viete mi poradit?
Dik.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako zistim ci uvedeny subor existuje?

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.10.2009 14:56 | Ako zistim ci uvedeny subor existuje?

Kód:
if (file_exists($_POST['obr']))
Nemozes sa predsa spoliehat na zapnute register_globals.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 19.10.2009 15:19 | Ako zistim ci uvedeny subor existuje?

Ono to nejde ani pri register_globals off. Stale vojde do else.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.04.09
Prihlásený: 11.02.10
Príspevky: 726
Témy: 81 | 81

cestu k suboru a priponu mas zadanu spravne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.09.09
Prihlásený: 06.10.17
Príspevky: 63
Témy: 23 | 23
Bydlisko: Kráľovce pr...
Napísal autor témyOffline : 19.10.2009 15:41 | Ako zistim ci uvedeny subor existuje?

Jasne cesta :D
Teraz to ide. Zmenil som riadok
Kód:
if (file_exists("$obr"))

na
Kód:
if (file_exists("thumbs/$obr"))

Problem bol v ceste.
Nerozumiem tomu, mnohokrat urobim cely script a ostanem visiet na takejto hluposti.
Dufam, ze tento kodik aspon niekomu pomoze.
Dik.


 [ Príspevkov: 5 ] 


Ako zistim ci uvedeny subor existuje?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako v js zistit ci existuje dany html subor?

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

205

12.09.2011 7:27

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim ci je trieda ako singleton?

v PHP, ASP

3

331

20.07.2011 8:30

Ando

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistim aku mam sietovku a ako ju nainstalovat ked nic ku

v Operačné systémy Microsoft

9

397

03.01.2007 17:35

marian100

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existuje niečo ako...?

v Sieťové a internetové programy

2

147

28.01.2012 23:10

Karamba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Existuje nieco ako..

v Redakčné systémy

2

523

22.12.2007 14:54

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

existuje rok rovnaky ako tento?

v Krčma

8

644

01.01.2008 12:25

twistik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to zistim ?

v Sieťové a internetové programy

5

884

04.09.2010 15:34

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistim ip

v Siete

5

466

20.04.2012 19:32

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistím typ pripojenia

v Siete

1

1206

20.05.2011 17:52

kefan77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim adresu cloveka?

v Krčma

6

5528

22.08.2008 19:26

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim typ RAMky?

v Pamäte

1

140

30.11.2014 8:32

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim svoju IP?

v Sieťové a internetové programy

3

4507

04.09.2007 18:09

feldino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistím pôvod fotky?

v Grafické programy

8

1931

09.11.2011 8:41

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim HW konfiguraciu

v Ostatné

4

1441

07.01.2008 18:38

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKo zistim otacky hdd?

v Pevné disky a radiče

10

1202

13.06.2007 15:44

Zdravotnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim NIC handle?

v Obchody, reklamácie a právo

0

404

08.06.2010 13:41

marzo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF