[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 10.10.2007 21:13 | ako zabranit uzivatelom

ako sa da zaranit tomu aby ked je textarea alebo input prazdny tak aby to neodoslalo?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 10.10.2007 21:22 | ako zabranit uzivatelom

v prvom rade ak sa nieco taketo pytas (?:a este v teme php) tak asi nevies co robi formular .. . odoslaniu formulara cez php sa zabranit neda cez javascript ano . cez php sa da docielit len toho ze ak sa odosle prazdny formular tak sa proste nevykona ten script urceny pre zapis tych dat z formulara.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 10.10.2007 21:24 | ako zabranit uzivatelom

ano pomocou overovania v JS napr funkcia verify();
Kód:

var text = document.formular.text.value;
if (text.lenght==0){
alert("text area musi byt vyplnene");
return false;
}else{
return true;
}



pricom onsubmit vo form bude vyzerat takto
Kód:
onsubmit="return verify()"


// ja na JS moc niesom, toto moze byt nekde kusok chybne , neskusal som to

Js sa ale da vypnut cize to odporucam overit este v PHP

Kód:
if(empty($_POST['text'])){
header("Location: $_SERVER[HTTP_REFERER]");
}


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.10.2007 18:07 | ako zabranit uzivatelom

a nestacilo by v php?? akoze myslim ze ci ked dam len php kod tak ci mi to nepojde...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 11.10.2007 19:46 | ako zabranit uzivatelom

jasne ze jo, ked to udelas len cez PHP tak ak to nebude spravne budes usera presmerovavat headermi, atd. ... (tak to robim ja)
ale potom treba zabezpecovat aby userovi ostali jeho zadane hodnoty v poliach, co je praca navyse,

lepsie je udelat to cez JS, (ved na to je urceny) a PHP dat len pre ludi co by sa o nieco pokusili, ako chces


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.10.2007 20:16 | ako zabranit uzivatelom

aha ok dik, inac, cez php sa asi neda urobit aby vratil o jednu stranku s5?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2007 11:26 | ako zabranit uzivatelom

Drako píše:
aha ok dik, inac, cez php sa asi neda urobit aby vratil o jednu stranku s5?

ne, to sa da cez JS. Ale cez PHP dokazes velmi lahko docielit, aby v pliach ostalo to, zo uzivatel odoslal na stranke pred tym (samozrejme ratame s metodou POST)
Kód:
echo '<input type="text" name="meno" value="'.htmlspecialchars($_POST["meno"]).'" />';

v pripade textarea je to este jednoduchsie
Kód:
echo '<textarea name="area1">'.htmlspecialchars($_POST["area1"]).'</textarea>';

funciou htmlspecialchars to samozrejme nemusis osetrit, ale v tom pripade moze uzivatel rozbit strukturu stranky, aj ked len u neho (napr zadanim "</textarea><div style="background-color: black; height: 100%; width: 100%"></div>") takze jej pouzitie sa urcite oplati.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 15.10.2007 16:57 | ako zabranit uzivatelom

ludia ale mne to tym php-ckom nejde vrati ma to nas5 na formular ale aj tak to odosle :(


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 15.10.2007 17:54 | ako zabranit uzivatelom

Drako píše:
aha ok dik, inac, cez php sa asi neda urobit aby vratil o jednu stranku s5?
Kód:
header("refresh:0;$_SERVER['HTTP_REFERER']")


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 16.10.2007 21:19 | ako zabranit uzivatelom

este taka otazka ak je viacero textarea a inputov tak ako to spravit aby nemohli poslat ani jedno prazdne?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.10.2007 19:41 | ako zabranit uzivatelom

pls help


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...
NapísalOffline : 19.10.2007 20:01 | ako zabranit uzivatelom

Ak by mali byt všetky poslané premenné neprázdne, aby došlo k ich spracovaniu, riešil by som to nasledovne:
Kód:
$send = true;

for ($i = 0, reset($_POST); $i < count($_POST); $i++, next($_POST))
{
  if (trim(current($_POST)) == "")
    $send = false;
}

A podľa hodnoty v premennej $send sa ďalej rozhodne, či sa vykonajú ďalšie procesy alebo nie.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako zabranit uzivatelom

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 19.10.2007 20:05 | ako zabranit uzivatelom

ok toto som uz vyriesil, mam ale problem s bananslovak-ovim kodom, nejako mi nejde a nvm preco :(


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 13 ] 


ako zabranit uzivatelom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

phpbb - ako zabranit uzivatelom posielanie prona

v Redakčné systémy

5

406

18.03.2007 11:04

Tom@S

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zabranit malware?

v Antivíry a antispywary

13

841

07.09.2008 16:08

rimmer-ova

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zabranit prezeraniu fora neregistrovanym?

v Redakčné systémy

1

287

05.06.2007 21:28

bruno.b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zabranit vyhladavacom pristup na dev server?

v Webhosting a servery

2

126

01.05.2014 8:48

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zabrániť zdieľaniu súborov a priečinkov cez sieť?

v Siete

3

230

28.09.2010 8:07

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zabranit pripajaniu sa na wifi siet vo Viste?

v Operačné systémy Microsoft

4

160

21.02.2008 21:42

Creation

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zabranit "kradnutiu" fotiek

v Ostatné

4

444

30.12.2008 18:17

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rezervovany uzivatelom

v Ostatné

10

443

12.09.2007 16:37

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdelenie HDD uživatelom

v Operačné systémy Microsoft

1

271

29.10.2009 9:36

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

reklama určená neregistrovaným užívateľom

v Redakčné systémy

20

1218

26.03.2008 21:36

AK47

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vymazanie ikon viacerym uzivatelom

v Operačné systémy Microsoft

3

160

20.07.2010 18:32

Stanleyyy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s Windows 7 uzivatelom

v Operačné systémy Microsoft

13

558

09.07.2010 14:57

Milanese

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čo je potrebné pre nastavenie rýchlosti užívateľom routra?

v Sieťové a internetové programy

0

149

30.05.2012 17:29

BlackB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nekorektny predaj GK v sekcii bazar uzivatelom "Maxim"

v Správy pre vedenie fóra

12

460

09.01.2015 8:07

Walcott

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako kopirovat text z pdf kde je ako obrazok

v Ostatné programy

1

232

19.10.2014 20:18

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nainstalovat javu do pc s pristupom ako uzivatel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

525

18.03.2008 8:40

redw



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF